Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Özel İdare’den şehit aileleri ve gazilere özel takvim

Afyonkarahisar Özel İdaresi tarihinde

Afyonkarahisar Özel İdaresi tarihinde bir ilke imza atılarak şehit ve gazilerin şahsına özel tasarlanan 2020 yılı masa takvimini bastırıldı. Kişiye özel tasarlanan takvimler Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Dernek Şubesi’ndeki törenle dağıtıldı

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Afyonkarahisar Şubesi’nde dün öğleden sonra düzenlenen törende, İl Özel İdaresi tarafından her şehit ve gazi için “kişiye özel” hazırlatılan 2020 yılı masa takvimleri şehit aileleri ve gazilere dağıtıldı. Toplantıya İl Özel İdaresi’nin karar organı İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Burhanettin Çoban ve Meclis Üyesi Nurettin Birliktir’in yanı sıra şehit aileleri ve gaziler katıldı.
“BU YILIN KİŞİYE ÖZEL TAKVİMİ ÖZEL İDARE’DEN”
Şehit ailesi ya da gazinin şahsına özel hazırlanan 2020 yılı masa takvimi dağıtımı öncesi bilgi veren Dernek Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı, İGM Başkanı Burhanettin Çoban’ın Belediye Başkanlığı yaptığı görev süresi içerisinde şehit ailelerine, gazilere ve derneğe desteklerini esirgemediğini söyledi. Kumartaşlı, Çoban’a şehit aileleri ve gaziler huzurunda teşekkür etti. Yeni yılla birlikte geleneksel hale getirilen Afyonkarahisar Şehitler Takviminin Belediye aracılığıyla bastırıldığını belirten Kumartaşlı, “Biz bu yıl için düşündük ki 2017 yılında da kendi imkânlarımızla her şehidimiz ve gazimiz adına masa takvimi düzenlemiştik. Bu durum üyelerimiz arasında da duygusal bir memnuniyetlikle karşılanmıştı. Sayın İGM Başkanımız Burhanettin Çoban’a bu yıl için bize yardımcı olması talebimize kendisi olumlu karşılık verdi. Her şehidimiz ve gazimize özel olacak şekilde bir masa takvimi düzenledik.” dedi.
“TAKVİM DAĞITIMINA TEMSİLİ TÖREN”
Her takvimin önünde şehit anne babasının isminin veya gazinin isminin yazıp arkasında da fotoğraflarının bulunduğunu açıklayan Kumartaşlı, “İl Genel Meclisi Başkanımız Sayın Burhanettin Çoban’ın huzurunda temsili olarak masa takvimlerini teslim etmek için bu toplantıyı düzenledik. Sonrasında tüm şehit ailelerimize ve gazilerimize peyder pey dağıtım yapacağız. Şehit ailelerimiz ve gazilerimizin huzurunda Sayın Çoban’a teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
“ÖZEL İDARE TARİHİNDE BİR İLK”
İGM Başkanı Burhanettin Çoban, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı’nın, tüm dernek ve sivil toplum kuruluşlarının üyelerini artırmak için faaliyette bulunduklarını ancak üye sayısının artmasını istemedikleri tek derneğin kendi dernekleri olduğu sözlerini hatırlattı. Bu anlamda dernek üye sayısının artmamasını temenni eden Çoban, “Şimdiye kadar gazi olmuş, şehit olmuş tüm kahramanlarımızı saygı ve minnetle anmak, hatırasına saygı duymak hepimizin görevidir. Sağ olsun Afyonkarahisar Belediyemiz bir gelenek başlattı. Derneğimizin yaptığı dizayn çerçevesinde takvimi bu sene de Belediyemiz tarafından bastırılıyor. Onlara da bu vesile ile teşekkür ediyoruz. Kişiye özel bir masa takvimi derneğimizce tasarlanmıştır. Bu masa takviminin bastırılması 2020 yılı itibariyle İl Özel İdaresi’ne nasip oldu. İl Özel İdaremizin tarihinde bir ilkte gerçekleşmiş oldu. Belediyemiz malum Şehitler Takvimini basarken biz de İl Özel İdaresi olarak şehitlerimiz ve gazilerimiz için kişiye özel takvimin basımını yaptırdık. Başta değerli Valimiz Sayın Mustafa Tutulmaz’a ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Toy ve ekibine kişiye özel masa takvimine katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. İnşallah derneğimizin üye sayısı artmasın ama seneye de bu takvimi basmakta hepimize nasip olsun.” şeklinde konuştu.
Törende hazır bulunan şehit aileleri ve gaziler Burhanettin Çoban’a Özel İdarenin gösterdiği hassasiyet nedeniyle teşekkür etti. Tören temsili masa takviminin şehit aileleri ve gazilere dağıtımı ve günün anısına toplu fotoğraf çekimi ile tamamlandı. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti