Özel Park Sağlık Koleji iddiasını koruyor

  Özel Park Sağlık Koleji Koordinatörü Fesih Aktaş ile Okul Müdiresi Zehra Akduman, kayıt döneminde Kocatepe Gazetesi muhabirine okul hakkında bilgi verdi.'BAKAN KOCA, HEYECANLADIRAN İSİM'Uzun süre kamu sağlık okullarında öğretmen ve yönetici olarak görev yapan Özel Park Sağlık Koleji Koordinatörü Fesih Aktaş, emekli olduktan sonra kendisi gibi tecrübeli isimlerle sağlık ordusunun ihtiyaç duyduğu iş gücünü [&hellip]

Özel Park Sağlık Koleji Koordinatörü Fesih Aktaş ile Okul Müdiresi Zehra Akduman, kayıt döneminde Kocatepe Gazetesi muhabirine okul hakkında bilgi verdi.
“BAKAN KOCA, HEYECANLADIRAN İSİM”
Uzun süre kamu sağlık okullarında öğretmen ve yönetici olarak görev yapan Özel Park Sağlık Koleji Koordinatörü Fesih Aktaş, emekli olduktan sonra kendisi gibi tecrübeli isimlerle sağlık ordusunun ihtiyaç duyduğu iş gücünü yetiştirme gayretinde olduklarını söyledi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde yeni kabinde görev alan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın eğitim camiasını çok heyecanlandıran bir isim olduğunu belirten Aktaş, “Geçmişte Talim Terbiye Kurulu Başkanı olarak da bu camiaya çalıştı. Sayın bakanımızdan çok umutluyuz. Eğitimle ilgili bugüne kadar biriken birçok sorunu çözebileceğine inanıyoruz. İnşallah iyi bir ekip kurulur. Bugün memleketin bana göre en acil çözülmesi gereken problemi eğitimdir. Bakanımızın alacağı kararlar taşraya kadar yansıyacaktır. Yeni yasal düzenlemeler mutlaka olacaktır. Bilindiği üzere sistem değiştir. Muhakkak ki mevzuat ve ekip değişikliği olacak. Taşrayı da peyder pey olumlu anlamda etkileyecektir. Bilindiği üzere bu sene Liselere Geçiş Sistemi de değişmişti. Liselere yerleştirme sonuçları da açıklandı. Böylece kayıtlarımız hızlanacak.” dedi.
“ÖĞRENCİLER NAKİL GELECEK”
Fesih Aktaş, Özel Park Sağlık Koleji olarak önemli sayıda kayıt aldıklarını tüm özel okullarda süreç itibariyle yoğunluğun gözleneceğini kaydetti. Özel Park Sağlık Koleji’nde hedefin kontenjanı tam doldurmak olduğunu söyleyen Aktaş, “Kontenjanımız her yıl düzeyinde 130’dur. Şu anda kayıt oranımız 60’ı geçti. İnşallah kalan kayıtları bundan sonra tamamlayacağız. Kayıtlarla ilgili olarak bakanlık klavuz yayınlıyor. Birinci, ikinci, üçüncü şeklinde yerleştirmeler oluyor. Dolayısıyla bundan sonra öğrencilerimiz yerleştikleri okuldan bize nakil gelecekler. Okul olarak bizi talep etmek isteyen öğrencimiz hangi liseye yerleşmişse o liseden nakil dilekçesi vererek okulumuza nakil gelecek. Nakilleri bekliyoruz.” diye konuştu.
“ÇOK RAHAT İŞ BULABİLECEKLER”
Sağlıkçı olmak isteyen öğrenciler ve ailelerine mesajlar veren Fesih Aktaş, sağlık mesleğinin insanoğlunun varlığı boyunca devam edeceğini, iş kaygısı yaşanmayacağını belirtti. Türkiye’de son 30 yılda birkaç tanesi hizmete açılan şehir hastaneleri düşüncesinin hayata geçtiğini ifade eden Aktaş, “Bu sözünü ettiğimiz şehir hastanelerinin kadroları düzenlenip atamalar yapılacak. Şu anda Hemşire Yardımcılığı ile ilgili hastanelerde ki norm kadro çalışması Sağlık Bakanlığı’nda devam ediyor. Dolayısıyla devlet yönetiminde bir sistem değişikliği olduğundan şu anda Sağlık Bakanlığı da bununla ilgili bir sistem kuruyor. Öğrencilerimiz hem özel hem de devlet hastaneleri için konuşuyorum; Normları belli olduktan sonra özel sektörde ve devlet kademesinde çok rahat iş bulabilecekler. Zaten öğrencilerimiz Ekim ayında KPSS’ye girecek. Gerçekten sağlık sektörünün iş kaygısı yok.” şeklinde konuştu.
“VİCDANLA
YAPILABİLECEK BİR İŞ”
Bazı mesleklerin maddi kazanç ile düşünülerek yapılamayacağını bunun başında sağlığın geldiğini vurgulayan Aktaş şöyle konuştu:
“Sağlık alanı kesinlikle para ile pul ile ölçülemez. Sağlık mesleği öğretmenlik mesleği kadar belki ondan daha kutsal bir meslek olduğuna inanıyorum. Bünyemizde her iki mesleği de icra ediyoruz. Okulumuz ikisini birarada götürdüğünden çok önemli bir iş yaptığımızın farkındayız. Sağlık vicdan sahibi insanların yapabileceği bir meslektir. Bunun dışında mesai mefhumu gözetilmeyecek bir iştir. İşinizi doğru yaptığınızda aşırı dualar alıyorsunuz. Bu işi yaparken daha doğrusu yapmaya niyetlenirken tüm bunlar göz önünde bulundurulmak zorunda.”
“AVRUPA DA STAJ FIRSATI”
Özel Park Sağlık Koleji’nin çok güzel bir eğim kadrosuna sahip olduğunun altını çizen Koordinatör Fesih Aktaş, Okul Müdiresi Zehra Akduman’ın kamu da uzun yıllar özveri ile idarecilik yapan tecrübeli bir eğitimci olduğunu belirtti.
Aktaş şunları söyledi:
“Zehra Akduman hocamız okul müdürümüz olarak gerçekten bir değer ve şanstır. Şahsım da Zehra Hocamız gibi aynı çizgide ilerleyerek bugünlere ulaştım. Bende uzun yıllar devlet bünyesinde öğretmenlik ve idarecilik yaptım. Devletten emekli olmuş meslek dersleri öğretmenlerimizden de canlı, heyecanlı isimlerde kadromuzda yer alıyor. Bir defa çok önemli bir eğitim kadrosuna sahibiz. Bunu özellikle belirtmek istiyorum. Çeşitli projelerimiz var. Zehra Akduman Müdürümüz bu yıl bir grubun başında yer aldı. Diğer grubun başında meslek dersleri öğretmenimiz bulundu. Üç öğretmen 19 öğrenci olmak üzere toplamda 22 kişiyi Almanya ve Letonya’ya Ersamus Projesi kapsamında 40 bine euro gibi bir rakam ve destekle öğrencilerimizi stajlara gönderdik. Öğrencilerimiz 3 haftalık staj süresince Avrupa ülkelerini görme şansını yakaladılar. Bu durum çocuklarımıza kıyaslama ve dünyayı tanıma noktasında önemli katkılar sundu. Erasmus’a proje göndermek kolay değil bunu başardık.”
“ÖĞRENCİ AİLEDEN HABERSİZ
BAHÇE DIŞINA DAHİ ÇIKAMAZ”
Hafta içi ve hafta sonu üniversite hazırlık sınavları için ücretsiz kurslar açtıklarını anlatan Fesih Aktaş şu ifadeleri kullandı:
“Öğrencilerimizi bu sınavlara teşvik etmeye çalışıyoruz. İl dışından gelecek öğrencilerimizin barınma sorununu ortadan kaldıran pansiyon hizmetimiz var. Bu bir nevi yurt imkânıdır. 24 saat sıcak su, banyosu, tuvaleti içinde iki kişilik odalarda barınılıyor. Etüt ortamımız mevcut. Çok güvenilir bir okuluz. Okulumuz hem bir aile ortamı hem de güvenlik önlemleri üst düzeyde. Öğrencimiz okul bahçesine geldikten sonra ailesinin haberi olmadan asla bahçe dışına dahi çıkamaz. Bu kadar kontrollüyüz. Kim izin isterse istesin bizzat Okul Müdürümüz veliyi arayıp bilgi verir. Çok ciddi bir sorumluluğun sahibi olduğumuzun bilincindeyiz. Her şeyden önce memleketimize, vatanımıza çok iyi bireyler yetiştirme gayretindeyiz. Özel Park Sağlık Koleji çok avantajları olan bir okuldur. Park Sağlık Koleji olarak iddiamızı koruyoruz.”
“PARK KOLEJLİ OLMAK
BİR AYRICALIK”
Özel Park Sağlık Koleji Müdiresi Zehra Akduman, okulun kurucu kadrosunda yer aldığını dile getirdi. Park Kolejli olmanın bir ayrıcalık olduğunu vurgulayan Akduman, “Fesih Aktaş hocamızın sözlerine ‘Park Kolejli olmak bir ayrıcalıktır’ ilavesini yapmak istiyorum.” dedi. Bir okulun var olup görevini gerçek anlamda yerine getirebilmesinde eğitim kadrosunun büyük önem taşıdığına değinen Akduman sözlerine şöyle devam etti:
“Bir okulun varlığını sürdürmesi noktasında eğitim ve idari kadrosu çok önemlidir. Biz gerçekten bölgenin ve şehrimizin sağlık alanında çok güçlü bir okul olduğumuzu düşünüyorum. Bu yıl çok güzel şeyler yaptık. Özellikle Erasmus Projesi kapsamında. Bu proje ile çocuklarımız yurt dışında çok büyük deneyim kazandılar. Okulumuz sportif, sosyal ve kültürel faaliyetler açısından da ön planda. Çocuklarımızın eğitimi kadar onların gelişimlerinin takibinde ailelerimizle iç içeyiz. Her şeyden önemlisi bu meslek disiplinli ve özverili çalışmayı gerektiren bir meslektir. Bizde de bunlar var.” >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Bakmadan Geçme