• Haberler
  • Gündem
  • 'Özel İdare tarihinde ilk kez jandarmaya karakol yapacak'

'Özel İdare tarihinde ilk kez jandarmaya karakol yapacak'

İGM Başkanı Burhanettin Çoban, İl Özel İdaresinin tarihinde ilk kez jandarmaya karakol yapacağına dikkat çekti   İl Genel Meclisi (İGM) Aralık ayı toplantılarının 3. birleşimi dün tamamlandı. Meclisin Aralık ayı 4. birleşimi bugün sabah Meclis Toplantı Salonu'nda yapılacak. İMAR PLAN DEĞİŞİKLİKLERİ ONANDI Toplantı gündemin 13. maddesinin görüşülmesiyle devam etti. Evciler ilçesine bağlı Baraklı köyünde tapusunda [&hellip]

İGM Başkanı Burhanettin Çoban, İl Özel İdaresinin tarihinde ilk kez jandarmaya karakol yapacağına dikkat çekti

İl Genel Meclisi (İGM) Aralık ayı toplantılarının 3. birleşimi dün tamamlandı. Meclisin Aralık ayı 4. birleşimi bugün sabah Meclis Toplantı Salonu’nda yapılacak.
İMAR PLAN DEĞİŞİKLİKLERİ ONANDI
Toplantı gündemin 13. maddesinin görüşülmesiyle devam etti. Evciler ilçesine bağlı Baraklı köyünde tapusunda Yorgalar Yolu mevkii, 120 ada, 4 parsel numarasıyla kayıtlı taşınmazlar üzerinde afet imar planında ticaret alanı olan durumunun dini tesis alanı olarak değiştirilmesi amaçlı hazırlanan imar plan değişikliği kabul edildi. Bir paftadan ibaret 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliği ve eklerinin onaylanmasını uygun gören İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu oybirliği ile kabul edildi. Sandıklı ilçesinin Çiğiltepe köyünde tapusunda 3396 ve 3398 parsel numaralı ile kayıtlı taşınmazların karayolları kamulaştırma sınırının düzenlenmesi amaçlı olarak hazırlanan, 2 paftadan ibaret 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ve eklerinin onaylanmasına karar verildi.
DİNAR’DAKİ KÖY TALEPLERİ 2020 PROGRAMINDA DEĞERLENDİRİLECEK
İl Özel İdaresi 2019 Mali Yılı Gider Bütçesinden yıl içerisinde yapılan harcamalarda muhtelif harcama kalemlerinde ki ödeneklerin yıl sonuna kadar yetmeyeceği anlaşıldığından, ödeneği fazla gelen harcama kalemlerinden aktarma yapılmasına karar verildi. Şuhut ilçesine bağlı Atlıhisar köyünden Karahallı ve Çobankaya köylerine çıkan kestirme arazi yolunun, dairesince bakım ve onarımının yapılmasını ön gören komisyon raporları kabul edildi. Dinar ilçesine bağlı köylerin, 58 adet dilekçelerinin, 2020 yılı yatırım programında değerlendirilmesine karar verildi.
KANUN TESİS YAPIMINA İZİN VERMİYOR
İhsaniye ilçesinin Karacaahmet köy sınırlarında mülkiyeti İdareye ait 3847 ve 329 numaralı parsellerde kayıtlı arsa vasıflı taşınmazların, Karacaahmet Sultan Türbesine gelen ziyaretçilerin konaklama ve diğer hizmetlerin karşılayacak tesis yapım şartlı 25 yıllığına köy muhtarlığına tahsis talebi ilgili kanunun tesis yapımına izin vermemesi gerekçesiyle reddedildi.
ÖZEL İDARE GÜNEY KÖYÜNE KARAKOL YAPACAK
Sinanpaşa ilçesi Güney köyünde 128 ada, 148 parsel numaralı 4 bin 238 metrekare kamusal alana yapılacak jandarma karakol binasının, İl Özel İdaresi bütçesinden karşılanmasını uygun gören aynı yönde ki komisyon raporları oybirliği ile kabul edildi. İGM Başkanı Burhanettin Çoban konuyu şöyle değerlendirdi: “Özel İdaremiz tarihinde ilk defa bir jandarma karakolunu inşa edecektir. Bu karakol Sinanpaşa ilçemize bağlı Güney köyde yapılacaktır. Bilindiği üzere bu karakol diğer karakola da destek verecektir. 2020 yılı yatırım programımıza bu yatırım girmiş bulunmaktadır.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme