Özge Ulusoy, Nasıl Ünlü Oldu?

Model, eski balet, oyuncu Özge Ulusoy, ünlüler kervanına nasıl katıldı?

Özge Ulusoy, 28 Ekim 1982 tarihinde İzmir’de dünyaya geldi. Eski bir balet olan, oyunculuk, modellik yapan Ulusoy, model olarak dünyaca ünlü pek çok markanın podyumunda boy gösterdi. 

GÜZELLİK YARIŞMALARINDA DERECELERİ VAR
Özge Ulusoy, 2002 yılındaki Elite Model Look yarışmasında üçüncü, 2003 yılında düzenlenen Miss Turkey güzellik yarışmasında ise ikinci oldu. Ulusoy, çok sayıda reklam kampanyasının yüzü oldu. Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesi'nde klasik bale bölümü ve sanat yönetimi lisans derecesi ile bitirdi. 2011 yılında, Survivor Yarışmasının beşinci sezonu olan Survivor: Ünlüler vs. Gönüllüler'de Ulusoy beşinci olmuştu.

ÖNCE SUNDUĞU PROGRAMIN SONRA JÜRİ ÜYESİ OLDU
2011 yılında, Yıldızlarla Dans'ın Türkçe versiyonu olan Yok Böyle Dans'ta yarışmayı kazandı. Komedi dizisi Ha Babam Uzay'da rol alan Ulusoy, bu dizinin devamı olan Ha Babam Uzay'ın devamı olan Türk'ün Uzayla İmtihanı adlı dizi de “Prenses Alev” karakterini canlandırdı. 2012 yılında ise jüri üyesi olmadan önce Bugün Ne Giysem? Adlı yarışma programının sahne arkasını sundu. Ulusoy, iş insanı Hacı Sabancı ile 7 yıl birliktelik yaşadıktan sonra ayrıldı. 2006-2009 yılları arasında Arka Sokaklar adlı polisiye dizisinde rol yer alan Ulusoy’un, ünü bu dizi sayesinde arttı.
 

Bakmadan Geçme