Özel idare binası ihaleye çıkıyor

İGM’de İl Özel İdaresi Hizmet binası yapım işi için tahsis edilen toplam 3 milyon 901 bin TL ödeneğin, merkez KHGB transfer kalemine aktarılması oybirliği ile kabul edildi. Meclis Başkanı Salih Sel, bu ay içerisinde ihaleye çıkılarak işlerin hızlandırılması için çalıştıklarını söyledi İl Genel Meclisi (İGM) Mart ayı toplantılarının ikinci birleşimi dün tamamlandı. Meclisin üçüncü toplantısı [&hellip]

Özel idare binası ihaleye çıkıyor

İGM’de İl Özel İdaresi Hizmet binası yapım işi için tahsis edilen toplam 3 milyon 901 bin TL ödeneğin, merkez KHGB transfer kalemine aktarılması oybirliği ile kabul edildi. Meclis Başkanı Salih Sel, bu ay içerisinde ihaleye çıkılarak işlerin hızlandırılması için çalıştıklarını söyledi

İl Genel Meclisi (İGM) Mart ayı toplantılarının ikinci birleşimi dün tamamlandı. Meclisin üçüncü toplantısı bugün yapılacak.
RAPOR TÜM
KOMİSYONLARDA GÖRÜŞÜLECEK
Toplantıyı açan İGM Başkanı Salih Sel, ilk olarak gündemin ikinci maddesinde yer alan İl Özel İdaresi 2013 mali yılı faaliyet raporu ile gündeme başladı. Raporun tüm komisyonlara havelesi oybirliği ile kabul edildi. Sandıklı ilçesinde Çakır mahallesinde bulunan mülkiyeti Sandıklı Belediyesine ait 921 ada, 2 parselde kayıtlı 4.120,42 metrekarelik arsanın, kapalı spor salonu yapılmak üzere İl Özel İdaresine 5 yıllığına bedelsiz tahsisi talebi ilgili komisyonlarda görüşülecek.
TOPLAM 35 BİN TL’LİK ÖDENEK TALEBİ
2014 Mali yılı bütçesinde bulunan Organik Tarım Geliştirme Projesi Harcama kalemindeki ödenekten kalan, Sertifikasyon Hizmet Alımı Harcama kalemine 15 bin TL ve Yurtiçi Fuar Organizasyonu Harcama kalemine 20 bin TL ödenek aktarım talebi Plan Bütçe, Tarım Orman komisyonlarında görüşülecek. İl Özel İdaresine 2014 mali yılı bütçesinden karşılanmak üzere bir adet silindir ile 2 adet damperli kamyon alınması konusunun Plan Bütçe, İmar Bayındırlık, İdari ve Hukuk İşleri komisyonunda görüşülmesine oybirliği ile karar verildi. İGM Başkanı Salih Sel, söz konusu araçların alınması ile iki koldan asfalt yol yapımına başlamayı amaçladıklarını söyledi.
RUHSAT DEĞİŞİKLİĞİ
İZİN HARCI BELİRLENECEK
Birinci, ikinci ve üçüncü sınıf madencilik faaliyetleri ve bu faaliyetlere ait ruhsat değişikliği durumları için İl Özel İdaresince alınacak olan İşyeri Açma İzni Harcının her metrekare için 0,40 TL miktar üzerinden belirlenmesi talebi; İdari Hukuk İşleri, Plan Bütçe komisyonlarında görüşülmesine oybirliği ile karar verildi. Sandıklı ilçesi Örenkaya Belediye Başkanlığı’nın, İller Bankası’ndan borçlanarak hali hazır harita üzerinde imar planı yapılması için, 6360 sayılı kanunun geçici ikinci maddesinin 7. fıkrası gereğince izin verilmesi talebine; İmar Bayındırlık, İdari Hukuk İşleri, Plan Bütçe komisyonları rapor hazırlayacak.
AKTARIM OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
İl Özel İdaresi Hizmet binası yapım işi için tahsis edilen toplam 3 milyon 901 bin TL ödeneğin, merkez KHGB transfer kalemine aktarılmasını uygun gören Plan Bütçe komisyonunun raporu oybirliği ile kabul edildi. İGM Başkanı Salih Sel, Özel İdare birimlerinin bir kaç değişik yerde parçalı hizmet verdiğini belirtti. Sel, mevcut otogarın karşısında Bayatçık yolu üzerinde 64 bin metrekarelik yerleri olduğunu daha önce 104 bin metrekare olan yerin 40 bin metrekaresinin gittiğini ifade etti. Konu ile ilgili projelerin tamamlandığını kaydeden Sel; “Geçen seneden bir trilyon 900 bin lira vardı. Bu senede iki trilyon lira ayırdık. Yanlış hatırlamıyorsam yaklaşık maliyeti 9 trilyon lira civarındaydı. Buranın bir an önce ihaleye çıkması gerekiyor. Öyle tahmin ediyorum bu ay içerisinde KHGB’nden ihaleye çıkacak. O açıdan oradaki geçen yıldan kalan para ile bu sene ayırdığımı para olduğu gibi KHGB’ne aktarıyoruz. Amacımız işlemleri hızlandırmak. Proje ve herşey hazır. İnşallah 2015 yılı sonuna kadar tamamlanır diye tahmin ediyoruz. Seçimlerin ardından göreve başlayacak olan arkadaşlara orada çalışma imkanı nasip olur inşallah.” dedi.
ÜYELER ONURUNA YEMEK VERİLECEK
İl Özel İdaresi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün 2013 mali yılı bütçesinden 2014 yılı bütçesine devreden ödeneklerin, Mali Hizmetler Müdürlüğüne aktarılmasını uygun gören Plan Bütçe, İdari Hukuk İşleri komisyonlarının aynı yöndeki raporları oybirliği ile kabul edildi. İl Özel İdaresi 2013 mali yılı bütçesinden 2014 mali yılı bütçesine Yazı İşleri Müdürlüğü kurumsal kodu altında devreden 08.2 Kültür Hizmetleri düzeyindeki ödeneklerin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü kurumsal kodu altına aktarılmasını uygun gören Plan Bütçe, İdari Hukuk İşleri komisyonlarının raporları oybirliği ile kabul edildi. Bütçe çalışması sonrası verilen mutat yemeğin bu yıl görev süresi dolan meclis üyeleri için Perşembe günü öğleden sonra verileceği açıklandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Özel idare sorumluluk
duygusuyla çalışıyor

Genel Sekreter Vekili Recep Oyur, İl Özel İdaresi birimlerinin her geçen gün hizmet kalitesini daha üst düzeye çıkarmak amacıyla üstün sorumluluk duygusu ile ile çalıştığını söyledi

İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Recep Oyur, 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunu’nun 39’uncu maddesi ile 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu’nun 41’inci maddesi gereğince 2013 yılında büyük özveri ile yapılan çalışmalar sonucu hizmetlerin özet halinde birleştirildiği raporu İGM üyelerine bildirdi.
AZAMİ GAYRET SARF EDİLDİ
Geçen yıl stratejik plan ve performans hedeflerine göre yürütülen hizmetlerin en iyi şekilde gerçekleştirilmesinin sağlanması için azami gayret sarf edildiğini belirttiği çalışmaları değerlendirdi. Geçen yıl mali bütçesinin 70.000.000 TL olarak kabul edildiğini ifade eden Oyur; “70.000.000 TL olarak kabul edilen mali bütçe 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren yürürlüğe girmiştir. 2013 Mali Yılı kesin hesabı gerçekleşme rakamlarının incelenmesinden de anlaşılacağı üzere 2013 yılında toplam 174.978.527,90 TL harcama yapılmış olup, yapılan bu harcamaların 66.917.414,62 TL’si İl Özel İdaresi kaynaklarından , 108.061.113,28 TL’si de genel bütçe kaynaklarından karşılanmıştır.” dedi.
PERFORMANS
DENETİMİ YAPILABİLİYOR
Geleceği ön gören stratejik yönetimin ön plana çıkmasıyla kamu hizmetlerinin sunumunda mahalli idarelere daha çok görev ve sorumluluk yüklendiğini ifade eden Recep Oyur; “Performans esaslı bütçelemenin temel unsurları, stratejik plan, performans programı ve faaliyet raporudur. Temel amacı mali saydamlık ve hesap verilebilirliği sağlamak olan bu bütçeleme sistemi, kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli kullanılmasını sağlamak üzere geliştirilmiştir. Performans esaslı bütçelemenin getirdiği önemli yeniliklerden biri de performans denetimine imkan tanımasıdır. Performans esaslı bütçeleme sürecinde oluşturulan hedef ve göstergeler ile hazırlanan performans programı ve faaliyet raporları performansın sistematik ve nesnel bir şekilde denetlenmesini mümkün kılmaktadır.” diye konuştu.
HİZMET KALİTESİ YÜKSELECEK
İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Recep Oyur, 2013 yılı faaliyet raporunun genel anlamda idarenin harcama yetkisini verdiği ve ödenek kullandırdığı harcama yetkilerine ait faaliyetlerin bir bütünü olduğunu belirtti. Oyur, raporda yer alan mali tablolar ve performans ölçütlerinin, idarenin geleceğe dönük ön görülerini ortaya koyan bir faaliyetlerin analizini yapan önemli bir çalışma olduğunu kaydetti. Recep Oyur; “Kentsel kalitenin arttırılması yönünde mihenk taşı olan İl Özel İdaresi yaşam kalitesini yükseltmek için yeni kalkınma ve kırsal alt yapıya yönelik hizmetleri yenilikçi ve adaletli bir yönetim anlayışıyla vatandaş odaklı, verimli erişelebilir ve etkin bir şekilde sunmak için kurumsal kültürüyle ve çalışanlarıyla çağdaş ve güçlü bir İl Özel İdaresi olma politikalarına bağlı kalarak her geçen gün hizmet kalitesini daha üst düzeye çıkarmak amacıyla üstün sorumluluk duygusu ile ile çalışmaktadır.” şeklinde konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme