Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Özel Girne Afyon Koleji olarak eğitimde yeni bir çığır açacağız”

“Özel Girne Afyon Koleji olarak  eğitimde yeni bir çığır açacağız”

Özel Afyon Girne Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Şensoy hazırlık çalışmaları devam eden Özel Girne Afyon Koleji şehrin eğitim hayatında çığır açacağını söyledi

Özel Afyon Girne Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Şensoy ve okulun Afyon Kampüsü Kurucusu Murat Şensoy, Kocatepe Gazetesi okurlarına büyük lansman toplantısı öncesi Afyonkarahisar’da eğitim kalitesinin artması çabalarını anlattı.
Burcu Aydın: Özel Afyon Girne Koleji sahibi ve yöneticileri 23 Ocak 2020 tarihinde basın mensuplarıyla tanışma toplantısı düzenlemişti. Tarihi netlik kazanmamakla birlikte geniş kapsamlı lansman toplantısı öncesi şehrimiz için önemli ve iddialı eğitim yatırımı ile ilgili nelerden söz etmek istersiniz?
Şükrü Şensoy: Öncelikle biz herkese çok teşekkür ediyoruz. Sizlerin sayesinde güzel bir basınla tanışma toplantısı gerçekleştirdik. Toplantı sonunda güzel bir intiba doğdu. Şu anda aldığımız Afyon’daki eğitim piyasasından çok güzel doneler alıyoruz. İnşallah halkımızın beklentisini karşılamaya çalışacağız. Değişik bir eğitim yaşayan bir okul konseptini yaşatma gayretindeyiz.
Burcu Aydın: Eğitime gönül veren ve bu noktada ciddi yatırımlar yapan bir iş insanı olarak neden Girne Amerikan Kolejini Afyonkarahisar’da açma kararı aldınız? Sizi etkileyip şehirde hayata geçirmeyi tetikleyen özellikleri nedir?
Şükrü Şensoy: Ben 2008 yılından bu tarafa 11 yıldır Afyon’da iyi bir eğitim kurulmasını istiyorum. Birçok eğitim kurumunu gezdim, dolaştım. Aşağı yukarı hemen hepsi ile de görüşmeler yaptım. Arkasında ciddi ve sağlam bir üniversite eğitimi olan komple bir eğitim sürecini diğerlerinde göremedim. Girne Amerikan Kolejini bu nedenle tercih ettik. Girne Amerikan Üniversitesi’nde yaptığım araştırmalarda da Girne Üniversitesi’nin arkamızda olmasının bize çok şeyler katacağına inandığım için bu yola girdik.
Burcu Aydın: Özel Girne Amerikan Koleji dünya standartlarında eğitim veren bir okul olma özelliğine sahip. Özel Afyon Girne Koleji’nin piyasada faaliyet gösteren diğer okullara göre nasıl bir özel okul anlayışı olacak?
Şükrü Şensoy: Birincisi Özel Afyon Girne Koleji yaşayan bir okul olacak. İkincisi ise yabancı dil ağırlıklı bir okulumuz olacak. İnsanlarımızın tamamını öğrencilerimizle birlikte velilerimizi de okulumuza çekmeye çalışacağız. Böylece hep beraber bir aile ortamı yaratmış olacağız.
Burcu Aydın: Gelecek eğitim öğretim döneminde faaliyete girmesi planlanan Özel Afyon Girne Koleji öğrenci sayısı ve eğitim dili ne olacak?
Şükrü Şensoy: Belli bir hedefimiz var. Ama tabii ki piyasa şartlarının ne olacağını bilemiyoruz. Bu pastada bizim okulumuza ne kadar öğrencinin düşeceğini henüz bilmiyoruz. Çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ama aldığımız intiba doğrultusunda tercih ve yaklaşımlar son derece olumludur. İngilizce ağırlıklı bir eğitim yapmayı düşünüyoruz. Özel Afyon Girne Koleji yetişip buradan çıkan bir öğrencinin global bir öğrenci olacak olması, arkamızda Girne Amerikan Üniversitesinin olması, üniversite eğitimine devam etme imkanlarının oluşu bizim için büyük bir avantajdır. 17 ülkede Girne Üniversitesinin olması ve üniversitelerde öğrenci değişimi yapılabilmesi bizim en büyük avantajımızdır. Afyon’dan bir öğrencinin başka bir ülkeye veya başka bir şehre gidip de okulda onlarla beraber başka bir Girne Koleji’nde eğitim alması benim için çok güzel bir şey.
Burcu Aydın: Özel Afyon Girne Koleji’nde başta öğretmen kadrosu olmak üzere çalışan kadrosu nasıl şekillenecek?
Şükrü Şensoy: Öğretmen kadrosunda büyük titizlik gösterip özel olarak seçimler yapıyoruz. Öğretmen alımlarında Girne Amerikan Üniversitesinden yardım alıyoruz. Biz bu konuya çok fazla müdahil olamıyoruz. Göreve seçilen öğretmenlerin okulu sahiplenen öğretmenler olmasını istiyoruz. 5,5 gün bir fiil devlet memuru gibi çalışmalarını istiyoruz. Beklentimiz elbette dersini verip giden bir öğretmen değil, okulda yaşayan bir öğretmendir. Öğretmenlerimizin, okulda öğrenciye veliye ne verebileceğini araştıran, yardımcı olan bir öğretmen politikası izliyoruz. Şu anda 48 öğretmenle anlaştık. Diğer alanlarda görev alacak çalışanlarımızla birlikte 75 personel olacağını tahmin ediyoruz.
Burcu Aydın: Girne Amerikan Koleji’nin “yaşayan okul” özelliğini biraz açar mısınız?
Şükrü Şensoy: “Yaşayan okul” özelliği ile amacımız öğrencinin sadece okula gelip gitmesini değil okulda yaşamasını istiyoruz. Her türlü sportif ve kültürel faaliyetlere katılımı arzu ediyoruz. Bu aktivite ve faaliyetlerden hem öğrencilerimizin hem de velilerimizin faydalanmalarını istiyoruz. Velilerimizin de içimizde olup bizi yönlendirmesini istiyoruz. Öğrencilerimizin, velilerimizin okulla bütünleşmeleri esas olan hedeflerimizdendir.
Burcu Aydın: Girne Koleji Afyon Kampüsü yerleşkesi ve fiziksel özelliklerini anlatır mısınız?
Şükrü Şensoy: Okulumuzun tanıtım ofisi Karaman Mahallesi Ordu Bulvarı Ordu Evi yanı Bereket Apartmanı zemin kat NoB 16’da hizmet vermektedir. Akçin Mahallesi Mareşal Fevzi Çakmak Bulvarı No: 69 adresinde bulunan kolejimiz 16 bin metrekare bir fiziki alan üzerine kuruldu. Okulumuz içerisinde 12 bin 500 metrekare kapalı alanımız var. Şu anda okulumuzun 60 dersliği var. Ama statik yapılarımızda 2 bin 500 öğrenciye çıkabilecek kapasiteye sahibiz. İleride yapmayı düşünmemiz halinde okulumuzda 3 bin metrekarelik yurt binası alanı var. Tam teçhizatlı bir kapalı spor salonumuz var. 480 kişi kapasiteli konferans salonumuz var. Üç tane açık spor salonumuz var. Yarı olimpik yüzme havuzumuz var. Buz pateni yapma imkânı var. Yüz kişilik cep sinemamız var. Bin kişi ka-pasiteli yemekhanemiz mevcut.
Burcu Aydın: Şehir merkezindeki irtibat bürosunda nasıl bir kolej tanıtımı yapılıyor? Çocuklarını Özel Afyon Girne Koleji’nde okutmak isteyen velilere bu vesile ile tavsiyeniz ne olur?
Şükrü Şensoy: Biz her talepte bulunan öğrenciyi bünyemizde almak istiyoruz. Ama Rehber Öğretmen onayından geçmedikten sonra öğrenci almamaya çalışıyoruz. Öncelikle Rehber Öğretmen hem aile ile görüşüyor hem de öğrenci ile görüşme yapıyor. Rehber Öğretmenin vermiş olduğu fikirlerle bizim öğrenciye ne katabileceğimize öğrencinin de bize ne katabileceğini araştırdıktan sonra öğrencinin kaydını yapmaya çalışıyoruz. Tamamen profesyonel ve bilimsel anlamda bir eleme süreci sözkonusudur. Burada amaç kimseyi ötelemek değil kapasitenin ne olduğunu görüp gerçekçi şekilde hareket etmek istiyoruz. Okulumuz bir aile yuvası olacağından herkesin uyum içerisinde olması gereklidir. Bir öğrencinin, gencin, insanın kapasitesinin ne olduğu öğretmenlerimizce biliniyor. Neye eğilimi olduğunu ve hangi konuda başarılı olabileceği çözümlenebiliyor. Aynı şekilde bunu sportif faaliyetlerde de yapmayı düşünüyoruz. Çocuklarımızın fiziksel gelişimini arttıracak şekilde bir çalışma prensibi izleyeceğiz. Şehir dışından getireceğimiz bir uzmanla öğrencinin hangi sportif branşta yarar görüp başarılı olacağını, çocuklarımızın vücutlarının gelişiminde izlenmesi gerekenlerle ilgili bir inceleme yapılmasını planlıyoruz. Bu konuda özel bir yazılım yaptırmayı düşünüyoruz.
Burcu Aydın: Özel bir yazılımın kapsama alanı ne olacak?
Şükrü Şensoy: Şu anda bu sözünü ettiğim özel yazılımı yaptırmakla uğraşıyoruz. Yararını zaman içerisinde göreceğimizi düşünüyoruz. Bu yazılımda öğrencinin evden çıkıp tekrar eve girinceye kadar ki bir takip sistemi planlanıyor. Nasıl ki tatil köylerinde çocukların bileklerine takılan bir bileklikle takip sağlanıyorsa öğrencilerimizin bileklerine takacakları bileklikle GPS üzerinden takibini sağlamayı düşünüyoruz. Hatta okulda öğrencilerimizin cebinde para olmasını istemiyoruz. Çocuğun kantinden her istediğini almasını istemiyoruz. Burada tamamen öğrencinin sağlık durumuna hassasiyet ortaya çıkıyor. Sağlığı neyi gerektiriyorsa beslenmesi ona göre olmalı ailesinin istemediği bir şeyi tüketmemelidir düşüncesindeyiz.
Burcu Aydın: Koleje özel, modern ve her şeyin kontrol altında tutulduğu bir sistem mi hâkim olacak?
Şükrü Şensoy: Öğrencilerimizin arkadaşlarıyla birlikte bir ekip olmalarını istiyoruz. Hep beraber iyiyi kötüyü seçmelerini istiyoruz. Obezite çağımızın dünya sağlık sorunudur. İşte bunu engelleyebilmek için çocuğun ailesinin verdiği harçlıkla kişisel sağlığını tehdit edebilecek hazır yiyeceklerden yemesi yerine doktorunun ona önerdiği şeyler varsa onları almasını sağlayacak bir sistem oluşturmak niyetindeyiz.
Murat Şensoy: Mesela öğrencinin gluten alerjisi varsa ailesi de doğal olarak guletenli besinleri tüketmesini istemez. Cebindeki para ile sağlığını tehdit edecek glutenli ürünleri tüketmesinin önüne bu sistemle geçmek mümkün olacaktır. Çünkü çocuk aileden ve ailesinin kontrolünden okulda uzaktır. Kantinde bilekliğini okuttuğunda talep ettiği üründe sağlığına zararlı bir durum sözkonusu olursa parası ile dahi onu satın alıp tüketemeyecektir. Sistem çocuğumuza talep ettiğini yiyemeyeceğini belirtecek. Güvenlikten sağlığa her şey kayıt altına alınırken veliye tüm bilgiler ve girişimler anında iletilecektir. Zaten bizim ana başlığımız her anlamda güvenli okul olmamızdır.
Burcu Aydın: Önemli ve iddialı bir eğitim yatırımcısı olarak ilgili ve yetkili çevrelere, milli eğitim camiasına, siyasilere Afyonkarahisar’da eğitim kalitesinin artması yönünde çabalayan girişimciler olarak bu vesile ile vereceğiniz bir mesaj var mı?
Şükrü Şensoy: Bu yatırımın hayata geçmesinde katkı ve desteğini esirgemeyen herkese çok teşekkür ederiz. Milli Eğitimden de şu anda gerekli yardımları görüyoruz. Bürokrasi noktasında da sağ olsunlar çok yardımcı oldular. Gece gündüz yapılması gereken her iş ve işlemde yardımcı oldular. İnşallah bizde bu hafta sonu 22-23 Şubat 2020 tarihlerinde yapacağımız sınav sonrasında bürokratlarımıza teşekkür ziyaretlerinde bulunacağız.
Burcu Aydın: Geniş kapsamlı olarak planlanan lansman toplantısının tarihi netlik kazandı mı?
Şükrü Şensoy: Mart ayının ilk haftasında yaygın basını, eğitim yazarlarını ve üst düzey bürokratik katılımlı geniş bir lansman toplantısını planlıyoruz. İfade ettiğim üzere Türkiye de ki üst basın kuruluşlarının temsilcilerini, eğitim alanında ki yazarları Afyon’a davet etmek niyetindeyiz. Özel Afyon Girne Kolejini en üst düzeyde tanıtmak niyetindeyiz. Pek çok kişiden Sayın İlber Ortaylı’da dâhil söz aldık. İnşallah lansmanımıza geniş ve yoğun bir katılım olacak. Bize ‘Tabi ki geliriz, eğitime yardımcı oluruz, Afyon’a niye gelmeyelim.’ dediler. Herkeste çok olumlu bir intiba bıraktığımızı tahmin ediyorum. İnşallah Özel Girne Afyon Koleji şehrimizin eğitim kalitesinde çığır açacak.
Burcu Aydın: Gelecek 4 sene sonrası için ön görünüz nedir?
Şükrü Şensoy: İnşallah okulun tamamını doldurmayı düşünüyoruz. Bin 200 öğrenci kapasitesine ulaşıp üzerine yeni yatırım yapmak planlarımız arasındadır. Yapacağımıza inanıyoruz bu güzellikleri ve ayrıcalıkları halkımıza yeterli derece de tanıtabilirsek bu hedefimize ulaşacağız. Çocuklarımız geleceğimizin anahtarıdır. Anahtarı ne kadar düzgün hale getirirsek geleceğimizi o kadar düzgün açabiliriz. Eğer yanlış bir anahtar yaparsak da çocuklarımız maymuncuk olur. Her kapıyı açmaya çalışırlar. Biz daha iyi daha kaliteli bir gençlik yetişmesini istiyoruz.
Burcu Aydın: Yatırımın temelinde öğrenci mi var?
Murat Şensoy: Biz bu noktada öğrenciye yatırım yapmak istiyoruz. Öğrenciye yatırım yaptığımızda hem memleketimiz hem de ülke olarak şu anda en çok ihtiyaç duyduğumuz ana unsur eğitimdir. Ama nitelikli, gerçekçi dişe dokunur bir eğitim taraftarıyız. Ne kadar çok öğrencimiz olur dünyaya yönelik eğitimi lanse edebilirsek bizim ve şehrimizin artısı olacaktır. Bu artılar ülkemize de yarar sağlayacaktır. >> Burcu AYDIN’ın Özel Röportajı