• Haberler
  • Genel
  • Özel eğitim zincirine Akarçay Rehabilitasyon da eklendi

Özel eğitim zincirine Akarçay Rehabilitasyon da eklendi

Akarçay Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi törenle açıldı. Törende konuşan Vali Hakan Yusuf Güner, hem kamu hem de özel eğitim kurumlarının, kursların titizlikle denetlenmesi gerektiği mesajını verdi Akarçay Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi resmi açılış töreni dün öğleden sonra gerçekleştirdi. Uydukent’te Osmangazi Mahallesi 1574 Sokakta Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü arkasında hizmet veren kurumun açılış kurdelisini Vali [&hellip]

Özel eğitim zincirine Akarçay Rehabilitasyon da eklendi

Akarçay Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi törenle açıldı. Törende konuşan Vali Hakan Yusuf Güner, hem kamu hem de özel eğitim kurumlarının, kursların titizlikle denetlenmesi gerektiği mesajını verdi

Akarçay Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi resmi açılış töreni dün öğleden sonra gerçekleştirdi. Uydukent’te Osmangazi Mahallesi 1574 Sokakta Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü arkasında hizmet veren kurumun açılış kurdelisini; Vali Hakan Yusuf Güner, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın birlikte kestiler.
TAAHHÜT KALİTELİ ŞEFFAF HİZMET
Açılış töreni halk dansları sunumu ile başladı. Törenin açılış konuşmasını Özel Akarçay Rehabilitasyon Merkezi İşletmecileri’nden Nalan Kaplan yaptı. Kaplan, ortağı Fulya Kızılsu ile birlikte kurdukları ve ilk göz ağrısı olarak tanımladıkları, Afyonkarahisar’a yakışır bir özel rehabilitasyon merkezi açtıklarını söyledi. Şirin bir mekanda, kaliteli, şeffaf ve aile ortamında hizmet vermeyi taahhüt ettiklerini vurgulayan Nalan Kaplan; “İşimizin özeti hakkında bilgilendirmek isterim. Rehabilitasyon çok geniş kapsamlı bir terim olup sözcük anlamı kaybedilen fonksiyonların yeniden kazandırılmasıdır. Fizik tedaviye göre daha uzun, hastanın da aktif olarak tedaviye katılımı ve çabasını gerektiren bir süreçtir. Rehabilitasyon kavramı 1. ve 2. Dünya Savaşları’ndan sonra oluşan hastalık ve sakatlıkların tedavi gereksinimi sonucunda Avrupa ve ABD’de ortaya çıkmıştır. Türkiye’de ise rehabilitasyon uygulamaları yurt dışına giderek bu yeni alanda eğitim alan değerli bilim adamlarının katkılarıyla daha sonra ki yıllarda başladı” dedi.
“TEK ADRES OLACAĞIZ”
Rehabilitasyonun önceleri sadece sakatlıkların tıbbi tedavisi olarak tanımlanırken sonraları bu tanımın kapsamının genişletildiğini belirten Nalan Kaplan, hastalıklar, ilaç, cerrahi, fiziksel yöntemler ve yardımcı cihazlarla kısmen veya tamamen giderilmesi anlamlarına geldiğini ifade etti. Rehabilitasyon çalışmalarının bir tek kişi tarafından değil ekip tarafından yürütüldüğünü söyleyen Kaplan; “Rehabilitasyon ekibi, fizyoterapist uzmanı, psikiyatrist, özel eğitim uzmanları, konuşma terapistleri, psikolog gibi profesyonellerden oluşmaktadır. Bizlerde kaliteli ve şirin mekanımızda öncelikle şeffaf, dürüst ve ilkeli olmaktan ödün vermeden çok değerli bir ekiple hizmeti profesyonel şekilde sunacağız. İyi niyetlerle yola çıktık. Bu yolda bize elbette güç veren dostlarımız, öğrenci ailelerimizdir. Öğrencilerimizin neşesi, personelimizin özel ilgi ve sevgisiyle son derece başarılı olunacağının, il genelinin tek adresi olacağımızı taahhüt ederiz” diye konuştu.
ON YILDA ÖNEMLİ ADIMLAR ATILDI
Törenin son konuşmasını Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner yaptı. Vali Güner, Ramazan ayının herkesin affına vesile olup kişilerin kendilerini muhasebe etmesine neden olmasını diledi. Ramazan ayının insanların yardımlaşması ve kucaklaşması anlamına da geldiğini kaydeden Vali Güner; “Devletimizin oluşturduğu sosyal devlet anlayışında özellikle son 10 yılda çok ciddi biçimde vatandaşları kucaklamaya yönelik adımların atıldığını hep görüyoruz. Bilindiği üzere devletimiz belli bir oranın üzerinde bedensel, zihinsel problem yaşayan çocukların 500 ile 700 TL civarında yardım ve katkı sağlıyor. Çocuklarımızın eğitim ile sosyal hayata kazandırılıp toplum içerisinde var olmaları bağlamında da okula gönderilen çocuklar için okul ücretlerinde eğer özel okul ise devletimiz ücretin bir kısmını finanse ederek destek oluyor.” şeklinde konuştu.
BİNALAR ENGELLİ DOSTU OLMALI
Afyonkarahisar’da özel eğitim alanında rehabilite edilmesi gereken çocuklara yönelik çok ciddi adımlar atıldığını dile getiren Vali Hakan Yusuf Güner, artan nüfusun ağırlıklı olarak şehirlerde yaşadığını çocuklar için oyun alanı ve park ihtiyacının arttığını kaydetti. Vali Güner şunları söyledi: “Geldiğimiz günden beri şu çağrıda bulunuyorum. Mekan ve yer sorunundan dolayı bahçeli mekanlar inşaa edilemeyebilir. Ama binalarımızı engelli dostu şekilde imal etmek hem kamu hem de özel binalarda önem arz ediyor. Afyonkarahisar düz bir alana kurulmuş bir şehir. Şehrimizde bunu hayata geçirmek mümkün olan adımlardır. Görev kamu kadar özel bina projesi çizdiren ve yaptıran herkese düşüyor. O binalardan günün birinden tabut çıkacağını, o binaları engellilerin de kullanabileceğinin unutulmaması gerektiğini belirtiyorum.”
ÖZEL VE KAMUDA DENETİM ZORUNLU
Kamu ve özel eğitim kurumlarına devam eden öğrencilerin devamlılık takiplerinin denetlenmesi gerektiğine değinen Vali Hakan Yusuf Güner bu durumun Kur’an kursları ve diğer kurslar içinde geçerli olduğunu söyledi. Konya’da geçmişte yaşanan üzüntü verici bir olayı örnek veren Vali Güner, özel derneklerin ve vakıfların olumsuzluklar yaşanmaması için durumlarını mutlaka gözden geçirmeleri gerektiğini sözlerine ekledi. >> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme