• Haberler
  • Gündem
  • Özel İdare'ye alınan 23 araçtan 13'ü törenle teslim alındı

Özel İdare'ye alınan 23 araçtan 13'ü törenle teslim alındı

İl Özel İdaresi 2020 yatırım programı kapsamında Devlet Malzeme Ofisi (DMO) kanalıyla alımı yapılan toplam 23 araçtan 13'ü dün düzenlenen törenle teslim alındı   İş Makineleri Teslim töreni dün öğleden sonra idarenin bahçesinde yapıldı. Törene Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, AK Parti Millet-vekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen, önceki dönem İGM [&hellip]

İl Özel İdaresi 2020 yatırım programı kapsamında Devlet Malzeme Ofisi (DMO) kanalıyla alımı yapılan toplam 23 araçtan 13’ü dün düzenlenen törenle teslim alındı

İş Makineleri Teslim töreni dün öğleden sonra idarenin bahçesinde yapıldı. Törene; Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, AK Parti Millet-vekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen, önceki dönem İGM Başkanı Salih Sel, İGM Başkanı Burhanettin Çoban, bazı İGM üyeleri, İl Özel İdaresinin birim müdürleri ve çalışanları katıldı.
“AFYON
ÖZEL İDARESİ’NE
ÖZEL KOŞULLAR
SAĞLANDI”
Teslim alınan tüm makinaların yerli üretim olduğu öğrenilen törenin açılış konuşmasını Hidromek Fir-ması Türkiye Satış Müdürü Mehmet Emin Taylan yaptı. Taylan, milli ve yerli kavramının yanı sıra kalite çizgisinin yüksekliğiyle uluslar arası marka olma yolunda ilerleyen ve Türkiye topraklarında doğup 105 ülkeye ihracaat yapan Hidromek firmasının tercihinden duyulan memnuniyeti ifade etti. Taylan, “Arge ekibimizle yoğun bir çalışmayı yüksek kapasiteli üretim tesislerimizle geleceğe daha sağlam ilerleyeceğimize olan inancımızı bu törenle biraz daha pekiştirdim. Afyonkara-hisar İl Özel İdaresi kendilerine sağlanan özel koşullar çerçevesinde bu alımı destekleriyle gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bu yönüyle tüm Özel İdare ekibine teşekkürlerimi arz ediyorum.” dedi.
“23 PARÇADAN 10’U YAKIN
ZAMANDA TESLİM ALINACAK”
Afyonkarahisar İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Toy törende yaptığı konuşmada, daha görkemli bir teslim töreni yapmak istediklerini ancak virüs salgı tedbirlerinin buna engel olduğunu belirtti. Üç temel kaynağa ihtiyaç bulunduğunu aktaran Toy, “Bu üç temel kaynak; Para, insan kaynağı ve makine parkıdır. Bütçemizin yaklaşık yüzde 92’lik kısmı genel bütçeden ayrılan paylardan, yüzde 8’lik kısmı ise öz gelirlerimizden oluşmaktadır. 170 milyon TL olan 2020 yılı bütçemizin yaklaşık yüzde 70’i yatırımlara ayrılmıştır. Para kaynağımızı gerçekçi ve hesaplanılabilir bütçelerle etkili ekonomik ve verimli kullanmak, öz gelirlerimizi artırmak temel hedefimizdir. İnsan ve işgücü kaynağımızı güçlendirmek için personel alımlarımız devam etmekte olup önümüzde ki günlerde sonuçlanacaktır. Makine parkımızı güçlendirmek için yaptığımız çalışmalar sonucunda 2 ay gibi kısa sürede alımın finans kaynağı piyasa koşullarında düşük maliyetle temin edilmiştir. İhtiyaç olan iş makinelerinin seçimi yapılarak siparişi verilmiştir. Bu kapsamda; 5 adet greyder, 6 adet bekoloder, 1 adet ekskavatör, 1 adet yükleyici, 8 kamyon, 2 dozer olmak üzere toplam 23 parça iş makinesi satın alınmıştır. Bunlardan 8 kamyon ile 2 dozerin teslimi önümüzde ki günlerde yapılacaktır. Virüs salgını ve ekonomik sıkıntıya rağmen bu iş makinelerinin ilimize ve ülkemize kazanımı bizim için övünç kaynağıdır.” diye konuştu.
“SOSYAL DEVLET ANLAYIŞI
AFYON’DA KENDİNİ DAHA ÇOK BULDU”
İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Burhanettin Çoban, korona virüs salgınından sonra iki aylık içe kapanış sonrası çalışma sezonun da başladığını kaydetti. Alet işler el övünür atasözüne atıfta bulunan Çoban, “Bin tane bilekleri ve vücutları güçlü insanı temin etseniz bir greyder, ekskavatörün yaptığını yaptırmanız mümkün değildir. Dolayısıyla aletleşme ve makineye önem verme çok güzel. Sağ olsunlar bir önceki İGM Başkanımız Salih Sel’in döneminde de İl Özel İdaremize tarihinde ilk defa dozer alındı. Yine diğer iş makinelerinden alındı. Bunlarla Özel İdaremizin hizmet anlayışı çok değişti. Ben bir köy çocuğuyum. Eskiden bir köy muhtarı ilin yetkililerine geldiğinde az olan makine bir şekilde gönderildiğinde mazot karşılığı diye not düşülürdü. Son 20 yıldır ülkemizde hakim olan sosyal devlet anlayışı hizmeti artık yerele en güzel şekilde sunma anlayışı gerçekten tüm Türkiye’de kendini buldu. Afyon’da daha fazla kendini buldu. Bunda idaremizin çalışkan personelinin etkisi çok büyüktür.” şeklinde konuştu.
“VEKİLLER GEREKLİ GİRİŞİMDE BULUNDU”
AK Parti Milletvekili İbrahim Yurdunusueven, bir hayalle yola çıktıklarını, AK Parti hükümetinin çok kısa sürede gerekli ödeneğin hizmet araçlarının alımı için sağladığını belirtti. Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emek sahiplerine teşekkür eden Yurdunuseven, “Bizde Milletvekili Ali Özkaya ile birlikte İller Bankası’nda araçlar için gerekli kredinin sağlanması için görüşmüştük. Allah kaza bela vermesin.” ifadelerini kullandı.
“AFYON TARIM
HAYVANCILIK GIDA ÜRETİM MERKEZİ”
AK Parti Milletvekili Ali Özkaya, gurur kaynağı mutluluk duyulacak bir açılış törenine katılmaktan son derece memnun olduğunu kaydetti. Özkaya şöyle konuştu: “İhtiyaçlar çok arttı. Artık köy yolundan sonra vatandaşlarımız bizden yayla yollarını düzeltmemizi istiyor. Geçmişte at arabası ve merkeple gidilen yerlere artık otomobillerle gidiliyor. Afyon çok ciddi tarım ve hayvancılık gıda üretim merkezidir. İçinden geçtiğimiz süreçte gıdanın ne kadar önemli olduğunu hep beraber gördük. Dünya yeni dönemde silah ve teknoloji savunma sanayi, ilaç ve tıbbı cihaz, enerji ve gıda olmak üzere bu dört konu bir devletin bağımsızlığı için en temel şartlarındadır. Bizim ilimiz açısından da gıda üretimi çok önemlidir. Çiftçilerimizin, besicilerimizin tüm halkımızın inşallah bu araçlarla daha fazla hizmete kavuşacaklar. Allah kazadan beladan korusun. Bu işte çalışacak operatörlerimizin de milletimizin parasıyla çok büyük maliyetlerle alınan bu araçlara ihtimam göstermelerini arzu ediyoruz.”
“AFYON ÖZEL İDARESİ GÜÇLÜ YAPIYA SAHİP”
Törenin son konuşmasını Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz yaptı. İlk etapta toplamda 23 iş makinesinin hizmete sunumunun gerçek anlamda övünülecek bir durum olduğunu belirten Tutulmaz şunları söyledi: “Daha önce bu araçlardan yılda bir tane alındığında büyük bir iş yapılmış gibi anlatılırdı. Çünkü o günün gücü ancak o kadardı. Artık son yıllarda bir anda aldığımızda 5-6 aracı aynı anda alabiliyoruz. Bundan kısa süre önce yine çöp kamyonları almıştık. Yine geçen yıl diğer iş makinelerini aldık. Yani her yıl daha çok iş makinesi alarak Özel İdaremizi güçlendiriyoruz. Özel İdare denildiğinde akla kırsal kalkınma ve tarım geliyor. İlin her türlü hizmetinin bir tarafında Özel İdare bulunmaktadır. Bizim Özel İdaremiz Türkiye’nin en güçlü Özel İdarelerinden biridir. Her alanda 730 bin yaşayanımıza hizmet etme gayretini gösteriyoruz. İş makinelerinin alımında emek sahibi olan herkese teşekkür ediyor hayırlı olmasını diliyorum.” Tören kurdele kesimi, iş makinelerinin tanıtımı toplu dua ve kurban kesimiyle tamamlandı. >> Fotoğraflar: Ali Fuat GÜÇLÜER – Haber: Burcu AYDIN

Bakmadan Geçme