Özel sporculardan iki altın madalya

Özel Sporcular Türkiye Cimnastik Şampiyonası'na 78 spor kulübünden 123 özel sporcu, 78 antrenör ve idareci katıldı. Sporcu ailelerinin de takip ettiği müsabakalarda sporcular özel durumlarına (down, otizm, mental) ve yaş gruplarına göre yarıştı. Bayan sporcular, Yer, Denge, Asimetrik ve Tramplen olmak üzere 4 alette yarışırken Erkek sporcular da Yer, Kulplu Beygir, Halka, Atlama, Paralel ve [&hellip]

Özel Sporcular Türkiye Cimnastik Şampiyonası’na 78 spor kulübünden 123 özel sporcu, 78 antrenör ve idareci katıldı. Sporcu ailelerinin de takip ettiği müsabakalarda sporcular özel durumlarına (down, otizm, mental) ve yaş gruplarına göre yarıştı. Bayan sporcular, Yer, Denge, Asimetrik ve Tramplen olmak üzere 4 alette yarışırken Erkek sporcular da Yer, Kulplu Beygir, Halka, Atlama, Paralel ve Barfiks olmak üzere 6 alette yarıştı. Şampiyonada Özel Sporcular yarıştığı aletlerde aldığı toplam puana göre sıralamaya girerek madalya almaya hak kazandı.
Müsabakaya Afyonkarahisar Özel sporcularından Mihraciye Atay, Şevval Çelik ve Melek Seda Gök ile antrenör Derya Demirok ve Kulüp Başkanı Hanife Yılmaz katıldı. Özel Sporcular Türkiye Cimnastik Şampiyonası birinci turunda Mihraciye Atay 12-15 yaş grubunda, Şevval Çelik 8-11 yaş grubunda altın madalya kazandı.

Bakmadan Geçme