Özel İdare'nin 2019 bütçesi 175 milyon TL

İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Salih Sel, makamında düzenlediği basın toplantısında 2019 yılı bütçe görüşmeleri hakkında bilgi verdi. 2018 yılı için 170 milyon TL olan bütçe 2019 yılı için 175 milyon TL'ye bağlandı.'BİZ HEP DENK BÜTÇE YAPTIK'Meclis Başkanı Salih Sel, ağırlıklı olarak 2019 yılı bütçesinin görüşüldüğü Kasım ayı toplantılarının 20'inci birleşiminde 175 milyon TL'ye bağlanan 2019 [&hellip]

İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Salih Sel, makamında düzenlediği basın toplantısında 2019 yılı bütçe görüşmeleri hakkında bilgi verdi. 2018 yılı için 170 milyon TL olan bütçe 2019 yılı için 175 milyon TL’ye bağlandı.
“BİZ HEP DENK
 BÜTÇE YAPTIK”
Meclis Başkanı Salih Sel, ağırlıklı olarak 2019 yılı bütçesinin görüşüldüğü Kasım ayı toplantılarının 20’inci birleşiminde 175 milyon TL’ye bağlanan 2019 yılı bütçesinin görüşüleceğini söyledi. Şahsının 2009 yılında meclis üyeliğine seçildiğini hatırlatan Sel, “Bilindiği üzere 2009 yılından 2014 yılına kadar Meclis Başkanlığını yaptık. 2010-2014 döneminde ki seçimle tekrar seçildik. Mart sonu itibariyle de Meclis Başkanlığı görevinde 10’ncu yılımızı doldurmuş oluyoruz. Biz göreve başladığımızda 2009 yılında bizden önce hazırlayanlar tarafından 19 milyon 850 bin TL’lik bir bütçe önümüze geldi. Biz gerçekten bugüne dek hep denk bütçeler yaptık. Hiçbir açık vermedik. Biz göreve başladığımızda önce ki dönemden yaklaşık 11 milyon TL’lik bir açık vardı.” dedi.
“ÇOK UYUMLU ŞEKİLDE ÇALIŞIYORUZ”
Görev başladıktan sonra geçmiş dönemden gelen bütçe açığını 3 yıl içinde kapattıklarını söyleyen Salih Sel, bütçeyi hep en verimli şekilde kullanmaya gayret ettiklerini belirtti. Luzumu olmayan hiçbir şey yapmamaya gayret ettiklerini vurgulayan Sel, “Bugüne kadar ihtiyaç olan şeyleri yapmaya gayret ettik. Bugüne kadar adil olduk. Sağ olsun bu adil olmamız nedeniyle de bilindiği üzere 2016’da tüm meclis üyelerinin oybirliği ile Meclis Başkanlığına seçildim. CHP ve MHP’li tüm meclis üyelerimizle uyum içerisinde çalıştık. Biz göreve başladığımızda İl Özel İdaresi ile küçük sıkıntılarımız vardı. Daha sonra ki dönemde bu tamamen aşıldı. Hem meclis üyeleri hem de İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve onun altında ki arkadaşlarımızla beraber çok uyumlu bir şekilde çalıştık. Bu da başarıyı getiriyor. Biz her yıl İl Genel Meclisi Üyeleri Derneğinin seminerlerinde diğer illerin meclis üyeleriyle yaptığımız görüşmelerde Afyonkarahisar olarak alt yapı ve diğer konularda çok önde olduğumuz görülüyor.” diye konuştu.
“BÜTÇE AFYON’A HAYIRLI OLSUN”
Meclis Başkanı olarak beş Vali ile birlikte çalıştığına değinen Salih Sel,  Haluk İmga, İrfan Balkanlıoğlu, Hakan Yusuf Güner, Aziz Yıldırım’dan sonra mevcut Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz’la beraber çalıştıklarını söyledi. Sel, “On yıllık süreçte Kaymakamlarımız da en az 4 defa değişmişlerdir. Hep şunu duyduk; ‘Afyon’da birçok iş bitmiş. Artık detaylar kalmış’ dediler. Kaymakamlar KHGB’ne çok iyi paralar gönderdiğimizi söylediler. Arkadaşlarımızla beraber iyi bir performans gösterdiğimiz görülüyor. Yarın inşallah mecliste 175 milyon TL’yi bağladığımız bütçemizin oylamasını yapacağız. Mart ayı sonu itibariyle görevimiz bitecek. Yeni gelecek arkadaşlarımıza böyle bir bütçe bırakacağız. Bütçemizin Afyonkarahisar’a hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme