Özel okul tercihlerinde sona yaklaşılıyor

Park Sağlık Koleji Genel Koordinatörü Fatih Çizmeci,30 Haziran 2016 günü başlayan özel okul kesin kayıtlarının 14 Temmuz 2016 Perşembe günü sona ereceğini ve bu tarihler arasında özel okullardan birine kayıt yaptıran öğrencilerin devlet liseleri için tercih yapamayacağını belirtti. Özel okula kayıt yaptıran öğrenciler için e-okul sisteminde 'Özel okula kayıt yaptırdım, tercih yapmayacağım' ve 'Tercih yapmak [&hellip]

Park Sağlık Koleji Genel Koordinatörü Fatih Çizmeci,30 Haziran 2016 günü başlayan özel okul kesin kayıtlarının 14 Temmuz 2016 Perşembe günü sona ereceğini ve bu tarihler arasında özel okullardan birine kayıt yaptıran öğrencilerin devlet liseleri için tercih yapamayacağını belirtti. Özel okula kayıt yaptıran öğrenciler için e-okul sisteminde ‘Özel okula kayıt yaptırdım, tercih yapmayacağım’ ve ‘Tercih yapmak istiyorum’ butonları seçenek olarak işaretlenmesi gerekiyor” dedi.
Park Sağlık Koleji genel koordinatörü Fatih Çizmeci şunları dile getirdi:
“Devlet liselerine yerleştirme işlemleri için tercih başvuruları 15-25 Temmuz 2016 tarihleri arasında yapılacak. Öğrenciler 25 okul tercihi yapabilecekler. Aileler, tercih listesini onaylatmak için öğrencisinin kayıtlı olduğu okul müdürlüklerine gitmek zorunda değil. Aileler, tercih listesini oluşturduktan sonra herhangi bir ortaokula giderek onaylatabilecek. Tercih dönemi özellikle temmuz ayında tatil dönemine denk geldiği için bu kolaylık veliler tarafından olumlu karşılandı. Yerleştirme sonuçlarının ilanı 8 Ağustos 2016 günü açıklanacak. Bu tarihten sonra boş kalan yerler için 9-15 Ağustos, 19-23 Ağustos ve 26-31 Ağustos tarihleri arasında üç nakil dönemi açılarak hiçbir liseye yerleşemeyenler veya okul değiştirmek isteyenler 5 tercih yapabilecek ve öğrenciler tercih ettikleri bu okullara YEP üstünlüğüne göre merkezi olarak yerleştirilecek.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme