Özkal, demokrasi kahramanlarını ziyaret etti

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, Fettullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi hainlerin 15 Temmuz darbe girişimi kalkışmasına karşı demokrasi mücadelesinde şehit düşen kahraman vatandaşların aileleri ile hastanede tedavileri süren gazilere Cuma ve Cumartesi günleri ziyaretlerde bulundu. FETÖ üyesi eli kanlı darbecilerin 15 Temmuz gecesi şehit ettiği Akif Kapaklı, Bülent Karalı, Erkan Yiğit ve Tevhit Akkan'ın [&hellip]

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, Fettullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi hainlerin; 15 Temmuz darbe girişimi kalkışmasına karşı demokrasi mücadelesinde şehit düşen kahraman vatandaşların aileleri ile hastanede tedavileri süren gazilere Cuma ve Cumartesi günleri ziyaretlerde bulundu. FETÖ üyesi eli kanlı darbecilerin 15 Temmuz gecesi şehit ettiği Akif Kapaklı, Bülent Karalı, Erkan Yiğit ve Tevhit Akkan’ın evlerini ziyaret eden Milletvekili Hatice Özkal, şehit aileleriyle sohbet ederek baş sağlığı temennisinde bulundu. Ziyaretlerde Milletvekili Hatice Özkal’a Etimesgut Kaymakamı Cumali Atilla ile Etimesgut İlçe Teşkilatı üyeleri de eşlik etti. Ziyaretler kapsamında ilk olarak 15 Temmuz şehidi Akif Kapaklı’nın evine giden Milletvekili Özkal, Akif Kapaklı’nın nasıl şehit olduğunu, darbe girişimi kalkışması sırasında gazi olan Eyüp Kapaklı’dan dinledi. Kapaklı ailesinin ardından şehit Bülent Karalı’nın evini de ziyaret eden Milletvekili Özkal, şehitin yakını minik çocuklarla yakından ilgilendi.
DUYGU DOLU ZİYARETLER
Darbe kalkışması şehitlerinden Erkan Yiğit’in evinde ise; gazi olan ikiz kardeşi Yasin Yiğit’ten yaşananları dinleyen AK Parti Milletvekili Hatice Özkal, Yasin Yiğit’in sağlık durumuyla ilgili bilgi aldı. Aileye bir ihtiyaçları olup olmadığını soran Milletvekili Hatice Özkal, Türkiye’nin en kritik gününde can ve kan verenlere minnettar olduklarını ifade etti. Şehit yakınları ve gazilerin isteklerinin kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Özkal, Cuma günü son olarak şehit Tevhit Akkan’ın evini ziyaret etti. Akkan’ın şahadetine tanık olan ve katil darbecilerin saldırısında gazi olan oğlu Yasin Akkan’dan saldırı ve Tevhit Akkan’ın nasıl katledildiğini dinleyen Özkal, ziyarette gözyaşlarına hakim olmakta zorlandı. Türkiye’nin 15 Temmuz gecesi ikinci bir özgürlük ve istiklal mücadelesi verdiğini vurgulayan Özkal, “Türkiye’nin yeniden güçlü ve söz sahibi bir ülke olmasını hazmedemeyen güçler, okyanus ötesindeki bir kuklayı Türkiye’ye karşı kullandı. Kuklanın emrindeki, hain ve katillerin; ağır silahlar, tanklar, uçaklar ve helikopterlerle saldırısına, İstiklal Marşı’nda yazdığı gibi gövdelerini siper eden kahramanlarımız; asla unutulmayacaklar. Türkiye’yi çekilmek istenen bataklıktan çıkaran 15 Temmuz Şehitlerimizi; her zaman gururla ve minnetle hatırlayacağız” dedi.
TÜRK HALKININ CESARETİ GÖRÜLDÜ
Şehitlerin evlerini ziyaret ettikten sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleştirilen Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi açılışı ve Şehitleri Anma programında katılan Milletvekili Hatice Özkal, cumartesi günü ise darbe kalkışmasında gazi olan yaralıları ziyaret etti. Numune Hastanesi’nde tedavilerine devam edilen Gaziler; Hüseyin Kesti, Kadir Tunçel, Fatih Yen ve Esin Karabıçak’a, tedavi oldukları odalarda ziyaretlerde bulunan Özkal, gazilerden nasıl yaralandıklarını dinledi. 15 Temmuz gecesi şehit düşen ve gazi olanların adlarının tarihe altın harflerle yazıldığını kaydeden Özkal, “Hain ve katil darbecilerin yaptıklarını gazilerimizden dinledik. Hainlerin, ellerinde sadece Türk Bayrakları bulunan kahraman şehit ve gazilerimize karşı acımasızca ve vahşi hislerle gerçekleştirdikleri bu saldırılar; onların insanlıktan çıkmışlığının da bir göstergesidir. Bu katil teröristlere, hak ettikleri ceza en kısa sürede verilecektir. Darbeci teröristelere karşı; Devletimizi, Milletimizi, Bayrağımızı ve demokrasimizi cansiperane savunan bu kahramanlar, onlara hak ettikleri dersi vermiştir. Tüm dünya bir kez daha aziz Türk halkının, cesaret ve gücünü görmüştür” şeklinde konuştu.
HELALLEŞEREK
MEYDANA İNDİLER
Kalkışma gecesi şehit ve gazi olanların hepsinin şahadet bilinciyle sokaklara çıktıklarını ifade eden Milletvekili Hatice Özkal, şehit ve gazilerin hepsinin, ‘vatanı kurtarma’ düşüncesiyle hareket eden, vatansever ve muhafazakar insanlar olduğunu belirtti. Gazilerin anlattıkları ve yaşadıklarının insanı dehşete düşürdüğünü kaydeden Özkal sözlerini şöyle sürdürdü: “Şehit ve gazi olan insanlarımızın hepsi sokağa, meydanlara bilinçli olarak gitmiş. Kahraman vatandaşlarımız; sokaklara çıkmadan önce abdest alıp yakınlarıyla helalleşmiş, evde bıraktıkları yakınlarından Kuran-ı Kerim okumalarını istemişler. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın darbeye direnme çağrısı sonrası hepsi ‘vatan elden gidiyor’ bilinciyle hareket etmiş. İnançlı, muhafazakar ve vatansever şehitlerin evlerinde mutlaka birkaç da gazi bulunuyor. Ailece gittikleri sokaklarda, meydanlarda ya gazi olmuşlar ya da şahadete ermişler. Gazilerimizin anlattıkları darbeci hain katillerin ne kadar acımasız olduğunu gösteriyor. Vatandaşlara zırh delici silahlarla ateş açmışlar. Bir vatandaşımızın kolu koparken, bir başkasının bacağı parçalanmış. Terörle mücadelede kullanılan silahları, silahsız ve elinde Türk Bayrağı bulunan masum sivillere doğrultmuşlar.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme