Özel İdare asfalt plenti kuracak

İl Genel Meclisi (İGM) Nisan ayı toplantılarının üçüncü birleşimi dün Meclis Başkanı Burhanettin Çoban'ın Başkanlığında yapıldı. Toplantı öncesi Aslen Bolvadin'in Yörükkaracaören köyünden olduğu öğrenilen Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz ile Kütahya Belediye eski Başkanı Kamil Saraçoğlu Çoban'ı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti. Yılmaz ve Saraçoğlu toplantıyı misafir olarak izledi.ÖZEL İDAREİŞÇİ ALACAKAçılış [&hellip]

İl Genel Meclisi (İGM) Nisan ayı toplantılarının üçüncü birleşimi dün Meclis Başkanı Burhanettin Çoban’ın Başkanlığında yapıldı. Toplantı öncesi Aslen Bolvadin’in Yörükkaracaören köyünden olduğu öğrenilen Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz ile Kütahya Belediye eski Başkanı Kamil Saraçoğlu Çoban’ı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti. Yılmaz ve Saraçoğlu toplantıyı misafir olarak izledi.
ÖZEL İDARE
İŞÇİ ALACAK
Açılış ve yoklamanın ardından gündem dışı ilk konu olan İl Özel İdaresi bünyesinde yeni Asfalt Plenti Şantiyesinin kurulumu ve diğer hizmet alanlarında çalışan işçilerin emekli olması nedeniyle çeşitli pozisyonlarda işçi alımına ihtiyaç duyulduğu belirtildi. Bu nedenle Afyonkarahisar İl Özel İdaresi Personel A.Ş’ye Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alımında Uygulanacak Usul ve Esaslar hakkındaki yönetmelik hükümlerine göre ilk defa istihdam edilmek üzere karar ihdası talebi İmar ve Bayındırlık, Plan ve Bütçe, İdari ve Hukuk İşleri Komisyonlarında görüşülecek. İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, İl Özel İdaresince 250 tonluk ilk Asfalt Plentinin Çay-Bolvadin sınırlarında bir alana kurulacağını kaydetti.
İSTASYON KİRALAMA TALEBİ GÖRÜŞÜLECEK
Dinar ilçesinde Uluköy Belediyesi’nin kapanması sonrası mülkiyeti İl Özel İdaresine geçen tapuda 2743 numaralı parselde arsa vasfında ki taşınmaz üzerinde bulunan Sözler A.Ş’ye 10 yıllığına kiralanan Akaryakıt LPG İstasyonu, Market ve Kantarının kiralama süresinin 01 Haziran 2019 tarihinde dolacağı kaydedildi. Bu nedenle sözkonusu yerleri Sedat Bulut adlı kişinin 10 yıllığına kiralama talebi; İmar ve Bayındırlık, Plan ve Bütçe, İdari ve Hukuk İşleri, Yatırımlar ve Kararlar Takip Komisyonlarında görüşülecek.
ASİL VE YEDEK ÜYELER SEÇİLECEK
Gündemin 13’ncü maddesinde yer alan, Afyonkarahisar Atıksu Arıtma Tesisi Kurma ve İşletme Birliğinde İdareyi temsilen üç asil üç yedek üye tespiti Birlikler, Sulama ve Göletler Komisyonunda görüşülecek. Afyonkarahisar Çevre Hizmetleri Birliği’nde yerel seçimler sonrası yapılacak ilk toplantıda İdareyi temsil edecek olan üç asil üç yedek üye tespiti konusu görüşülüp rapor hazırlanmak üzere Çevre ve Sağlık Komisyonuna gönderildi. İl Afet Acil Durum Müdürlüğü hizmetlerinde kullanım için müdürlüğe ayrılan ödenekle alımı yapılan 4 adet Ford Tourneo Coureır Deluxe marka araçtan ikisinin devri için gerekli değerlendirme önce Plan ve Bütçe ile Araştırma ve Geliştirme Komisyonlarında yapılacak.
VALİ VE BELEDİYE BAŞKANLARI DOĞAL ÜYE
Afyonkarahisar ve Kütahya illerinin Valileri ile Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanının birlik meclisinin doğal üyesi sayıldığı Frigya Kültürel Mirasını Koruma ve Kalkınma Birliğine Afyonkarahisar, Kütahya İGM’den ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi’nden iki asil iki yedek üye seçimi konusu görüşülmesi için oybirliği ile Kültür ve Turizm Komisyonuna gönderildi. Ömer-Gecek, Gazlıgöl Termal Turizm Merkezleri Altyapı Hizmet Birliğinin doğal üyesi sayılan Afyonkarahisar Valisi, Afyonkarahisar, Erkmen, Yaylabağı ve Gazlıgöl Belediye Başkanlarının yanı sıra; İl Özel İdaresi’nden 5, Afyonkarahisar Belediyesi’nden 4, Erkmen, Yaylabağı ve Gazlıgöl Belediyelerinden birer asil ve yedek üye tespiti İçmesuyu ve Jeotermal Komisyonunda görüşülecek.
DEVİR TALEBİ KOMİSYONLARA GÖNDERİLDİ
Tapu Tahsis Belgesi Sahibi Fikri Çetinkaya, Evciler ilçesi Gökçek köyü sınırlarında bulunan, mülkiyeti Özel İdareye ait tapunun 4 pafta, 3344 parselinde kayıtlı, 398,50 metrekare alanlı tarla vasfında ki taşınmazın tarafına devrini talep ediyor. Talep rapor hazırlanması için oybirliğiyle; İmar ve Bayındırlık, Plan ve Bütçe, İdari ve Hukuk İşleri, Yatırımlar ve Kararlar Takip Komisyonlarına gönderildi. Gündemin 19’ncu maddesinde yer alan Afyonkarahisar İli Şuhut Çevre Hizmetleri Birliğinde, yeni dönemde yapılacak ilk meclis toplantısında İl Özel İdaresini temsilen bir asil bir yedek üyenin tespiti konusu Çevre ve Sağlık Komisyonunda görüşülecek.
HIZLI TREN ÇALIŞMASI İÇİN
KAMULAŞTIRMA İŞLEMİ GÜNDEMDE
Sinanpaşa ilçesi Güney köyü sınırlarında bulunan mülkiyeti İdareye ait tapunun 269 ada, 12 numaralı parselde toplam 2.243,60 metrekare alanlı arsa vasfında ki taşınmazın 14,17 metrekarelik kısmından Ankara-Afyonkarahisar-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi kapsamında yeni demir yolu geçecek. Bu nedenle Kamulaştırma Kanununun ilgili maddesine göre taşınmazın metrekaresine 14,55 TL bedelli satın alarak devir talebi var. Talep rapor hazırlanarak meclis gündemine gelmesi için; İmar ve Bayındırlık, Plan ve Bütçe, İdari ve Hukuk İşleri komisyonlarına gönderildi.
KÖKCÜR: HÜKÜMETLERİ
HALK GÜCÜ AYAKTA TUTAR
MHP Çay İGM Üyesi Faruk Kökcür gündem dışı söz alarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hakkında konuşma yaptı. Türk Milleti olarak Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 99’ncu yıldönümünün kutlandığını belirten Kökcür, “TBMM’nin açıldığı, 23 Nisan 1920 tarihinde Türk Milletinin saltanat yönetimini terk ederek halk temsilcilerini seçip ülkeyi yönetmeye başladığı günün adıdır. Büyük Önder Atatürk, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ diyerek ülke yönetiminde tek söz sahibinin halk olduğunu söylemiştir. Hükümetleri ayakta tutan halkın gücüdür. Türk halkının tasvip etmediği hiçbir hareket, hiçbir fikir, hiçbir icraat başarıya ulaşamaz. 15 Temmuz da Türk insanının kararlılığını, iradesini, duruşunu millete, meclise, demokrasiye, cumhuriyetimize sahip çıkışını hep birlikte gördük. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum” dedi.
YILMAZ: TECRÜBE PAYLAŞIMI SÜRECEK
Meclis toplantısını misafir olarak izleyen Kütahya İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Musa Yılmaz, ZEKA’nın toplantısı vesilesi ile Afyonkarahisar’a geldiklerini belirtti. Afyonkarahisar İGM Başkanı Burhanettin Çoban’la Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e hayırlı olsun ziyaretinde bulunduklarını söyleyen Yılmaz, “Geçmişte uzun süre beraberliğimiz olan Sayın Başkanımız Burhanettin Çoban’a ve Meclis Üyelerimize hayırlı olsun demek için aranızdayız. Kütahya ve Afyon İl Genel Meclisi kurumsallığına sahip Ege Bölgesinin en büyük iki ili. Coğrafi yapı olarak da en geniş iki ilidir. Diğer iller büyükşehir oldu. İGM sorumluluk alanında kırsalımıza Belediye hudutları dışında ki yerlere hizmet götürüyoruz. Belki Kütahya olarak köy sayımız Afyon’dan biraz daha fazladır. Ama Afyon’un da coğrafi olarak hizmet alanının geniş olduğunu biliyorum. Geçmişte ve bu dönemde birbirimizle tecrübe paylaşımı yaparak illerimize güzel hizmetler götürme çabasında olacağız. Başkanımız bu konuda oldukça tecrübeli. Geçmişte birlik ve beraberliğimiz var. 2009 yılından beri Mecliste bulunuyorum. Kütahya da bölgesel dağılımdan, ilçe bazlı bir baskıdan ziyade ihtiyaç odaklı ve öncelikli yerlere eldeki imkânlarla hizmet götürmeye çalıştık. Öneriye ihtiyaçları yoktur burada çok yetkin insanlarımızın olduğunu biliyorum. Kararların oybirliği ile alınması alt birimlere ve sahada çalışanlara güç veriyor. Oybirliği ile aldığımız kararların hizmete yansımasında etken olduğunu düşünüyorum. Yeni seçilen meclis üyelerine Allah’tan hayırlı hizmetler yapmalarını diliyorum” diye konuştu.
SARAÇOĞLU: ÇOBAN’DAN
 HAKİKATEN ÇOK YARARLANDIM
Kütahya Belediye eski Başkanı Kamil Saraçoğlu, yerel seçimler sonrası başlayan yeni dönemin hayırlı olmasını diledi. AK Parti’nin kurulduğu 2001 yılından itibaren görev yaptığını söyleyen Saraçoğlu şöyle konuştu: “AK Parti kuruluşundan bu tarafa çeşitli görevler yaptım. 2004 yılında İGM üyesi seçilmiştik. 2005 yılında ki yasa ile Meclis Üyelerinden seçilen Meclis Başkanı uygulamasıyla Kütahya’nın ilk seçilmiş İGM Başkanı olduk. İki dönem boyunca bu görevi yürüttük. İki yıl AK Parti İl Başkanlığı yaptık. Ara verdik, siyasete yolumuza davamıza devam ettik. 2012 yılında tekrar İl Başkanlığı görevini yaptık. En son Kütahya Belediye Başkanı seçilip hizmet etme gayretinde olduk. Aday olduğumuzda çevrede iyi işler yapan halk yanında olan Başkanlarımızı ziyaret ederek tecrübe ve birikimlerinden faydalandık. İlk ziyaret ettiğim Başkanlardan bir tanesi Burhanettin Çoban’dır. İlk dönemini tamamladığında kendisini ziyaret ettim. Hakikaten kendisinden çok yararlandığımı düşünüyorum.” Meclisin Nisan ayı dördüncü birleşimi bugün sabah yapılacak.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme