Özel, ücretsiz, çift yabancı dilli okul

Organize Sanayi Bölgesi'nde, Eylül ayında nitelikli eleman yetiştirecek bir okul açılacak. Batı Dershanesi ile Palalı Holdingi işbirliğiyle kurulan Rahmiye-Sare Palalı Anadolu Teknik Lisesi'nde İngilizce, teknik İngilizce, Almancanın yanı sıra atölye eğitimi de verilecek. Okuldaki öğrenciler, Organize Sanayi Bölgesi'ndeki önemli firmalarda staj yapabilecek. Öğrencilerin ailelelerinden, özel okul statüsündeki lise için eğitim ücreti alınmayacak Organize Sanayi Bölgesi'nde [&hellip]

Özel, ücretsiz, çift yabancı dilli okul

Organize Sanayi Bölgesi’nde, Eylül ayında nitelikli eleman yetiştirecek bir okul açılacak. Batı Dershanesi ile Palalı Holdingi işbirliğiyle kurulan Rahmiye-Sare Palalı Anadolu Teknik Lisesi’nde İngilizce, teknik İngilizce, Almancanın yanı sıra atölye eğitimi de verilecek. Okuldaki öğrenciler, Organize Sanayi Bölgesi’ndeki önemli firmalarda staj yapabilecek. Öğrencilerin ailelelerinden, özel okul statüsündeki lise için eğitim ücreti alınmayacak

Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan Rahmiye-Sare Palalı Anadolu Teknik Lisesi kurucu ve yöneticileri, okulu basın toplantısıyla tanıttı. Okul alanında gerçekleştirilen basın toplantısında -Sare Palalı Anadolu Teknik Lisesi Müdürü İbrahim Çakal, Palalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Palalı, Afyonkarahisar Batı Dershanesi Müdürü Gürel Yardım ile Afyonkarahisar Batı Dershanesi Kurucusu Önder Artuk hazır bulundu.
15 EYLÜL’DE EĞİTİME BAŞLAYACAK
Basın toplantısında bilgi veren Rahmiye-Sare Palalı Anadolu Teknik Lisesi Müdürü İbrahim Çakal, “Resmi Gazete’de yayımlanan istihdam ve mesleki eğitim ilişkisinin geliştirilmesi eylem planında, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokolde ve Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Kanun ve yönetmeliğinde açıklanıp teşvik edilmektedir. Bu teşvik kapsamında Afyon Batı Özel Eğitim Hizmetleri Limited Şirketi’nin Palalı Holding ve Batı Dersanesi ortaklığı ile Özel Afyonkarahisar OSB Rahmiye-Sare Palalı Anadolu Teknik Lisesi adı altında; ilimizin ve OSB’nin ihtiyacı olan nitelikli bireyler yetiştirecek bir eğitim kurumu açılacak olup 15 Eylül 2014 itibariyle eğitim öğretim hizmetine başlayacaktır” dedi.
VELİLER ÜCRET ÖDEMEYECEK
Rahmiye-Sare Palalı Anadolu Teknik Lisesi’nde öğrenci velilerinden eğitim ücreti alınmayacağını hatırlatan Çakal, “Okul,özel okul olmasına rağmen;veli eğitim öğretim adına herhangi bir ücret ödemeyecektir. Devlet, öğrenci başına bir ücret ödeyecektir. Dershanede edindiğimiz eğitim öğretim tecrübelerimizi yetişmiş öğretmen kadrolarımızla okulumuzla bütünleştirerek öğrencilerimizin daha nitelikli yetişmelerini ve sanayimize katılımı sağlıklı bir şekilde sağlanacaktır” diye konuştu.
DERSHANE İŞLEVİ DE VAR
“Teknik kolej” olarak nitelendirilebilecek okulda üniversite hazırlığı için de yoğun bir mesai harcanacağına dikkat çeken Çakal, “Okulda gerek fen-matematik ağırlıklı zorunlu derslerde gerekse seçmeli derslerde üniversite seçme sınavına yönelik hazırlık programları uygulanacaktır. Hafta sonları dershanede verilen programlar 4 yıllık eğitim öğretim süreci içerisinde hafta içine dağıtılarak hem veli mali külfetten kurtulacak, hem de öğrencinin hafta sonları serbest hale getirilecektir” ifadelerini kullandı.
İNGİLİZCE VE ALMANCA ÖĞRETİLECEK
Çakal, şöyle devam etti:
“Tecrübeli yabancı dil öğretmenlerimizle hem genel hem mesleki bilgi ve konuşmalarım geliştirmek için çift yabancı dil uygulaması gerçekleştirilecektir. Öğrencilerimize hem İngilizce hem de Almanca öğretilecektir. Okul sanayi işbirliği ile 4 yıllık eğitim sonucunda doğrudan iş hayatına atılmak isteyen öğrencilerimiz günümüz teknolojik ortamlarında endüstrinin ihtiyaçlarına cevap verebilecek yeterlilikte yetiştirilecek ve öğrencilerimizden başarılı olanlar alanlarına göre mühendislik fakültelerine öncelikli olarak gönderilecektir.
Mesleki yeteneği, mühendislik fakülteleri hedefi olan öğrencilerimize çok önemli alternatif bir eğitim kurumudur.”
200 KİŞİLİK KONTENJAN
Rahmiye-Sare Palalı Anadolu Teknik Lisesi Müdürü İbrahim Çakal, okulda Afyonkarahisar’ın ihtiyaçlarının dikkate alındığını, bölümlerin de bu ihtiyaca göre belirlendiğine dikkat çekti. Çakal, “İlimiz ve OSB’nin genel ihtiyacı dikkate alınarak Gıda, Elektrik-Elektronik ve Makine Teknoloji alanları açılmış olup daha sonraki yıllarda ihtiyaç duyulan alanlar açılacaktır.Okulun yeni açılması nedeniyle TEOG puanlarına göre ön kayıt yapılacak olup, müracaat edenlerin içinden puan sıralamasına göre bu yılki kontenjanımız olan 200 öğrenci belirlenerek kesin kayıtları süreci içerisinde e kayıt sisteminden gerçekleştirilecektir.Müracaatlar doğrudan okula ya da Batı Dershanelerine yapılacaktır. Kesin kayda hak kazananlar okulda ve www.afyonteknikkoleji.com internet adresinden duyurulacaktır” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme