• Haberler
  • Siyaset
  • Özkal, TRT'de Afyonkarahisar'ı tanıttı – Kocatepe Gazetesi

Özkal, TRT'de Afyonkarahisar'ı tanıttı – Kocatepe Gazetesi

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, TRT Haber'de Çağla Yarıcı'nın sunduğu Vekilin Mutfağı programına katıldı. Afyonkarahisar'ın tarihi ve kültürel özellikleriyle yemeklerinin konuşulduğu programda Afyonkarahisar'ı tanıtan Milletvekili Hatice Özkal, mutfaktaki hünerlerini gösterdi. Yemek yapmayı çok sevdiğini anlatan Milletvekili Hatice Özkal, milletvekili seçildikten sonra mutfağa girmenin kendisi için hayal olduğunu belirtti. Yoğunluk nedeniyle mutfağından ve yemeklerden uzak [&hellip]

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, TRT Haber’de Çağla Yarıcı’nın sunduğu Vekilin Mutfağı programına katıldı. Afyonkarahisar’ın tarihi ve kültürel özellikleriyle yemeklerinin konuşulduğu programda Afyonkarahisar’ı tanıtan Milletvekili Hatice Özkal, mutfaktaki hünerlerini gösterdi. Yemek yapmayı çok sevdiğini anlatan Milletvekili Hatice Özkal, milletvekili seçildikten sonra mutfağa girmenin kendisi için hayal olduğunu belirtti. Yoğunluk nedeniyle mutfağından ve yemeklerden uzak kaldığını ifade eden Milletvekili Özkal, Afyonkarahisar’ın çok zengin bir yemek kültürü olduğunu söyledi. Mutfakta kendine güvendiğini vurgulayan Milletvekili Özkal, özellikle Afyonkarahisar’ın yerel yemekleri konusunda iddialı olduğunu kaydetti.
İYİ ET YEMEĞİ İÇİN ET AFYONKARAHİSAR’DAN ALINMALI
Bir yandan Afyon kebabı yaparken bir yandan da Afyonkarahisar ve yemek kültürü ile ilgili bilgiler veren AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, Afyon kebabının Afyonkarahisar’daki davetlerde olmazsa olmaz bir yemek olduğunu belirtti. Kebap denildiği zaman herkesin aklına ızgara gibi bir yemek geliyor olmasına rağmen Afyon kebabının farklı bir yemek olduğunu vurgulayan Milletvekili Hatice Özkal, et pişirme yöntemini de izleyicilerle paylaştı. Et pişirmenin de bir sanat olduğunu anlatarak etten önce etin yağını kavurduğunu söyleyen Milletvekili Özkal, “İyi bir et yemeği için en önemli konulardan biri de etin Afyonkarahisar eti olması. Hayvancılıkta Afyonkarahisar çok ileri düzeyde. İlimizde açık alanda kekik yiyerek beslenen hayvanların eti çok lezzetli oluyor. Türkiye’nin en önemli et üreticisi şehirlerinden biriyiz. Ülkenin büyük bölümüne et gönderdiğimiz gibi Afyonkarahisarımızda et biraz daha da ucuzdur. O yüzden Afyonkarahisarlı herkes etini Afyonkarahisar’dan alıp götürür. Benim için en iyi et Afyonkarahisar’dadır. Belki çocukluğumuzdan beri damak tadımız öyle geliştiği için böyle düşünüyorum ama her anlamda Afyonkarahisar’da yetişmiş hayvanın etini tercih ediyorum. Zaten hayvancılığımız çok gelişti etimiz çok kaliteli olduğu için sucuğumuz da çok ünlü ve lezzetli. Biz Afyonkarahisarlılar, sucukta etin en iyi yerlerini kullanır, çok fazla baharat koymayız” dedi.

Bakmadan Geçme