Özel Öğrenciler İçin Örnek Proje

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci'nin girişimiyle hayata geçirilen projeyle devlet okullarındaki özel gereksinimli öğrenciler hippoterapi yapabilecekler

İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, iş insanı Mehmet Karakol’la yaptığı görüşme sonucu kentte özel gereksinimli öğrenciler için hippoterapi yapılması hususunda anlaşmanın sağlandığını söyledi.

Afyonkarahisar’da özel gereksinimli öğrenciler için atlı terapisi (hippoterapi) yapılması için çalışmalar başlatan İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Musa Dinçgez, Kocatepe Özel Eğitim Uygulama Okulu Öğretmenleri ile birlikte Atlı Spor Kulübü sahibi iş insanı Mehmet Karakol ile görüştü.

“AŞILAMAYACAK HİÇBİR ENGEL YOKTUR”

Konu hakkında açıklama yapan Sünnetci, şunları kaydetti:

“Aşılamayacak hiçbir engel yoktur, özel gereksinimli öğrencilerimizin evde oturup kendilerini toplumdan soyutlamaları engelleri aşmak yerine daha da çoğaltır. Öğrencilerimizin bu kulübe gelerek, at ile terapi yöntemi ile fiziksel ve zihinsel gelişimine katkıda bulunmak istiyoruz. Afyonkarahisar ilimizde resmi okullarımızda bir ilk olarak başlatılacak olan bu uygulamamızdan ilk etapta dönüşümlü olarak, Kocatepe Özel Eğitim Uygulama Okulu ve Sedat Gökdemir Özel Eğitim Okulu öğrencilerimiz faydalanacak. İşbirlikleri ve destekleri için, Atlı Spor Kulübü işletmecisi Mehmet Karakol’a ve Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne teşekkür ediyoruz.”

Bakmadan Geçme