Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Özel İdare araç alımı için kredi alacak

Özel İdare araç alımı için kredi alacak

İGM Şubat ayı 4. birleşiminde İl Özel İdaresi hizmetlerinde ihtiyaç duyulan araçların alımı için kamu bankasından kredi alınmasına karar verildi. Meclis Başkanı Burhanettin Çoban, ilk etapta 17 milyon TL kredi alınacağını belirtti

 

 

İl Genel Meclisi (İGM) Şubat ayı toplantılarının 4. birleşimi dün tamamlandı. Meclis üyeleri bugün beşinci ve son toplantı için bir araya gelecek. Açılış ve yoklamanın yapılmasıyla başlayan toplantıda önce gündem dışı 4 konu okutulup rapor hazırlanmak üzere ilgili komisyonlara oybirliği ile gönderildi.
TERMALLERİN METREKÜP BEDELLERİ BELİRLENDİ
Toplantı meclis gündeminin 17. maddesinin görüşülmesiyle devam etti. 2020 yılında uygulanacak 2918 Sayılı Trafik Kanununun, Karayolları Kenarında Yapılacak ve Açılacak Tesisler Hakkındaki Yönetmeliğin 22. maddesine göre, “Tesis Yeri Ön İnceleme” masrafıyla ilgili raporu oybirliği ile kabul edildi. 2020 yılına ait jeotermal su kullanım metreküp birim bedelinin, İl Özel İdaresi’ne ödeyeceği miktarın ilgili kanun ve yönetmelik doğrultusunda her bir Termal Turizm Merkezi için ayrı ayrı belirlenmesi oybirliği ile kabul edildi. Buna göre; Ömer Gecek Termal Tesisi için 00,60 TL, Sandıklı Hüdai Termal Turizm Oteli için 0,12 TL, Sandıklı seraları için 0,15 TL metreküp bedeli alınacak.
İLK ETAPTA 17 MİLYON TL KREDİ ALINACAK
İl Özel İdaresi’nin faaliyet alanlarına giren konularda kullanılmak üzere ihtiyacı olan muhtelif iş makinesi ve araç alımı için, 5302 Sayılı Kanunun 10. maddesinin d bendi uyarınca kamu bankalarından kredi kullanılarak borçlanma işlemine karar verilmesini uygun gören aynı yöndeki komisyon raporları oybirliği ile kabul edildi. İGM Başkanı Burhanettin Çoban, Özel İdare hizmetlerinde kullanılacak iş makineleri için kamu bankalarından kredi alımını; Plan ve Bütçe, AR-GE, İdari ve Hukuk İşleri komisyonlarının uygun gördüğünü ilk etapta 17 milyon TL’lik kredi alınacağını ifade etti. Özel İdare’nin kendi imkânıyla araç alma imkânı olup olmadığı sorusunu Çoban, “Maalesef böyle bir imkânımız yok. Bilindiği üzere bütçe 170 milyon TL’dir. Alınacak iş makinelerinin bedelleri yaklaşık 30 ile 35 milyon TL arasında değişiyor. Dolayısıyla kredi kullanmak zorundayız. Ama sanıyorum ki bankalar üç yıl vadeli alıyor. İnşallah 3 yıl içerisinde bu borçlarda ödenmiş olacak.” dedi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi.