• Haberler
  • Genel
  • 'Özelleştirme olursa göç olur' – Kocatepe Gazetesi

'Özelleştirme olursa göç olur' – Kocatepe Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Yılmaz Özkan, Karahisar Tv'de yayınlanan Yerel Gündem programının konuğu oldu. Özkan, CHP'nin Türkiye genelinde yüzde 40 oy alacağını belirterek Afyonkarahisar'daki 5 milletvekilinden 3'ünü çıkaracaklarını söyledi 'AKP ömrünü doldurmuştur'Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Yılmaz Özkan, Karahisar Tv Haber Müdürü Murat Emre'nin hazırlayıp sunduğu Yerel Gündem programına konuk [&hellip]

“Özelleştirme olursa göç olur”

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Yılmaz Özkan, Karahisar Tv’de yayınlanan Yerel Gündem programının konuğu oldu. Özkan, CHP’nin Türkiye genelinde yüzde 40 oy alacağını belirterek Afyonkarahisar’daki 5 milletvekilinden 3’ünü çıkaracaklarını söyledi

“AKP ömrünü doldurmuştur”
Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Yılmaz Özkan, Karahisar Tv Haber Müdürü Murat Emre’nin hazırlayıp sunduğu Yerel Gündem programına konuk oldu. Özkan, Murat Emre’nin yanı sıra Türkeli Gazetesi Editörü Gökten Ceylan, gazeteci Ahmet Sarlık ve Kocatepe Gazetesi muhabiri Murat Arısoy’un da sorularını yanıtladı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Afyonkarahisar ve Türkiye’de oylarının artacağına dikkat çeken Yılmaz Özkan, bu artışın neticesinin de 12 Haziran seçimlerinde görüleceğini kaydetti. Özkan, “Çok görkemli iktidar dönemini yaşayan partileri düşünün, üçüncü dönem iktidara geldiğini söyleyemezsiniz. AKP ömrünü doldurmuştur. Sırada biz varız. CHP iktidara gelecektir. CHP, Afyonkarahisar’da 3 milletvekili çıkaracaktır. Şimdiki değerlendirmelere veya geçmiş verilere göre bakarsanız milletvekili çıkarmama gibi izafi bir görüş savunulacaktır. Ama ben CHP’ye büyük bir ilginin olacağını ve oy artışı yakalayacağını düşünüyorum. Ülkemizin hangi alanına bakarsanız bakın, her kesim zor durumda. Halkımızın rahat bir nefes alacağı bur ortamı kim meydana getirirse halkımız ona oy verecektir” dedi.
“Afyonkarahisar’da
devlet yatırımları artacak”
CHP’nin her kesimden oy alabileceğini, her kesimin CHP’ye destek vermesi gerektiğinin altını çizen Özkan, “AKP içinde de bize saygı duyan ve oy verecek arkadaşlarımız vardır. Tüm kesimler bizi desteklesinler. Biz iktidara gelmeliyiz. Bütün partiler bize yardımcı olsunlar. Benim görüşüm bu. Bana göre Cumhuriyet Halk Partisi bu seçimlerde yüzde 40’ın altında oy almayacaktır. Bunu açık ve net biçimde söylüyorum” diye konuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP’nin yeni bir ivme kazandığını vurgulayan Yılmaz Özkan, “Genel Başkan değişikliğinden sonra bir üslup değişikliği de yaşandı. Halkla diyalog halinde bir yaklaşım sergilendi. Halkla kısa sürede iletişim sağlanıyor. Şu andaki Genel Başkan’ın sıcaklığı, beğeni topluyor. Projeler üretiyoruz. Halkla bütünleşerek halkın iktidarı gelecek” ifadelerini kullandı.
CHP’nin iktidar olması halinde Afyonkarahisar’da devlet yatırımlarının artacağını, buna bağlı olarak nüfusun da eski seviyesine ulaşacağını söyleyen Özkan, şöyle devam etti:
“Bugüne kadar Afyonkarahisar’da devlet yatırımı olarak bir tane fabrika açıldı mı? Her an bir acçılışla karşılaşıyoruz ama bunlar karın doyurmuyor. Biz CHP döneminde SEKA, Alkoloid ve Şeker Fabrikası’nı yaptık. SEKA satıldı. Önünden geçtim, baykuşlara yuva olmuş. SEKA özelleştirildi, Çay’ın nüfusu düştü. Afyonkarahisar’ın milletvekili sayısı neden 7’den 5’e düştü? Göçten dolayı. Kim göç etti? İşsiz kalanlar. Fabrikayı satarsanız, vatandaşlar işsiz kalırlar. Şeker Fabrikası’nın satılmasından söz ediliyor. Afyonkarahisar’da nüfus azalıyor, peki Kocaeli’nde neden artıyor? Siz istihdam alanını daraltırsanız nüfusunuz azalır. Bu şekilde giderse belki 5’ten 4’e de düşer, 3’e de. Biz buna meydan verdirmeyeceğiz. İktidara geleceğiz ve Afyonkarahisar’da da devletin yatırımlarını yapacağız. Yatırım oranının yoğunlaştırarak Afyonkarahisar’ı hakkettiği yere getirmek istiyoruz. Biz iktidara geldiğimizde Afyonkarahisar’ın nüfusunun arttığını göreceksiniz. Biz buğday ve şeker ithalatını yaptırmayacağız. Hayvancılığı da geliştireceğiz. Şeker Fabrikası’nı satmayacağız.
“Sorunları
çözmeye talibiz”
Afyon Ege illeri arasında en geri durumda. Türkiye’nin bir numaralı sorunu işsizliktir. 2009 yılı bazında işsizlik oranında dünya beşincisiyiz. Yakıcı bir sorun bu. İşsizliği artıran etkenler var, bunlardan biri de taşeron işçilik. Biz, bu taşeron işçiliği kaldıracağız ve kadrolu işçi haline getireceğiz. “2009’daki yerel seçimlerde Belediye Başkanlığı için aday olduğu hatırlatılan Özkan, “Şehircilikte önce insan anlayışıyla hizmet edilmeli. Afyonkarahisar’da insana hizmet edilmiyor. Yolu daraltmayın, insanımız yürüsün. Vatandaşı yürüyemez duruma getirmeyin. Bu kenti güzelleştirmek zorundayız. Turizme açılması gereken çok yer var” dedi.
Milletvekilliğini bir görev olarak tanımlayan Özkan, “Milletvekilliğini bir görev olarak anlamış bulunuyorum ve bu anlayışla bu çalışmaya girmiş bulunuyorum. İnanıyorum ki diğer 16 aday adayımız da aynı anlayış içinde hareket edecektir. Bize göre yapacağımız çok iş vardır. Biz Afyonkarahisar’daki sorunları çözmeye talibiz. Önseçim zaman zaman partimizde uygulanan bir sistemdi. Şimdi de uygulanıyor. Bu bizi son derece mutlu etti. 17 aday adayı olarak tümümüz bu çalışmaların içindeyiz. Kentimizin değişik bölümleriyle yakın bir diyalog içindeyiz. Halkımız da bundan hoşnut. Bu süreçte hiçbir arkadaşım birbiri hakkında incitici bir söz söylemedi, söylemeyecek de” şeklinde konuştu. Kendi çalışmaları hakkında da bilgi veren Özkan, “Ben CHP’nin Afyonkarahisar’daki üyelerine, 6 binin üzerinde üyeye özgeçmişimi ve broşürümü PTT aracılığıyla yolladım. Böyle bir önseçimde görev talep eden arkadaşlarımız her koşulda bu çalışmayı yapmak üzere bu sürecin içine girmiştir. Bizim için bir farkı olma-yacak sıralamanın, herkes çalışacaktır. Teknik ve fiziki şartlar nedeniyle önseçim kararı alındı. Önseçim, teknik yönden sorun çıkmayacak yerlerde yapılmaktadır” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme