Özel projenin kitapları dağıtıldı

Afyonkarahisar Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şubesi işbirliğinde dördüncüsü düzenlenecek “Bir Bilenle Bilge Nesil” Projesi Kitap Okuma Yarışması” için Afyonkarahisar Belediyesi tarafından temin edilen kitaplar, Afyon Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen törenle okul müdürlerine dağıtıldı   Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şube öncülüğünde, orta öğretim düzeyindeki öğrencilere, hem okuma hem de [&hellip]

Afyonkarahisar Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şubesi işbirliğinde dördüncüsü düzenlenecek “Bir Bilenle Bilge Nesil” Projesi Kitap Okuma Yarışması” için Afyonkarahisar Belediyesi tarafından temin edilen kitaplar, Afyon Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen törenle okul müdürlerine dağıtıldı

Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şube öncülüğünde, orta öğretim düzeyindeki öğrencilere, hem okuma hem de yazma kültürünü kazandırmak amacıyla düzenlenen “Bir Bilenle Bilge Nesil” Kitap Okuma Yarışması, bu yıl yine Afyonkarahisar Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteği ile gerçekleştirilecek.
9 BİN KİTAP DAĞITILDI
Afyonkarahisar Belediyesi’nin katkılarıyla 9 bin kitabın okullara dağıtıldığı yarışmaya katılmak isteyenler 14 Şubat Cuma gününe kadar başvuruda bulunabilecekken, 18 Nisan Cumartesi günü sınav yapılacak. Her kategorinin birincilerine notebook, ikinci ve yine üçüncülerine tablet hediye edilecek. Ayrıca her kategori de ilk 40’a giren öğrencilere toplam 120 adet bisiklet hediye edilecek.
“PROJE KAPSAMINDA BİNLERCE ÖĞRENCİ YARIŞMAYA DÂHİL OLDU”
Proje kapsamında 9 bin kitap dağıtıldığını ve binlerce öğrenin bu yarışmaya dahil olduğunu ifade eden Afyonkarahisar Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa Arslan, “Afyonkarahisar’da 4. Yılını uyguladığımız bu proje her yıl ortalama binlerce kitabı öğrencilerimizle buluşturduğumuz, binlerce öğrencinin bu yarışmaya dâhil olduğu bir proje.Bu yönüyle de örneklik teşkil eden bir proje.Bu proje öncelikle bir uyumun, samimiyetin ve özverinin eseridir. Bahsetmiş olduğumuz projemizin uygulaması itibariyle okullarımız da rehber öğretmenlerimizin gönüllü olarak öğrencilerimize rehberlik etmeleriyle okutulması sürecinden tutun yüzlerce eğitim çalışanı kardeşimizin gönüllü gözetmen olarak 16’nın üzerindeki sınav merkezinde bu gençleri sınav yaptıkları süreçlere Milli Eğitim deki ilgili arkadaşlarımızdan tutun sınavların, kitapların basıldığı, uygulandığı süreçlere kadar yüzlerce eğitim çalışanının ciddi bir emek ve alın teri döktüğü bu yönüyle dev ve özel bir proje. Allah’a hamd olsun bu yıl itibariyle 9 Ocak’ta 9 bin kitap dedik 4 yıl içerisinde 35 bin kitap bu projeyle okullarımızın kütüphanelerine öğrencilerimize de ulaşmış olacak.” dedi.
“GELİN ÖĞRENCİLERİMİZİN FAYDALANACAĞI ÇALIŞMALARI BİRLİKTE YAPALIM”
Öğrencilerin faydalanacağı çalışmaları birlikte yapma çağrısında bulanan İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, “Kurumlar arası işbirliği dâhilinde yaptığımız Afyonkarahisar Eğitim Bir-Sen Eğitimciler Birliği Sendikası 1 Nolu Şubesi, Afyonkarahisar Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz olarak bu sene inşallah 4’üncüsünü gerçekleştireceğimiz ödüllü kitap okuma yarışmasının başlangıcı. Çok mutluyum, çok mutlu olduğum projelerden bir tanesi. Çünkü gerçekten bu projenin çıktıları bize, öğrencilerimize dönüş olarak çok pozitif bir şekilde yansımakta. Çocuklarımız, gençlerimiz hem kitap okuyorlar, okuma kültürünü kazanıyorlar hem okullarımızın kütüphaneleri bu okuma yarışmasında Belediyemiz tarafından, sendikamız tarafından finanse edilen kitaplarımız kütüphaneler de bizim okullarımıza kazandırılmış oluyor, hem de çocuklarımızın Belediyemiz tarafından finanse edilen çok güzel hediyelerden dolayı iştahları biraz daha artıyor. Bu yönüyle verim aldığımız gerçekten sonucunun çok güzel dönüşlere dönüştüğü bir proje olarak biz bunu değerlendiriyoruz. Eğitime destek veren kim olursa olsun hangi sivil toplum olursa olsun iyi niyetle gerçekten ilimizdeki öğrencilerimizin ve okullarımızın ilimizdeki eğitim seviyesinin kalitesinin düzeyinin gelişmesinde katkısı olan herkese bu noktada zaten bizim kapımız açık. Ama bugüne kadar sağ olsun 4’üncüsünü düzenliyoruz. Belediyemizle ve Eğitim-Bir-Sen Sendikası ile bu projeyi yürütmekteyiz. Ben buradan tüm sivil toplum örgütlerine de sesleniyorum. Gelin okullarımızda öğrencilerimizin faydalanacağı Milli Eğitim Bakanlığımızın ve bizim kültürümüzün ölçeğinde tasarrufunda gerçekleştirilecek olan bir takım çalışmaları birlikte yapalım.” ifadelerine yer verdi.
Daha sonra konuşan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek göreve geldiğinden bu tarafa Afyonkarahisar’da eğitim düzeyinin artması büyük çaba sarfettiklerini söyledi. Bu noktada ilk olarak kentte kitap okuma alışkanlığını kazandırma adına “Ağaçlar Kitap Açtı” isimli projeyi hayata geçirdiklerini hatırlatan Başkan Zeybek, “Bu projemizde gerçekten olumlu geri dönüşler aldık. Yine Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Halk Eğitim Müdürlüğümüz işbirliğinde Belediyemize ait Bilgi Evi’ni yeniden tefriş ederek, sınıflar oluşturduk. Burada maddi imkânı olmayan üniversiteye hazırlanacak öğrencilerimize kurs açarak 568 öğrencimizin kitap ve test tüm giderlerini tamamını karşılayarak kurs açtık. Hocalarımızdan aldığımız bilgi neticesinde kursa katılan öğrencilerden ilk test sonuçlarına göre aralarında birçok önemli fakülteyi kazanabilecek öğrencilerimizin olduğunu gördük. Bundan da son derece memnun olduk.” dedi.
“EĞİTİME KATKIMIZ DEVAM EDECEK”
Afyonkarahisar’da eğitimin kalitesini daha iyi noktalara taşımak için el birliği ile çalışmaya devam edeceklerini ifade eden Başkan Zeybek, “Türkiye Belediyeler Birliği’nin yapmış olduğu bir toplantıda Milli Eğitim Bakanımız misafir konuşmacı olarak katılmıştı. Burada kendisi ifade ettiğine göre “Yeni dönemde inşallah Milli Eğitim’in bazı yetkilerini yerele devredeceğiz Biz belediyelere kaynak aktaralım, Belediyeler eğitime katkıda bulusun” demişti. İnşallah böyle bir çalışma olursa bugüne kadar eğitime yapmış olduğumuz katkının fazlasını vereceğimize yürükten inanıyorum. Bu vesileyle böyle bir organizasyonda yer almaktan büyük mutluluk duyduğumuzu sizlerle paylaşıyor, Afyonumuz da eğitim kalitesinin daha iyi noktalara getirmek için el birliği ile çalışacağımızı ifade etmek istiyorum.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından temsili olarak tüm okullar adına TOBB Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ali Zenkin, Kız Anadolu İmam Hatip Müdürü Arif Okumuş, TOKİ Mevlana Ortaokulu Müdürü Osman Yacan ve Salar İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Yusuf Teke’ye kitaplar verildi. Daha sonra ise Konferans Salonu girişinde tüm okul müdürlerine kitapları dağıtıldı.

Bakmadan Geçme