Özel Göktuğ Aile Danışma Merkezi açıldı

T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Başkanlığı Özel Göktuğ Aile Danışma Merkezi Dumlupınar Mahallesi, Osman Atilla Caddesi, Erçinbey İş Merkezi birinci katta ki yeni adresinde dün Cuma namazı öncesi düzenlenen resmi açılış töreni ile hizmete girdi.   AİLELERE ÖZEL ÇALIŞMALARÖzel Göktuğ Aile Danışma Merkezi Kurucu Müdürü Müjgan Gölcük Yağcı, Afyonkarahisar'ın ilk ve tek Özel Aile Danışma [&hellip]

T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Başkanlığı Özel Göktuğ Aile Danışma Merkezi Dumlupınar Mahallesi, Osman Atilla Caddesi, Erçinbey İş Merkezi birinci katta ki yeni adresinde dün Cuma namazı öncesi düzenlenen resmi açılış töreni ile hizmete girdi.   
AİLELERE ÖZEL ÇALIŞMALAR
Özel Göktuğ Aile Danışma Merkezi Kurucu Müdürü Müjgan Gölcük Yağcı, Afyonkarahisar’ın ilk ve tek Özel Aile Danışma Merkezi hakkında Kocatepe Gazetesi muhabirine bilgi verdi. Aile Danışmanı olarak 10 yıldır Afyonkarahisar’da esnaflık yaptığını söyleyen Müjgan Gölcük Yağcı şöyle konuştu: “Son 6 aydır Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Başkanlığına bağlı Özel Göktuğ Aile Danışma Merkezinin sahibi olarak eğitim hizmetimi sürdürüyorum. Ailelerle ilgili çalışmalarımız var. Yeni mekânımızda öncelikle ailelerle ilgili çalışmalar yapacağız. Ailelerden yola çıkarak çocuklarda uyum sorunları, davranış problemleri, dikkat eksikliği, dikkat dağınıklığı ile ilgili çalışma programlarımız var. Bu konularda yardımcı olacağız”
“3. GÖZ OLARAK YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞIYORUZ”
Müjgan Gölcük Yağcı, yürütülen çalışmalarla toplumun en küçük yapı birimi olan aileden yola çıkarak çocuklara ailede ki tüm farklılıklara nasıl dokunulabileceği üzerinde durduklarını kaydetti. Yağcı şunları söyledi: “Bazı insanlarımız bizleri psikolog ya da psikiyatri uzmanı olarak görebiliyor. Bunlar ayrı alanlar. Onlara da elbette gereksinim var. Ama biz diyoruz ki aile danışmaları olarak bizim amacımız insanlara nasıl faydalı olabilirizi sorusunun cevabını bulup bu doğrultuda hizmet vermektir. İnsanlarımızın sorunlarını sadece sorun olarak görmüyor, onların evlerinde üçüncü bir göz olup farklı açıdan olaylara bakıp onlara yardımcı olmak istiyoruz. Çünkü bizim amacımız onlara hastalık tanısı koymak değil. Söylediğim gibi bizim amacımız onların evlerinde üçüncü göz olmaktır. Bu sayede olaylara bakış açısında onlara yardımcı olabilmektir.”
AÇILIŞA YOĞUN KATILIM
Özel Göktuğ Aile Danışma Merkezinin resmi açılış törenine; İYİ Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Dr. Mahmut Koçak, İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya, Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Nizamettin Şenol, ADD Şube Başkanı Veli Cengiz, Dr. Mustafa Seçen eşi Av. Nilgün Seçen, Gülbin Kılıç Taşer, çok sayıda eğitimci katıldı. Toplu duanın ardından açılış kurdelesi kesildi. Açılış töreni merkezin gezilmesi ile sona erdi. >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Bakmadan Geçme