• Haberler
  • Siyaset
  • Özkaldı: Alternatif yetiştirilebilen ürün geliri arttırır

Özkaldı: Alternatif yetiştirilebilen ürün geliri arttırır

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı, sulu alanlarda yapılabilen alternatif ürün yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılmasıyla birim alandan çiftçinin gelirinin artacağını belirterek, kaba yem maliyetlerinin azaltılması ile ülke ekonomisine katkı sağlanacağını söyledi   Bolvadin İlçesi'ne bağlı Kemerkaya Köyü'nde Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nce yem bitkileri yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması kapsamında yonca tohumu, 3 ipli, haşbaylı balya makinesi ve fidan [&hellip]

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı, sulu alanlarda yapılabilen alternatif ürün yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılmasıyla birim alandan çiftçinin gelirinin artacağını belirterek, kaba yem maliyetlerinin azaltılması ile ülke ekonomisine katkı sağlanacağını söyledi

Bolvadin İlçesi’ne bağlı Kemerkaya Köyü’nde Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nce yem bitkileri yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması kapsamında yonca tohumu, 3 ipli, haşbaylı balya makinesi ve fidan dağıtım programı düzenlendi.
“ÇİFTÇİNİN GELİRİ ARTACAK “
Programa katılan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı yaptığı konuşmada, tarımsal yatırımları yerinde görmekten ve çiftçilerle bir araya gelmekten çok mutlu olduklarını söyledi. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Afyonkarahisar’da yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Özkaldı, “Yeni sulama alanlarının açılması ile birlikte sulu alanlarda yapılabilen alternatif ürün yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılmasıyla birim alandan çiftçinin elde ettiği gelir artacaktır. Aynı zamanda kaba yem maliyetlerini azaltılması ile ülke ekonomisine katkı sağlanacak.” dedi.
Programda alımı gerçekleştirilen yonca tohumu ve balya makinesinin sertifikası Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı tarafından Kemerkaya Köyü Muhtarı Osman Ödemiş’e verildi.
“PROJE TOPLAMI 161.000 TL”
Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Acar, Afyonkarahisar’ın tarım ve hayvancılık yönünden önemli bir konuma sahip olduğunu dile getirerek sözlerini şöyle sürdürdü:
“İlimiz konumu itibariyle özellikle hayvancılık üretiminde yonca kaba yem ihtiyacının karşılanması açısından önemli bir yem bitkisidir. Bu proje ile hayvancılık ve tarım ürünleri yetiştiriciliği yapan yetiştiricilerimizin kaba yem maliyetlerini azaltılması hedeflenmiştir. Bu kapsamda Bolvadin İlçesi, Kemerkaya Köyünde 2 bin 500 kilogram tohum ve 1 adet yonca/sap balya makinesi alımı yapılmıştır. Toplam proje tutarı 161.000 TL’dir. Bu projeyle çiftçilerimize yonca tohumu dağıtımı yapılarak hasat zamanında da balya makinesi ile yoncayı balya olarak değerlendirme imkânı sağlanacak olup, bu sayede çiftçilerimizin üretim maliyetlerinin düşürülmesine katkı sağlanmış olacaktır.” diye konuştu.
FİDAN DİKİLDİ
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı, İl Müdürü İbrahim Acar, TKDK İl Koordinatörü Zülgari Özdemir, Milli Parklar ve Orman Bölge Müdürleri, Daire Müdürleri, Kemerkaya Köyü Muhtarı Osman Ödemiş, çiftçilerin katıldığı program fidan dikimi, çiftçilere yonca tohumu ve fidan dağıtımıyla tamamlandı.

Bakmadan Geçme