Özgür: Projelerimizle geliyoruz – Kocatepe Gazetesi

MHP Afyonkarahisar 4. sıra Milletvekili Adayı Dr. Ersan Özgür beraberinde Afyonkarahisar'lı işadamı Hüseyin Özharputlu ile gazeteniz Kocatepe’yi ziyaret etti. Kendisini kısaca tanıtarak sözlerine başlayan Özgür, “Afyonkarahisar Sultandağı doğumluyum. Liseyi Afyon Kocatepe Anadolu Lisesi’nde tamamladım. Sonrasında Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünü bitirdim. Ardından işletme finans alanında Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde (AKÜ) yüksek lisans ve doktora yaptım. 2002-2013 [&hellip]

MHP Afyonkarahisar 4. sıra Milletvekili Adayı Dr. Ersan Özgür beraberinde Afyonkarahisar’lı işadamı Hüseyin Özharputlu ile gazeteniz Kocatepe’yi ziyaret etti. Kendisini kısaca tanıtarak sözlerine başlayan Özgür, “Afyonkarahisar Sultandağı doğumluyum. Liseyi Afyon Kocatepe Anadolu Lisesi’nde tamamladım. Sonrasında Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünü bitirdim. Ardından işletme finans alanında Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde (AKÜ) yüksek lisans ve doktora yaptım. 2002-2013 yılları arasında AKÜ Sandıklı MYO’da Yrd. Doç. olarak olarak görev yaptım. 2013 yılından itibaren de yeni kurulan Kamu Denetçiliği kurumuna uzman olarak kurumlar arası geçişle göreve başladım. 5 yılı aşkın süredir de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Kamu Denetçiliği görevinde bulunuyorum” dedi.
ŞİKAYET BAŞVURUSU ALAN BİR KURUM
Kamu Denetçiliği Kurumu hakkında da bilgiler veren Özgür, “Kamu Denetçiliği Kurumu idarenin her türlü eylem işlem tutum ve davranışı ile ilgili şikayet başvurusu alan bir kurum. İdareden mağdur olduğunu düşünen vatandaş bize başvuruyor. Bizde bunu dostane ara bulucu tarzında çözüyoruz. İdarenin haksız bulunması halinde ise tavsiye kararı veriliyor. Tavsiye kararını uygulamayan idare meclise bunun gerekçelerini aktarmak zorunda” ifadelerini kullandı.
TÜRKİYE CUMHURİYETİ ZOR BİR SÜREÇTEN GEÇİYOR
Neden siyasete girdiğini ve MHP’den aday olduğunu anlatan Ersan Özgür, “15 Temmuz da yaşanan hain darbe girişimi nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti çok zor bir süreç içerisine girmiştir. Bu devletin beka sorunu haline dönüşmüştür. Devletin birliği milletin birliği milletin bölünmezliği noktasında bizde vatansever Türk evladı olarak devletimizin yanında olmak üzere siyasi çalışmalar içerisinde bulunma gereği hissettik. Bu doğrultuda 24 Haziran da gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel seçiminde gönül verdiğimiz MHP’den liderimiz Bahçeli’nin takdiri ve tercihi ile Afyonkarahisar milletvekili adayı olduk” şeklinde konuştu.
EĞİTİMLE İLGİLİ ÖNEMLİ BİR BİLGİ BİRİKİMİNE SAHİBİM
Akademisyen kimliğinin yanı sıra Kamu Denetçiliği görevi nedeniyle eğitim alanında önemli bir bilgi birikimine sahip olduğunun önemle altını çizen Özgür, “Mesleki kariyerimiz üniversite de öğretim üyeliği ve sonrasında Kamu Denetçiliği Kurumu nezdinde eğitimle ilgili gelen şikayet başvurularına bakmak suretiyle ve son olarak 11. Kalkınma Planında eğitim özel ihtisas komisyonunda görev aldığımız değerlendirildiğinde eğitim alanında önemli bir bilgi birikimine sahip olduğumuz dolayısıyla eğitim ile ilgili devletimize önemli katkılar sunabileceğimizi düşünüyorum. Bu hususta milli ve yerli şuurda yetişmiş nesillerin yetiştirilmesi için politika üretmek ve bunu milli bir siyaset oluşturarak devlet mekanizmasında uygulamak isteğimiz vardır. Bu genel siyaset içerisinde bugün için ön gördüğümüz çalışmalardan bir tanesidir” diye konuştu.
AFYONKARAHİSAR’IN EN ÖNEMLİ SORUNU İŞSİZLİK
Afyonkarahisar’ın en önemli sorununun işsizlik olduğunu kaydeden Özgür, “Bu hususta da işsizliği gidermek için bir çok çalışma yapmamız mümkün. Bunlardan bir tanesi özellikle genelerimizin devlet kapısında devlet içinde istihdam edilmesinden ziyade daha çok proje üreterek girişimciliği desteklemek suretiyle hem üretimi arttırmak hem de istihdam alanları geliştirmemiz mümkün. Bu doğrultuda Afyonkarahisarımızın her ilçesinin kendine özgü üretim kapasitesi söz konusu. Bir ilçemiz patateste diğer ilçemiz meyvecilik konusunda bir diğer ilçemiz ise mermer hususunda ve genel itibariyle tarım ve hayvancılık konusunda faaliyet gösterildiği bir gerçektir. Bu noktada her ilçemizin kendine özgü üretim yaptığı alanlarla ilgili olarak Avrupa Birliği destekli Kırsal Kalkınma Ajansı, Zafer Kalkınma Ajansı gibi ajanslarla da işbirliği geliştirilerek tüm ilçelerimizde farklı projeler oluşturmak suretiyle hem hibe desteklerinden yararlanmak düşük yatırım bedelleri ile yeni girişimciler oluşturmak ve istihdam alanını geliştirmek mümkün. Nasip olurda vekil seçilmemiz halinde bu konularda en iyi şekilde çalışarak ilimize en yüksek faydayı elde etmenin gayreti içerisinde olacağız” dedi.
AFYONKARAHİSAR İÇİN YENİ PROJE
Türkiye’nin et ihtiyacının önemli bir kısmının karşılanabileceği Afyonkarahisar merkezli bir projesinden bahseden MHP Milletvekili Adayı Ersan Özgür, “İlimizin önemli bir hayvancılık merkezi dolaysıyla büyükbaş hayvancılık tesisleri kurmak suretiyle hem yüzlerce vatandaşa iş imkanı sağladığımız  gibi hem de bu tesislerde modern üretim gerçekleştirerek Türkiye’nin önemli bir sorunu olan et ihtiyacını giderecek bir formül ortaya koymuş olacağız. Biz projelerimizle hem ilimizin ihtiyaçlarının giderilmesinin yanında ulusal anlamda ülkemize ekonomik katkılar sağlayacak tarzda çalışmak istiyoruz” şeklinde konuştu.
>> Burak AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme