Özel hastanede ilk diyaliz merkezi Park’ta

Son yıllarda sayıları bir hayli artan diyaliz hastalarına yönelik geçtiğimiz aylarda kurulan Park Hastanesi Diyaliz Merkezi hakkında bilgiler aktaran Diyaliz Merkezi Sorumlusu Dr. Ahmet Özdemir özel hastane bünyesinde diyaliz merkezi kurarak Afyonkarahisar'da bir ilki gerçekleştirdiklerini açıkladı Özel Park Hastanesi Diyaliz Merkezi Sorumlusu Dr. Ahmet Özdemir, sabah, öğlen ve akşam olmak üzere toplam 108 hastaya hizmet [&hellip]

Özel hastanede ilk diyaliz merkezi Park'ta

Son yıllarda sayıları bir hayli artan diyaliz hastalarına yönelik geçtiğimiz aylarda kurulan Park Hastanesi Diyaliz Merkezi hakkında bilgiler aktaran Diyaliz Merkezi Sorumlusu Dr. Ahmet Özdemir özel hastane bünyesinde diyaliz merkezi kurarak Afyonkarahisar’da bir ilki gerçekleştirdiklerini açıkladı

Özel Park Hastanesi Diyaliz Merkezi Sorumlusu Dr. Ahmet Özdemir, sabah, öğlen ve akşam olmak üzere toplam 108 hastaya hizmet verebildiklerini, merkezin 3 ay önce hizmet vermeye başladığını kaydetti.
HASTA MEMNUNİYETİ SEVİNDİRİCİ
Üç aylık sürede 30 hastayı tedavi altına aldıklarını bildiren Özel Park Hastanesi Diyaliz Merkezi Sorumlusu Dr. Ahmet Özdemir; “Bu sayı yeni faaliyete başlamış bir merkez için oldukça memnuniyet vericidir. Bu yüzden Afyonkarahisar halkının göstermiş olduğu teveccühe teşekkür ederiz. Her geçen gün kapasitemiz artıyor. 19 Diyaliz hasta yatağının ikisi hepatit hastalarına diğerleri ise hepatiti olmayan hastalara aittir. Merkezimizde 4 saat boyunca böbreğin yapması gereken ama yapamadığı fonksiyonlar için diyaliz yapılmaktadır. Diyaliz hastalarının önemli sorunlarından bir tanesi sıvı yüklenmesidir. Merkezimizde hastalardan sıvı çekilmekte olup ayrıca vücutta metabolik faaliyetler sonucunda ortaya çıkan zararlı maddeleri temizlenmektedir. Şu ana kadarki sunmuş olduğumuz hizmetlerden hastalarımız memnuniyeti bizleri de son derece mutlu etmektedir.” dedi.
BAŞKACA SAĞLIK
SORUNLARI DA ÇÖZÜLÜYOR
Hastaların en büyük avantajının diyaliz harici rahatsızlıklarına da hastane hekimlerince hemen müdahale edilebilmesi olduğunu söyleyen Dr. Ahmet Özdemir; “Diyalizle ilgili bir sıkıntı olduğunda biz zaten müdahale ediyoruz. Ancak çözülmesi gereken başka problem varsa bu noktada hastanenin tüm hizmetleri hastalarımızın hizmetinde. Hastalarımız da, biz de her an her branş hekimine ulaşabilmenin kolaylığını ve avantajını yaşıyoruz. Diğer servislerimizle altlı üstlü komşuyuz. Bir problem olduğunda ya hastalarımızı aşağı kata sevk ediyoruz ya da doktorlarımız buraya geliyor olaya müdahale ediyor. Bu bir diyaliz hastası için çok büyük bir avantaj” diye konuştu.
SON TEKNOLOJİ
KULLANILIYOR
Teknik donanım olarak oldukça güzel bir donanıma sahip olduklarına da vurgu yapan Dr. Ahmet Özdemir şöyle konuştu: “Son model makinelerimiz mevcut. Toplam 19 makinemiz var. Su sistemimiz yeni bir sistem. Diyaliz hastalarımızın en büyük problemlerinden bir tanesi evlerinden gelip giderken yaşadıkları problemdir. Biz bu noktada yürüyemeyen hareket kabiliyeti düşük hastalarımıza bir ya da iki hizmetli personel göndererek hastalarımızın diyaliz servisimize ulaşmasını sağlıyoruz. Hastane ortamında diyaliz olma avantajlarını biraz önce bahsetmiştim. Ama en önemli nokta bence hastaya güven vermektir. Yani bir hastane ortamında diyaliz olmanın iç huzurunu yaşıyor hastalarımız.”
“ÇABAMIZ
HASTALARIMIZIN HAYAT KALİTELERİNİ YÜKSEK TUTMAK”
Hastaların hayat kalitesini yüksek tutmak için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Özel Park Hastanesi Diyaliz Merkezi Sorumlusu Dr.Ahmet Özdemir, “Bunun temel unsuları var. En önemlisi yetişmiş kalifiye elaman. Biz doktor arkadaşlarımız olsun hemşire arkadaşlarımız olsun bu sektörde uzun zamandır hizmet veriyoruz. Uzun zamandır elde ettiğimiz tecrübeyi hastalarımızla paylaşıyoruz. Bir diyaliz hastasının diyaliz verimliliği ve yeterliliği seans esnasındaki rahatlığı seanstan çıktıktan sonraki rahatlığı ve her ay yapmış olduğumuz aylık tahlillerdeki takip ettiğimiz parametrelerdeki istikrardır. Biz bunun için düzenli olarak aylık tahlil yaptığımız gibi hastanede olmanın avantajını kullanarak bir aylık süreyi beklemeden de hastalarımızın tahlillerini rahatlıkla yapabilmekteyiz. Bu durumda hastalarımızı daha sık takip edebilmekteyiz. Şunu da belirtmek isterim diyaliz için hastanemize gelen hastalarımızın diyaliz dışındaki tüm muayene ve tahlil, tetkik işlemleri de ücretsiz olarak yapılmaktadır.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme