• Haberler
  • Genel
  • Özel Park Hastanesi, kalp müdahalesinde öncü

Özel Park Hastanesi, kalp müdahalesinde öncü

Özel Park Hastanesi Kardiyoloji Doktorlarından Dr. Ali Seydi Özgül çoğu kalp deliklerini anjiografi laboratuarında ameliyatsız olarak kapatma olanağının Park Hastanesi'nde yapılabildiğini belirtti Özel Park Hastanesi Kardiyoloji Doktorlarından Dr. Ali Seydi Özgül, “Öncelikli olarak deliğin duvardaki yerleşimine göre 3 türde ASD söz konusudur. Cihazla kapama bu gün için ancak sekundum tipte ASD denilen, deliğin kulakçıklar arasındaki [&hellip]

Özel Park Hastanesi, kalp müdahalesinde öncü

Özel Park Hastanesi Kardiyoloji Doktorlarından Dr. Ali Seydi Özgül çoğu kalp deliklerini anjiografi laboratuarında ameliyatsız olarak kapatma olanağının Park Hastanesi’nde yapılabildiğini belirtti

Özel Park Hastanesi Kardiyoloji Doktorlarından Dr. Ali Seydi Özgül, “Öncelikli olarak deliğin duvardaki yerleşimine göre 3 türde ASD söz konusudur. Cihazla kapama bu gün için ancak sekundum tipte ASD denilen, deliğin kulakçıklar arasındaki duvarın tam ortasında yerleşmiş olduğu durumlarda mümkün olabiliyor. Ancak tüm ASD’lerin yaklaşık yüzde 60-70’inin sekundum tipte olduğu göz önünde tutulduğunda çoğunlukla hastalar bu kriteri karşılıyorlar. Diğer tipteki ASD’lerin bugün için tek kapatma yöntemi cerrahi olarak kapatmaktır. Başka bir kriter deliğin büyüklüğüdür. Çok küçük deliklerde cerrahi ya da ameliyatsız kapatma yöntemleri çoğunlukla hayat boyu gerekli olmuyor ve bu hastalar ömür boyu rahatlıkla sorunsuz izleniyorlar. Kalp duvarında deliğin çevresinde en az 4-5 mm sağlam bir doku parçası bulunması da kapatma için kullanacağımız cihazın duvara tam yerleşmesi için diğer bir önemli faktördür” dedi.
AMELİYATSIZ BİR YÖNTEM
Dr. Özgül, ameliyatsız kapatma işlemini lokal anestezi altında anjiografi laboratuarında uyguladıklarını belirterek şöyle devam etti:
“Çoğunlukla hastanın kasığındaki geniş bir toplar damardan kateter dediğimiz plastik tüplerle giriyoruz. İşlem boyunca hastanın yemek borusuna yerleştirdiğimiz TÖE bize rehberlik ediyor. Kapatma cihazı çift taraflı bir şemsiye şeklindedir. İşlem çoğunlukla yarım saat içerisinde tamamlanıyor ve başarı oranı yaklaşık yüzde 95 civarındadır. Cerrahi işlemler ile kıyaslarsak daha kısa hastanede yatış süresi, daha çabuk işlem sonrası iyileşme süresi, yara izi olmaması ve genel anestezi gerektirmemesi gibi üstünlükleri mevcut. İşlemde komplikasyon dediğimiz istenmeyen olayların gerçekleşme ihtimali genellikle yüzde 1’den daha azdır. Hastalar çoğunlukla işlemden 24 saat sonra yaptığımız kontrol ekokardiyografisinin ardından taburcu olmaktadırlar. İşlem sonrası cihaz üzerinde pıhtı gelişmesini engellemek için yaklaşık 6 ay boyunca kan sulandırıcı tedavi uyguluyoruz.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme