• Haberler
  • Genel
  • Özdilek’ten kampanyaya destek çağrısı – Kocatepe Gazetesi

Özdilek’ten kampanyaya destek çağrısı – Kocatepe Gazetesi

Okuma kampanyasını yürüten heyet adına bir açıklama yapan Emekli Albay İsmail Özdilek, Aralık 2009 yılından başlayarak, her yılın Aralık ayının 3’ncü haftasını Valilik Makamı onayı ile okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla Okuma Haftası ilan ettiklerini söyledi 3’ncü Okuma Haftasında, Afyonkarahisar’ın 394 köy, 92 belde, 18 ilçe ve merkezindeki 530 okulun birer odasını yöre halkının da istifade [&hellip]

Özdilek'ten kampanyaya destek çağrısı

Okuma kampanyasını yürüten heyet adına bir açıklama yapan Emekli Albay İsmail Özdilek, Aralık 2009 yılından başlayarak, her yılın Aralık ayının 3’ncü haftasını Valilik Makamı onayı ile okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla Okuma Haftası ilan ettiklerini söyledi

3’ncü Okuma Haftasında, Afyonkarahisar’ın 394 köy, 92 belde, 18 ilçe ve merkezindeki 530 okulun birer odasını yöre halkının da istifade etmesi için Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun desteği ile kütüphane kazandırma çalışmalarının başladığını ifade eden Emekli Albay ismail Özdilek, vatandaşların kampanyaya desteklerini beklediklerini söyledi.
Afyonkarahisarlı vatandaşları kitap almaya ve evlerindeki okunan kitaplarının bir kısmı ile kampan-yaya destek vermeye çağıran Emekli Albay ismail Özdilek; “Yurt içi ve yurt dışında yaşayan Afyonlu hemşerilerimi okuduğunuz okula ve köyünüze kitap alarak ve gücünüz ölçüsünde köyünüzün yol, alt yapı ve yatırımlar yaparak kalkınmasına ve diğer ihtiyaçlarına da katkıda bulunmaya davet ediyoruz.
Heyetimize herhangi bir para göndermeden ki-taplarınızı 0272 214 42 55 – 0272 213 67 39 telefon numaralarından irtibat kurup alabilir veya gönderebilirsiniz. Bağışlanan kitaplar İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce öncelikle ihtiyacı olan uzak köylerdeki okullara dağıtılacaktır. Bizler, şehrimizdeki ilan levhalarına hazırlattığımız afişler üzerinde Afyonkarahisar 3’ncü Okuma Haftası ve altında da büyük harflerle “Yeni Yıl Hediyeniz kitap olsun” diye 3 bin adet afiş hazırladık. Bu hazırladığımız afişleri Afyonumuzun merkez, ilçe, belde ve tüm köy okullarına, üniversite, otobüs terminali, duraklara, köy meydanlarına, alış veriş merkezlerine ve halkımızın göreceği her yere asarak, halkımızı kitap almaya ve okumaya teşvik ediyoruz. Yüce Kitabımız Kuranı Kerim’in Bakara Suresi 44 ayetinde Yüce Allah; “Kitap okuyorsunuz niçin aklınız kullanmıyorsunuz” der. Demek ki; okumak aklın yakıtıdır. Bir insanın çok akıllı olması demek, çok kitap okuması demektir. Çok akıllı insanlar, fikirler üzerine tartışır. Orta akıllı insanlar, güncel konuları konuşur. Az akıllı insanlar da, başkasının aklı ile akıllı olmaya çalışır.Yaşamda çektiğimiz tüm sıkıntıların temelinde okumamak yatar. Akıllı olma mücadelesine kitap kampanyasına destek vererek sizler de katılınız” şeklinde konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme