• Haberler
  • Genel
  • Özerler ve Afyon Çimento, 500 Kaplan’ın içinde

Özerler ve Afyon Çimento, 500 Kaplan’ın içinde

Ekonomi ve iş dünyası dergisi Ekonomist tarafından açıklanan 'Anadolu 500' araştırmasında bu yıl Afyonkarahisar’dan sadece 2 firma yer aldı. CNBC-e Business dergisinin yaptığı araştırmada Afyonkarahisar’ın 58’inci yaşanabilir kent olmasının ardından ilimizin Anadolu Kaplanları arasında da gerilerde olması dikkat çekti Ekonomist tarafından açıklanan 'Anadolu 500' araştırmasında bu yıl, Afyonkarahisar’dan Özer Konvaymr Band Tur Sanayi ile Afyon [&hellip]

Özerler ve Afyon Çimento, 500 Kaplan'ın içinde

Ekonomi ve iş dünyası dergisi Ekonomist tarafından açıklanan “Anadolu 500” araştırmasında bu yıl Afyonkarahisar’dan sadece 2 firma yer aldı. CNBC-e Business dergisinin yaptığı araştırmada Afyonkarahisar’ın 58’inci yaşanabilir kent olmasının ardından ilimizin Anadolu Kaplanları arasında da gerilerde olması dikkat çekti

Ekonomist tarafından açıklanan “Anadolu 500” araştırmasında bu yıl, Afyonkarahisar’dan Özer Konvaymr Band Tur Sanayi ile Afyon Çimento yer aldı. Ankara, İstanbul ve İzmir dışındaki 78 ilde yapılan araştırmada, şirketlerin cirosu, karlılık ve ihracat rakamları emsal olarak alındı. Sıralamada, birinci sırayı Bursa, ikinci sırayı Gaziantep, üçüncü sırayı Kocaeli aldı. 500 Anadolu Kaplanı arasında Denizli’nin 26, Konya’nın 22, Eskişehir’in 13, Uşak’ın 5, Kütahya’nın 4, Isparta’nın 2, Burdur’un 1 firması bulunuyor.
Kurucuları aslen Afyonkarahisarlı olan Eğretli Gıda, Bursa’yı temsilen, Alp Havacılık Sanayi de Eskişehir’i temsilen 500 Anadolu Kaplanı’nın arasına girdi.
İlimizde yatırım yapan Özdilek Alışveriş Merkezleri, Kütahya Porselen Sanayi, Hases Otomotiv Yatırım ve Pazarlama ile Has Tavuk Gıda da 500 Anadolu Kaplanı arasında yer aldı.
CNBC-e Business dergisinin araştırmasına göre Afyonkarahisar’ın yaşanabilir kentler arasında 58’inci sırada olması, İstanbul Ticaret Odası’nın açıkladığı ilk 500 büyük Türk şirketi arasında Afyonkarahisar’dan bir firmanın bulunmamasının ardından Ekonomist dergisinin araştırmasında ilk 500 Anadolu Kaplanı içinde 2 Afyonkarahisar’lı firmanın bulunması dikkat çekti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme