• Haberler
  • Genel
  • Özdilek’ten havacılık okuluna destek – Kocatepe Gazetesi

Özdilek’ten havacılık okuluna destek – Kocatepe Gazetesi

DP Afyonkarahisar Belediye Başkan Aday Adayı İsmail Özdilek, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’a mahalli seçimlerde aday gösterilip Belediye Başkanı seçilmesi halinde, Havacılık Okulu çalışmalarına en büyük destekçi olacağını belirtti Demokrat Parti (DP) Afyonkarahisar Belediye Başkan Aday Adayı İsmail Özdilek, AKÜ Rektörü Mustafa Solak’a Uçuş Okulu ile ilgili çağrıda bulundu. UZMAN HEYET OLUŞTURULMALIAfyon Kocatepe Üniversitesi’nde [&hellip]

Özdilek'ten havacılık okuluna destek

DP Afyonkarahisar Belediye Başkan Aday Adayı İsmail Özdilek, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’a mahalli seçimlerde aday gösterilip Belediye Başkanı seçilmesi halinde, Havacılık Okulu çalışmalarına en büyük destekçi olacağını belirtti

Demokrat Parti (DP) Afyonkarahisar Belediye Başkan Aday Adayı İsmail Özdilek, AKÜ Rektörü Mustafa Solak’a Uçuş Okulu ile ilgili çağrıda bulundu.
UZMAN HEYET OLUŞTURULMALI
Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde Havacılık Okulu kurma çalışmalarını geç kalınmış olsa da memnuniyetle karşıladığını belirten DP Afyonkarahisar Belediye Başkan Aday Adayı İsmail Özdilek, konuyu havacılık uzmanı olarak değerlendirdiğini kaydetti. Ferdi olarak kişilerin öncülüğünde yapılacak havacılık çalışmasının uçak, teçhizat ve malzemesinin çok pahalı olacağını belirten Özdilek; “Bugün bir helikopterin 1 saatlik uçuş maliyeti bin 300 dolar, iki kişilik bir uçağın ise 600 dolardır. Maliyeti düşürmenin ve günümüzün havacılık teknolojisine ulaşma yolunun THK, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, bir saat mesafedeki Eskişehir AÜ ve THY ile kol kola girmekten geçmektedir. Bakınız, bugün THY Aydın’da bir havacılık okulu açma çalışması yürütmektedir. Sayın Rektörüm; Üniversitemizde havacılık ile ilgili yapacağınız çalışmanızı konusunda yurt içi ve yurt dışından uzman bir heyet oluşturarak havacılık çalışmalarınızı yürütmenizi tavsiye ederim. Genel Kurmay Başkanımız Orgeneral Sayın Necdet Özel de sınıf arkadaşımdır. Heyetinize de beni de katabilirsiniz.” dedi.
ALTUNTAŞ DÖNEMİNDE
İLGİLENİLMEDİ
Dönemin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’dan AKÜ’de havacılık bölümünün kurulması aşamasında destek istediğini belirten DP Afyonkarahisar Belediye Başkan Aday Adayı İsmail Özdilek; “Kendileri THK ve Hava Kuvvetlerinden her türlü teçhizat- hangar- uçak ve malzeme desteği verebilecekleri, THK, Akşehir’deki gibi bir şubesinin kurulabileceğini ve Afyon Meydan personelinin de çalışmalarımıza yardımcı olacağı sözünü aldıktan rektörlük makamına mektubu gönderdim. O dönem de Kocatepe Üniversitesi Rektörümüz Sayın Ali Altuntaş idi ve ilgilenilmedi.” ifadelerini kullandı.
PROJE YATIRIMLARIN
ÖNÜNÜ AÇACAK
AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’ın, ilmin ve fennin ışığı altında havacılık ile ilgili yapacakları her çalışmanın yanında olacağını ifade eden İsmail Özdilek, Havacılık Okul projesinin siyasetin gölgesinde kalarak Altıntaş’a kaydırılması halinde başlangıçta çok büyük hata yapılacağını kaydetti. Özdilek sözlerine şöyle devam etti: “Malum Altıntaş Kütahya’ya bağlı ve buraya ancak Kütahya Dumlupınar Üniversitesi yapabilir. Altıntaş için yapacağınız çalışmalarda hatanıza ortak olmamak için de maalesef ben olmayacağım. Havacılık Okulu projeniz, Afyonumuz da teknolojik yatırımların önünü açacak ve sanayinin gelişmesi açısından en önemli adım olacaktır. Bu mahalli seçimlerde Belediye Başkanı seçilirsem, havaalanımızı kargo ve sivil uçuşlara açacağım ve Havacılık Okulu çalışmalarınızda en büyük destekçisiniz de ben olacağım. Dünya da hiçbir ülke böyle modern bir havaalanını boş bırakma lüksüne sahip değildir. Yaşamında topluma çağ atlatacak ve unutulmayacak eserler kazandıranlar, yaşadığı toplumun yaşam sayfasına isimlerini altın harflerle yazdırırlar. Biz Afyonlular olarak isminizi yazmaya hazırız. Şimdiden Afyonumuza ve üniversitemize hayırlı olsun.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme