Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Özel Park Anadolu Lisesi projesi Avrupa yolunda

Özel Park Mesleki ve

Özel Park Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi “Avrupa Geriatri Staj Uygulamalarıyla İstihdam Ediliyoruz” adlı Erasmus projesi kapsamında 20 öğrenci ve 4 öğretmenle Avrupa’ya gidiyor

 

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülen Erasmus + Ana Eylem 1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında Özel Park Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin projesi kabul edildi. Kabul edilen proje 36.448,00 Avro hibe kazandı.
YABANCI DİL GELİŞTİRME FIRSATI
Proje kapsamında Hemşire Yardımcılığı dalında okuyan 20 öğrenci 4 öğretmenin refakatinde; Avusturya-Viyana, Çekya-Prag’da 14 günlük Geriatri Uygulamalı Eğitimleri konusunda beceri eğitimi alacak. Öğrenciler proje yurt dışı ortaklarının bağlı kurumları olan hastane, rehabilitasyon merkezi, hasta bakım merkezlerinde Geriatri alanında uygulamalı beceri eğitimi, mesleki staj, gözlem, tetkik faaliyetlerini gerçekleştirecekler. Proje kapsamında öğrencilere yapılacak kültürel faaliyetlerle bu ülkeleri tanıma imkânı sağlanmış olacak ve AB’ye üye olan bu ülkelerde yapılan faaliyetlerde öğrenciler mesleki bilgilerini ve becerilerini artırma fırsatı elde edecekler. Öğrenciler yurt dışında kaldıkları zaman diliminde İngilizce öğrenimine katkının yanında Çekçe, Almanca dillerinde eğitimler alarak 2020 Avrupa Eğitim Stratejisi hükümlerine göre 2. yabancı dil öğrenmelerine ve sosyal ortamda anlaşabilecek seviyeyi yakalayabilecek fırsatları yakalayacaklar.
YARARLANICILARIN FARKLILIK DÜZEYLERİ ARTACAK
Proje, yararlanıcıları Çekya ve Avusturya’da aldıkları eğitimler ve belgelerle mezuniyet sonrasında iş piyasasında istihdam edilmelerinde olumlu katkı elde edecekler. Kültürlerarası ortak paylaşımların neticesinde Avrupa’daki ülke kültürlerinin, iş hayatının, farklı dillerin, eğitim ve sağlık hizmetlerinin öğrenilmesi ile yararlanıcıların farkındalık düzeylerinin artmasına, bakış açılarının gelişmesine katkıda bulunarak özgüvenlerini artmasına katkı sağlaması hedefleniyor. Proje Erasmus + Ana Eylem 1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında 2019 Erasmus + Teklif Çağrısı döneminde Afyonkarahisar’da kabul gören projeler arasında yer alıyor.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti