Özkaldı: Afyon'a fayda sağlama gayretinde olacağım

Tarım ve Orman Bakan Yardımcılığı görevine atanan Akif Özkaldı, yeni görevi ile birlikte ilk demecini Kocatepe Gazetesi'ne verdi.'GIDA GÜVENLİĞİNDE ADIM ATILACAK'Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile birleştiğini ifade eden Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın büyük bir bakanlık olduğunu söyledi. Türkiye'de çiftçilerin özellikle tarımsal sulamada, tarımsal [&hellip]

Tarım ve Orman Bakan Yardımcılığı görevine atanan Akif Özkaldı, yeni görevi ile birlikte ilk demecini Kocatepe Gazetesi’ne verdi.
“GIDA GÜVENLİĞİNDE
 ADIM ATILACAK”
Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile birleştiğini ifade eden Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın büyük bir bakanlık olduğunu söyledi. Türkiye’de çiftçilerin özellikle tarımsal sulamada, tarımsal gelirlerin artmasında çok büyük beklentileri olduğunu belirten Özkaldı, “Bu bizim için bir fırsat. İnşallah bu birleşmeden daha fazla fayda üretme adına belki işimiz bir miktar artıyor gibi gözükse de güçlerin birleşmesiyle birlikte daha kısa sürede ülkemizde ve dünya da en çok konuşulan gıda sektörü, gıda arz ve güvenliği konusunda daha önemli adımlar atılacağı düşüncesindeyim. İnşallah hayırlı olur” dedi.
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı, Afyonkarahisar için bir öncelik ya da planlama var mı sorusunu cevaplandırdı.
Afyonkarahisar’ın AK Parti hükümetleri döneminde çok güzel yatırımlar aldığını vurgulayan Özkaldı, “Bilindiği üzere Afyonkarahisar AK Parti hükümetleri döneminde çok güzel yatırımlar aldı. Sağ olsun Orman ve Su İşleri eski Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu’nun önderliğinde her konuda çok güzel yatırımlar yapıldı. Bunu inkâr edemeyiz. Sadece sulama, gölet, baraj, içme suyu yapımında değil ulaştırma, sağlık vb. olmak üzere her konuda Afyonkarahisar güzel yatırımlar aldı. Afyonkarahisar’ın özelliği gereği hemen hemen nüfusunun yarısı tarıma dayalı sektörlerden geçimini sağlıyor. Dolayısıyla tarım çok önemli. Bu nedenle bakanlığımızın hizmetleri çok çok önemlidir. Tarımsal sulamada, hayvancılıkta, ormancılık konularında neler yapabilirizin gayreti içerisinde olacağız. İnşallah daha yeni projeler geliştirmeye gayret ediyoruz. Ankara doğumlu köken olarak Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesindeyim. Bende Afyonkarahisarlı bir bürokrat, bu şehrin bir evladı olarak daha fazla fayda sağlamanın gayreti içerisinde olacağım” diye konuştu.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

AKİF ÖZKALDI KİMDİR?
Akif Özkaldı, 31 Aralık 1963 tarihinde Ankara’da dünyaya geldi. Aslen, Afyonkarahisar Bolvadin’li olan Özkaldı, 11 Ağustos 1986 tarihinde Erzurum Bölge Müdürlüğü’nde başlayan DSİ kariyerini 18 Temmuz 2011- 10 Şubat 2015 yılları arasında yürüttüğü Genel Müdürlük görevi ile sonlandırdı. Akif Özkaldı, bu aşamadan sonra Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevine getirildi. İstanbul Melen İçmesuyu Projesi, Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP), Konya Ovaları Projesi (KOP), Doğu Anadolu Projesi (DAP), Trakya Gelişim Eylem Planı (TRAGEP), Doğu Anadolu Projesi (DAP), Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP), Asrın projesi KKTC Su Temin Projesi, GÖLSU “1000 Günde 1000 Gölet ve Sulama Projesi”, “Afrika’ya Su Temin Projesi”, “81 il Acil İçmesuyu Temin Projesi” gibi birçok önemli ve bölgesel kalkınma projelerinde aktif rol aldı. Planlama, uygulama ve strateji belirleme gibi birçok teknik konuda çalışmalar yaptı. Yeni dönemde Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı olarak görev alan Özkaldı, evli ve 1 çocuk babasıdır.

Bakmadan Geçme