Özel günler için en güzel hediye

Afyonkarahisar’da sipariş üzerine pasta ve kurabiye tasarlayan bir işletme faaliyet gösteriyor. Cumhuriyet Mahallesi’ndeki işletme sahibi Şaziye Özgöz Özger, tasarımlı pasta siparişlerinin doğum günü, söz ve nişan etkinlikleri için yoğunlaştığını söyledi Çocuğunuzun doğum günü… Nişanınız ya da düğününüz mü var? Hediye alacaksınız, ama hangi hediye alacağınıza karar verememiş durumdasınız… Hediye için pasta tasarlamayı düşündünüz mü? O [&hellip]

Özel günler için en güzel hediye

Afyonkarahisar’da sipariş üzerine pasta ve kurabiye tasarlayan bir işletme faaliyet gösteriyor. Cumhuriyet Mahallesi’ndeki işletme sahibi Şaziye Özgöz Özger, tasarımlı pasta siparişlerinin doğum günü, söz ve nişan etkinlikleri için yoğunlaştığını söyledi

Çocuğunuzun doğum günü… Nişanınız ya da düğününüz mü var? Hediye alacaksınız, ama hangi hediye alacağınıza karar verememiş durumdasınız… Hediye için pasta tasarlamayı düşündünüz mü? O zaman sizin için en doğru yer, Cumhuriyet Mahallesi’nde Arpacıoğlu Caddesi’nde açılan Güngör Pasta ve Kurabiye işletmesi…
Şubat ayında açılan Güngör Pasta ve Kurabiye Tasarımı, müşterilerden yoğun ilgi görüyor. İşletme sahibi Şaziye Güngör Özger, gençliğinden bu yana farklı şekillerde pasta yaptığını, bir buçuk iki yıl önce İstanbul’da bir kursa katıldıktan sonra pasta tasarımını meslek hâline getirdiğini kaydetti.
HERKESİN YAPTIĞINDAN FARKLI
Daha önceleri evde çalışarak pasta yaptığını belirten Özger, “Burada sipariş üzerine, pasta ve kurabiye hazırlıyoruz. Bir sipariş geliyor, gelen siparişe göre tasarım yapıyoruz. Bir buçuk-iki senedir bununla uğraşıyorum. Önce evden yapıyordum. Bir buçuk seneye yakın bir süre önce İstanbul’da özel kurslara katıldım, eğitimlere girdim. Evden eşe dosta yaparken, baktık güzel iş yapıyoruz. Zaten sevdiğim bir iş. Lisede de Ev Ekonomisi ve Pasta Bölümü okumuştum. Hayalimdi dersem, yanlış olmaz. Resim gibi pasta yapıp yedirmek ve sunmak istiyordum, herkesin yaptığını yapmak istemezdim. Şeker hamurunu İstanbul’da görünce, bunu devam ettirmek istedim” dedi.
YÜZ MİMİKLERİ BİLE ÇİZİLEBİLİYOR
Pastalarında şeker hamuru kullandığını, bununla birlikte pastanın bir ay bozulmadığını söyleyen Özger, “Şeker hamuru, paket vazifesi görüyor. Bununla kaplanan pastalar, bir ay bozulmuyor. Çünkü içindeki pasta da ayrı bir pasta. Katkılı pastalar değil. İngilizlerin batter keki değimiz kekle yapıyoruz, bunun da dayanma süresi çok uzun. Arasına katkı olmadan yapıyoruz, üstteki hamur hava aldırmıyor. Mesela bana yaş gününde çocuğunun resmini getiren veya o gün giyeceği kıyafeti getiren müşterilerimiz oluyor. Hüner de gerekiyor, ama bu pasta işini çok seviyorum. Saçından tutun yüz mimiklerine kadar, kıyafetine kadar her şeyi yapabiliyorum” diye konuştu.
GIDA GÜVENLİĞİ
KONUSUNDA HASSAS
Pastalarının gıda güvenliği konusunda her hangi bir sıkıntısının olmadığını kaydeden Özger, “Önce kendim renklendiriyorum, gıda kurallarına çok dikkat ediyorum. Boyalarımı Amerika Birleşik Devletleri’nden getiriyorum. Gümrükte sıkıntılar çekiyorum, paralar ödüyorum. Ama bana gelen boyalar, neredeyse bir sene gidiyor. Bunların bir damlası zaten yetiyor. İstediğimiz renkleri bulabiliyoruz. Gıda onayı aldım. Katkı kullanmıyorum. Şanti ve yağ içermeyen pastalarım da var” ifadelerini kullandı.
KİLOGRAMI
35-40 LİRA
Doğumgünü pastaları için 4 gün, söz ve nişan pastaları için 1 hafta önceden sipariş aldığına dikkat çeken Şaziye Özgöz Özger, şöyle devam etti:
“Bir pasta siparişini 4 gün önceden alıp, 4 gün içinde bir hazırlayabiliyorum. Söz ve nişan pastaları ise 1 hafta önceden alınıyor. Kilosu 35-40 lira dolaylarında değişiyor. Dilim hesabı yapılıyordu, ama müşteriler kendileri için ucuza gelmesine rağmen dilim hesabını istemediler. Ben de kilo hesabıyla pasta yapmaya başladım. Bana kaç kilo pasta istediklerini söylüyorlar, ben de ona göre yapıyorum.”
“ÖĞRENDİKLERİMİ PAYLAŞIYORUM
İstanbul’da öğrendiklerini, Afyonkarahisarlılar’a öğretmek için elinden geleni yaptığını belirten Özger, “Ben öğrendiklerimi paylaşıyorum. Hanımlarla, kızlarla öğrendiklerimi paylaşıyorum. Faturalı, Maliye’den fiş alınarak kurs veriyorum. Bütün malzemelerim ben de oluyor. Önlüklerine kadar veriyorum. Bir günlük bir kurs oluyor. Sabahleyin saat 10.00’da giriyoruz, 13.00’a kadar hamurunu yoğuruyoruz, pişiriyoruz. Öğleyin ara veriyoruz. Akşam 17.00’a kadar devam ediyoruz. Yaptıkları her şeyi de alıp gidiyorlar. Böyle bir kursun ücreti 125 lira” dedi.

HABER: MURAT ARISOY

Bakmadan Geçme