• Haberler
  • Genel
  • “Özgürlükten yanayız” – Kocatepe Gazetesi

“Özgürlükten yanayız” – Kocatepe Gazetesi

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, basın özgürlüğünden yana olduklarını söyledi Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, 14 Aralık Operasyonu’nu yorumladı. Görgöz, “Ülkemizde 17-25 Aralık 2013'de, son yılların en büyük 'yolsuzluk ve rüşvet operasyonu' yaşandı. 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarında görev yapan polisler 'darbe teşebbüsü' suçlamasıyla gözaltına alındı. Görevi başında olan savcıların görev yerleri değiştirildi ve [&hellip]

"Özgürlükten yanayız"

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, basın özgürlüğünden yana olduklarını söyledi

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, 14 Aralık Operasyonu’nu yorumladı. Görgöz, “Ülkemizde 17-25 Aralık 2013’de, son yılların en büyük “yolsuzluk ve rüşvet operasyonu” yaşandı. 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarında görev yapan polisler “darbe teşebbüsü” suçlamasıyla gözaltına alındı. Görevi başında olan savcıların görev yerleri değiştirildi ve yeni atanan savcılar da devam eden bu soruşturmaya takipsizlik kararı verdi. Aradan 1 yıl geçmesine ve AKP’nin bütün çabalarına rağmen, 17-25 Aralık operasyonlarının üzeri bir türlü örtülemiyor. Bugün Cemaat medyasına yapılan operasyonlar, 17-25 Aralık operasyonlarından duyulan rahatsızlıklardan dolayı, gazeteciliğe yönelik bir gözdağı ve sindirme operasyonudur” dedi.
HAKSIZLIKLARIN YÖNÜ DEĞİŞTİ
CHP olarak tutumlarının daha önce de aynı olduğunu kaydeden Görgöz, “Daha önce Tuncay Özkan, Mustafa Balbay, Ahmet Şık gibi gazetecilerimize yapılan haksız, hukuksuz operasyonların bugün sadece yönü değişmiştir. Bizler her zaman, her koşulda ve herkes için hukuk, adalet ve basın özgürlüğünden yanayız. Bunun için de basına karşı yapılan bu adaletsiz, hukuksuz saldırıları kınıyoruz” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme