Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Özel İdare Ömer Gecek Tesisini Sıkça Denetlemeli”

İGM MHP Grup Başkan Vekili Ahmet Zeki Ertürk, Ömer Gecek Termal Tesisinde işletmenin İl Özel İdaresi tarafından sıkça denetlenmesi gerektiğini söyledi

İGM MHP Grup Başkan

İl Genel Meclisi (İGM) Afyonkarahisar MHP Grup Başkan Vekili Ahmet Zeki Ertürk, Temmuz ayı meclis toplantısında gündem dışı söz alarak yangın çıkmaması için anız yakılmaması gerektiğini ve mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olan Ömer Gecek Termal Tesisi’nde denetimlerin artması gerektiğini  vurguladı.

“KIRSAL ALANDA ANIZ YAKILMAMALI”

Hububat hasat dönemi içerisinde bulunulduğunu belirten Ahmet Zeki Ertürk, Kurban Bayramı haftası içerisinde Afyonkarahisar’da üç köyde anız yakımı nedeniyle yangınlar yaşandığını kaydetti. Ertürk, şöyle konuştu: “Bu yangınlar anız yakılması vasıtasıyla gerekse çeşitli faaliyetlerden dolayı ya da hububat ekim alanları içerisinden araçla geçilmesi, sigara izmaritlerinin dışarıya atılmasından dolayı meydana gelmiştir. Takdir edilir ki çiftçilerimiz buraya emek sarf ediyorlar. Hem milli servetin heba edilmemesi açısından hem de dünyanın yaşamış olduğu gıda tedariki sıkıntısının ülkemize yansımalarını ağırlaştırılmaması açısından, özellikle köy alanlarında, kırsal alanda yaşayan vatandaşlarımızın anızlarını yakmaması, insanlarımızın araçlarından sigaralarını dışarıya atmamaları ve ormanlık alanlarda da piknik yapmaktan imtina etmelerini özellikle istirham ediyorum.” Marifetin iltifata tabi olduğunu belirten Ertürk, Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri ile birlikte Çıkrık Belediye Başkanı İbrahim Çetinaktı’ya yangınların söndürülmesinde gösterdiği üstün gayretleri için teşekkür etti.

“VİLLARIN MİMARİ YAPISINDA DEĞİŞİKLİKLER YAPILMIŞ”

Ahmet Zeki Ertürk, yerel bir gazetede Ömer Gecek Termal Tesisinin eski bir otel olarak nitelendirildiğine değinerek şunları söyledi: “Ömer Gecek Termal Tesisi eski bir otel değildir. Afyonkarahisar İl Özel İdaresine ait bir tesistir. Hatırlanacağı üzere iki yıl önce Ömer Termal’de bir araştırma yapmıştık. O fotoğrafları görünce içim cız etti. Maalesef ki bilindiği üzere tesis geçmiş yıllarda Afyonkarahisar Ticaret Borsasına verildi. Üçüncü kişilere devir yetkisi de verilmiş. Oradaki villaların mimari yapılarında değişiklik yapıldığını tespit ettik. Oradaki işletmenin tarafımızdan daha sıkça kontrol edilerek o yapılarını muhafaza edilmesi, ihmal varsa gerekli tedbirlerin alınmasını arz ediyorum.”