• Haberler
  • Genel
  • Özel Eğitim Kurumları toplandı – Kocatepe Gazetesi

Özel Eğitim Kurumları toplandı – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar'da eğitim veren Özel Eğitim Kurumları İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen bir toplantı ile bir araya geldi. Özel eğitim kurumlarının müdür ve yöneticilerinin katıldığı toplantıya Özel Park Koleji ev sahipliği yaptı 36 ÖZEL EĞİTİM KURUMU VARÖzel Eğitim Kurumları Özel Park Koleji'nin ev sahipliğinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize ettiği bir toplantı ile [&hellip]

Özel Eğitim Kurumları toplandı

Afyonkarahisar’da eğitim veren Özel Eğitim Kurumları İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen bir toplantı ile bir
araya geldi. Özel eğitim kurumlarının müdür ve yöneticilerinin katıldığı toplantıya Özel Park Koleji ev sahipliği yaptı

36 ÖZEL EĞİTİM KURUMU VAR
Özel Eğitim Kurumları Özel Park Koleji’nin ev sahipliğinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize ettiği bir toplantı ile bir araya geldi. Afyonkarahisar genelinde 36 özel eğitim kurumu sayısına ulaşıldığını belirten Yalçın, artık bu toplantıların daha sık yapılmasının vaktinin geldiğini vurguladı. Konuşmasında yaşanan sazı sıkıntılardan da bahseden İl Müdür Yalçın, “İl müdürlüğümüze yansıyan bazı sorunlar ve konular oluyor. Bunlardan biri öğrenci nakillerinde yaşanan sıkıntılar. Öğrenci nerede okumak istediğine kendi karar verir. Bu onun hakkıdır. Kendi sorumluluklarınızı ve haklarınızı da göz ardı etmeden bu konuya duyarlılık göstermenizi istiyoruz. Bunun yanında bu sene ilk defa uygulanan eğitim öğretime teşvik ve destek projesi oldu. Bununla ilgili bazı sıkıntılar, mağduriyetler yaşandı. Özellikle bizim tespit ettiğimiz bakanlığımız tarafından açıklanan takvime uyulması lazım. Öğrenci nakillerinde belirlenen takvime uyulması gerekiyor. Buna uyulduğu takdirde teşviklerden yararlanılabiliyor. Velilerimizin de buna dikkat etmesi ve takip etmesi gerekiyor. Teşviki hak edipte bundan yararlanamayan ailelerin olduğu ortaya çıktı. Bu sene Afyonkarahisar’da il müdürlüğümüze 1248 öğrencilik teşvik kontenjanı ayrılmıştı. Ama biz 1523 öğrencimize bu teşvikten yararlandırdık” diye konuştu.
Toplantıda konuşan Milli Eğitim İl Müdürü Metin Yalçın, özel eğitim sisteminin Türkiye’de diğer Avrupa ülkelerine göre çok az düzeyde olduğunu belirtti. Yalçın, yaptığı konuşmada, özel eğitim kurumlarının da milli eğitim il müdürlüğünün birer kurumları olduğunu, onları diğer resmi eğitim kurumlarından ayrı düşünmemek gerektiğini vurguladı. Özel eğitim sisteminin Avrupa’da yüzde 25 düzeyinde olduğunu belirten il Müdürü Yalçın, “Maalesef özel eğitim sistemi ülkemizde ve Afyon’da istenilen düzeyde değil. Türkiye’de özel eğitim sistemi yüzde 4’lerde, Afyon’da ise yüzde 2 buçuklar düzeyinde. Özel eğitim sisteminin yaygınlaşması eğitim kalitesi açısından çok önemli rol alıyor. Özel okulların yaygınlaşmasını ve artmasını il milli eğitim müdürlüğü olarak canı gönülden istiyoruz. Bunun için teşvik sistemi hayata geçirildi. Ancak bu teşvik sisteminde de bazı aksaklıklar yaşandı. Bu aksaklıkların bu yıl giderilerek kullanılmasını sağlamalıyız. Özel eğitim kurumlarının fiyatları biraz indirmesi, özel okullara talebi arttıracaktır. Sizlerin bu konuda biraz özveri göstermesini istiyorum” dedi.
Yalçın, konuşmasını özel eğitim kurumlarını Türkçe isim konusunda ve reklam konusunda uyardı. Belirlenen kriterlere dikkat edilmesi gerektiğini belirten Yalçın, toplantıya ev sahipliği yapan Özel Park Sağlık Meslek Lisesi Koleji Müdürü Zehra Akduman’a, Park Eğitim Kurumları Koordinatörü Burak Çalışkan’a ve özel Park Anadolu Lisesi Koleji Müdür muhittin Özaşkın’a teşekkür etti. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme