• Haberler
  • Genel
  • Özel İdare'ye araç alımına oy çokluğuyla karar verildi

Özel İdare'ye araç alımına oy çokluğuyla karar verildi

İGM Haziran toplantısının 3’cüsünde İl Valisinin İGM üyeleriyle birlikte yaptığı ilçe, belde köy gezileri ve İl Özel İdaresi hizmetlerinde kullanılmak üzere 16+1 kapasiteli midibüs alımı oy çokluğu ile kabul edildi İl Genel Meclisi (İGM) Haziran ayı toplantılarının üçüncü birleşimi dün yapıldı. Toplantıda gündem maddeleri görüşüldü. Toplantıda öncelikle gündem dışında olan konular okutularak ilgili komisyonlarda görüşülmesine [&hellip]

Özel İdare’ye araç alımına oy çokluğuyla karar verildi

İGM Haziran toplantısının 3’cüsünde İl Valisinin İGM üyeleriyle birlikte yaptığı ilçe, belde köy gezileri ve İl Özel İdaresi hizmetlerinde kullanılmak üzere 16+1 kapasiteli midibüs alımı oy çokluğu ile kabul edildi

İl Genel Meclisi (İGM) Haziran ayı toplantılarının üçüncü birleşimi dün yapıldı. Toplantıda gündem maddeleri görüşüldü. Toplantıda öncelikle gündem dışında olan konular okutularak ilgili komisyonlarda görüşülmesine oy birliği ile karar verildi.
İl Özel İdaresinde 657 sayılı devlet memurları kanununa tabi olarak çalışan memur personele, 6289 sayılı kanunun 22 inci maddesiyle değiştirilen 4688 sayılı kanunun 32. Maddesi hükümleri çerçevesinde yapılacak toplu sözleşme süresi ile sınırlı olmak kaydıyla sosyal denge tazminatı verilmesi konusunda belediyeler’de belediye başkanı’nın teklifi üzerine meclislerce, il özel idarelerinde ise Vali’nin teklifi üzerine İGM’nin karar verileceği bildirildi. En çok üyeye sahip sendikanın yetkililerince belediye başkanı ve Vali ile sözleşme yapılabileceğini aktarıldı. Sosyal denge tazminatı ödenebileceğini belirten plan bütçe ile idari ve hukuk işleri komisyon raporları kabul edildi.
ÖN İNCELEME MASRAFI ÖDENECEK
İl Özel İdaresinin ortağı olduğu AFJET Afyon Jeotermal Tesisleri Turizm San.Tic. A.Ş’nin, Erenler köyü sınırları içinde bulunan 138 ruhsat nolu jeotermal kaynak arama ruhsatı için ihale bedeli olan 1 milyon 300 bin TL artı KDV’nin 12 eşit taksitlendirmenin uygun görüldüğü, yüzde 59,41 oranındaki sermayenin korunarak 2 milyon 198 bin 170 TL sermaye artışı yapılıp şirket sermayesinin 4 milyon TL’ye çıkarılmasının uygun görüldüğü bildirildi.
Öte yandan sermaye artışına uygun olarak taksitlendirmelerden kalan borçların takas edilip, kalan taksitlerin maksup edilmesi ile kalan tutarın 2013 yılında şirkete aktarılmasının taleb edildiği bildirildi. İl Özel İdaresine AFJET A.Ş’nin toplam 1 milyon 633 bin 710 TL borç tahakkuku yazıldığı, ilk taksit olan 129 bin 111 TL’nin 10 Kasım 2011’de ödendiği kaydedildi.
Taksitlendirmelerden kalan borçların takas edilmesini uygun gören Plan Bütçe, İdari Hukuk İşleri komisyonlarının aynı yöndeki raporları Hakan Avtuğ’un çekimser oyu ile kabul edildi. Tesis yeri için başvuru yapan kişilerden, Karayolları kenarında yapılacak ve açılacak tesisler hakkındaki yönetmeliğin 22. maddesine göre, her başvuru için ayrı olarak tesis yeri ön inceleme masrafı bedelinin ilgili kuruluşun göstereceği banka hesabına yatırması ile bir ay içerisinde inceleme yapılabileceği ifade edildi. Tesis ön inceleme masraf bedellerinin alınmasını onaylayan Plan Bütçe, İdari Hukuk İşleri komisyonlarının raporları oybirliğiyle kabul edildi.
TERMAL BÖLGELERE EKLİ
PROTOKOL UYGULANACAK
5686 Sayılı Kanuna dayanılarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca yayınlanan Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Kanunu Uygulama Yönetmeliği’nce İl Özel İdaresine verilen Tek Elden Su Dağıtım Projesi Yapımı ve Uygulamasının masraflı olması nedeniyle ekli protokol şartları dahilinde her bir termal turizm merkezi için; İl merkezindeki Ömer Gecek Termal İle İhsaniye Gazlıgöl termallerin AFJET A.Ş’ye, Bolvadin Heybeli Termal turizm alanında mücavir alan sınırlarına göre ilgili Belediyelere, Sandıklı Hüdai Termalin ise Sanjet A.Ş ile Sandıklı Belediyesine verilmesini uygun gören İmar Bayındırlık, Plan Bütçe, İdari Hukuk İşleri komisyonlarının raporları oybirliğiyle kabul edildi.
ARAÇ ALIMI OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ
5302 Sayılı İl Özel İdare Kanunun 10. maddesinin (L) bendi ile İl Özel İdareleri Norm Kadro İlke ve standartlarına Dair Yönetmenliğinin 10.maddesi gereğince, norm kadro ihdas cetvellerinin yeniden düzenlendiği kaydedildi. Yeni düzenlemeyi uygun gören İdari Hukuk İşleri komisyonunun raporu oybirliğiyle kabul edildi.
2012 Mali Yılı yatırım programında bulunan, Spor Tesisleri Bakım ve Onarım İşine ait ödeneğin, İscehisar İlçesi A-l Tipi Tribün Oturma Koltuğu ve Stoker Yapım İşi harcama kalemine aktarılması talebini uygun gören Plan Bütçe, Eğitim Gençlik ve Spor komisyonlarının raporları oybirliğiyle kabul edildi. İl Valisi’nin İGM üyeleriyle birlikte yaptığı ilçe, belde köy gezileri ve İl Özel İdaresi hizmetlerinde kullanılmak üzere 16+1 kapasiteli midibüs alımı karara bağlandı. 237 Sayılı Taşıt Kanunun 10.maddesince, İl Özel İdaresi hizmetlerinde kullanılmak üzere 1 adet midibüs alınması oy çokluğu ile kabul edildi. Meclisin dördüncü toplantısı bugün yapılacak. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme