• Haberler
  • Genel
  • 'Özgür basın susturulamaz' eylemi – Kocatepe Gazetesi

'Özgür basın susturulamaz' eylemi – Kocatepe Gazetesi

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın gözaltına alınması, Afyonkarahisar'da protesto edildi. Afyonkarahisar Adliyesi önünde toplanan yaklaşık 500 kişi, 'Özgür basın susturulamaz', 'Hitler burada, demokrasi nerede' sloganları attı Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ile Samanyolu Medya Grup Başkanı Hidayet Karaca'nın bir operasyon çerçevesinde gözaltına alınması, Afyonkarahisar Adliyesi önünde protesto edildi. Yaklaşık 500 kişinin [&hellip]

“Özgür basın susturulamaz” eylemi

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı’nın gözaltına alınması, Afyonkarahisar’da protesto edildi. Afyonkarahisar Adliyesi önünde toplanan yaklaşık 500 kişi, “Özgür basın susturulamaz”, “Hitler burada, demokrasi nerede” sloganları attı

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ile Samanyolu Medya Grup Başkanı Hidayet Karaca’nın bir operasyon çerçevesinde gözaltına alınması, Afyonkarahisar Adliyesi önünde protesto edildi. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı protestoda Zaman Gazetesi’nin bugünkü nüshası, Cevşen, Kur’an-ı Kerim, Türk Bayrağı ve pankartlar taşındı. Zaman Gazetesi okurları sık sık “Özgür basın susturulamaz”, “Hitler burada, demokrasi nerede”, “Allah var, korku yok” sloganları atıldı.
“BİAT ETMEYENLER
SİNDİRİLİYOR”
Protestoda grup adına gazete okuyucularından İrfan Bilgin açıklama yaptı. Zaman Gazetesi’ne yönelik operasyona tepki gösteren 28 yıllık gazete okuru İrfan Bilgin, “Bugün gelinen noktada, biat etmeyen herkes bir korku imparatorluğuyla sindirilmeye çalışıldığı gibi, medya da bundan nasibini almıştır. Hükümet, 17 Aralık yolsuzluk operasyonlarını örtmek için yine bir algı operasyonu yapmıştır. Demokrasilerde, hukuk devletinde basını susturma asla kabul edilemez. Bu tüm medyaya yönelik tehdittir” dedi.
CADI AVI YAPILIYOR
Bilgin, şöyle devam etti:
“Operasyonların tek amacı 17- 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının yıl dönümü yaklaşırken, ta en başından beri yolsuzluk iddialarını sorgulayan bir medya kesiminin sesini kesmekten başka bir şey değildir. Bu gözaltılar 17 Aralık utancını asla kapatmaya yetmez. Şurası iyi anlaşılmalıdır ki gazetecilere yönelik operasyon tüm medyaya yönelik bir tehdittir, derhal durdurulmalıdır. Evrensel bazın özgürlüğü kriterleri pervasızca ayaklar altına alınarak gazetecilere cadı avı yapılıyor.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme