- Haberler
- Gündem
- Özkal: Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız dezavantajlı herkesin yaralarını sarıyor
Özkal: Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız dezavantajlı herkesin yaralarını sarıyor
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın kadınlardan çocuklara, aile kuracak gençlerden yaşlılara, engellilerden dul ve yetimlere, şehit yakınlardan gazilere toplumun pek çok kesimine hizmet verdiğini hatırlatan Milletvekili Özkal, AK Parti iktidarında bakanlığın bütçesinin yaklaşık 34 kat arttığını anlattı.Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın 2018 yılı bütçesi ile AK Parti grubu adına [&hellip]
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın kadınlardan çocuklara, aile kuracak gençlerden yaşlılara, engellilerden dul ve yetimlere, şehit yakınlardan gazilere toplumun pek çok kesimine hizmet verdiğini hatırlatan Milletvekili Özkal, AK Parti iktidarında bakanlığın bütçesinin yaklaşık 34 kat arttığını anlattı.
Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın 2018 yılı bütçesi ile AK Parti grubu adına konuşan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının dezavantajlı herkese ulaşarak yaralarını sardığını belirtti.
15 YILDA 34 KAT ARTTI
Bakanlığı bütçesinin son 15 yılda 34 kat arttığına değinen Milletvekili Hatice Özkal, “Güçlü kadın, güçlü aile, güçlü toplum anlayışını sloganlaştıran Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız adı üstünde aile ve sosyal politika ile ilgili her alanda politika üretiyor. Toplumun her kesimindeki dezavantajlı herkese Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız ile ulaşarak yaralarını sarıyor, devletin şefkat elini uzatıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadeleriyle;‘garip gurebanın, fakir fukaranın velhasılı kimsesizlerim kimsesi olmak için çıktığımız bu yolda’ kadınlar, engelliler, yaşlılar, çocuklar, dul ve yetimler, şehit aileleri ve gaziler ihtiyacı olan herkese Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız sayesinde değiyoruz, dokunuyoruz hizmet götürüyoruz. Hükümete geldiğimiz ilk yıllarda sosyal yardım ve sosyal hizmetler için ayrılan pay 1.3 milyar iken bugün bu miktar 45 milyar TL’yi aşmıştır. Milletin parasını yine millete hizmet olarak döndüren hükümetimiz; ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ felsefesiyle, toplumun her kesimi için yaşanabilir bir Türkiye inşa etmeye çalışıyor” dedi.
HEDEF DEZAVANTAJLI KESİMLERİN SOSYAL ORTAMDAN KOPMADAN NORMALLEŞMESİ
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın hizmet ve projelerine ilişkin bilgi de veren Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız dezavantajlı kesimleri kendi sosyal ortamından koparmadan normalleştirmeyi hedefleyen politikalar üretmiştir. Bu kapsamında YADES (yaşlı destek programı) sayesinde artık yaşlılarımız evde bakım hizmeti alabiliyorlar. Evde bakımı mümkün olmayan ya da evde bakımı kabul etmeyen yaşlılarımız da Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezlerinde hizmet alıyorlar. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın da ailelerinin yanında büyümelerini sağlamak için Aileye Dönüş ve Aile Yanında Destek Uygulaması ile son 15 yılda 11 bin 333 çocuğumuz ailesinin yanına döndürüldü. Bu kapsamda 107 bin 127 çocuk desteklendi. Bununla birlikte gönül elçileri projesi ile koruyucu aile yanına yerleştirilen 5 bin 545 çocuğumuz bulunuyor. Ayrıca muhtaç asker çocuğu yardımı kapsamında babası askerde olan çocuklara, öksüz ve yetim yardımı kapsamında annesi ve babası vefat etmiş 18 yaşından küçük çocuklara da nakdi yardım yapılıyor. Engelli vatandaşlarımızın da kendi ortamlarında bakımları için tüm imkanlar seferber ediliyor. Aile yanında bakımı mümkün olmayan engellilerimiz için de Umut Evleri Projesi ile hizmet veriliyor” şekline konuştu.
627 BİN GENCE EVLİLİK ÖNCESİ EĞİTİM VERİLDİ
Maddi yardımların yanı sıra eğitim hizmetleriyle de öne çıkan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın bütçesindeki tek bir kuruşun bile zayi edilmeden millete harcandığını söyleyen AK Parti Milletvekili Hatice Özkal sözlerini şöyle tamamladı:
“Kadına şiddet insanlığa ihanettir’ sloganıyla hareket ederek, kadına şiddetin önlenmesi ve koruyucu tedbirlerin alınması için ŞÖNİM’leri (şiddet önleme ve izleme merkezi) hayata geçirdik. Bunun yanında eşi vefat eden 281 kadın nakdi yardımla destekleniyor. Pozitif ayrımcılıkla; kadınlarımızı her alanda olduğu gibi iş hayatında da destekleyerek, kadın girişimciliğini ve istihdamını arttırdık. 2005 yılında yüzde 20 olan kadın istihdam oranını 2017 yılında yüzde 29’a yükselttik. Çalışan annelerimizin çocuklarını bakıcılara bırakmadan yetiştirebilmesini sağlamak amacıyla Büyükanne Projesi hayata geçirdik. Babalık izni de yeniden düzenlendi. Gözbebeğimiz şehit ailelerimizin ve gazilerimizin de her zaman yanında olduk. Türk toplumunda aile en önemli unsurdur. Hükümet olarak aile birliği ve dirliğinin korunmasına büyük önem veriyoruz. Vatandaşlarımıza sadece maddi destek vermiyoruz. 627 bin gence evlilik öncesi eğitim verilmiştir. ASTEP (Aile Sosyal Destek Programı) projesiyle de aile sosyal destek programı hayata geçirilmiştir. Anlatmaya yetiştiremediğimiz bu ve benzeri yüzlerce hizmet ile toplumumuzun tüm kesimlerinde bireyin diğer bireyden farkı olmadan topluma adaptasyonu için çalışıyoruz. En başarılı olduğumuz alanlardan birisi olan aile ve sosyal politikalar bakanlığımız bütçesinin tek kuruşunu bile zayi etmeden milletimize hizmet yolunda harcamaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle konuşmama son verirken 2018 bütçesinin hayırlara vesile olmasını diliyor genel kurulu saygıyla selamlıyorum.”