Özdilek Kültür Merkezi törenle açıldı

Özdilek'in katkılarıyla yapılan yenileme çalışmalarının ardından hizmete sokulan ve geçmişte MİT Binası olarak hizmet veren Tepebaşı Belediyesi Özdilek Kültür Merkezi törenle açıldı 1980 öncesinden 1996 yılına kadar Milli İstihbarat Teşkilatı'nın Eskişehir'de lojman olarak kullandığı bina 2006 yılında yapılan plan mutabakat çerçevesinde Tepebaşı Belediyesi'ne devredildi. 2009 yılında Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın göreve gelmesi ile birlikte [&hellip]

Özdilek Kültür Merkezi törenle açıldı

Özdilek’in katkılarıyla yapılan yenileme çalışmalarının ardından hizmete sokulan ve geçmişte MİT Binası olarak hizmet veren Tepebaşı Belediyesi Özdilek Kültür Merkezi törenle açıldı

1980 öncesinden 1996 yılına kadar Milli İstihbarat Teşkilatı’nın Eskişehir’de lojman olarak kullandığı bina 2006 yılında yapılan plan mutabakat çerçevesinde Tepebaşı Belediyesi’ne devredildi. 2009 yılında Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın göreve gelmesi ile birlikte atıl durumda olan binanın bir kültür sanat merkezine çevrilmesi süreci hızla gerçekleştirildi.
Eskişehir’in kent yaşamı içerisinde sembolik anlamı olan Milli İstihbarat Teşkilatı’nın lojmanı kent halkının kültür ve sosyal faaliyetlerini karşılayacak proje Nisan 2011’de tamamlanarak ilk olarak 2. Ulusal Sanat Çalıştayı’na ev sahipliği yapmıştı.
Tepebaşı Belediyesi Özdilek Sanat Merkezi açılış törenine Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Özdilek A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek ve bir çok konuk katıldı. Dans gösterilerinin sergilendiği açılışta Dans Grubu ve 23 Nisan Çocuk Sanat ve Kültür Merkezi Gençlik Orkestrası gösterisi ilgiyle izlendi. Açılış konuşmasını yapan Özdilek A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek; “1967 yılında 20 metrekarelik bir alanda, 17.000 TL sermaye ile başladığımız çalışma hayatına, bugün tekstil ve perakende sektörleriyle ülkemize hizmetimize devam etmekteyiz” dedi.
2010 yılı cirolarının 620 milyon TL olduğunu ifade eden Hüseyin Özdilek; “Kurumlar Vergisi sıralamasında 12 milyon TL kurumlar vergisi ödeyerek, Bursa’da 2.sırada yer almaktayız. Bu yıl devlete ödediğimiz direkt ve nedirekt vergiler 52 milyon TL’dir” dedi. 756 bin TL harcama ile Eskişehir Tepebaşı Belediyesi’ne bağışlanan Özdilek Kültür Merkezi’nin tüm Eskişehir halkına hayırlı olmasını dileyen Hüseyin Özdilek, zamanında Eskişehir Ticari İlimler Akademisi’nde okumuş olmaktan ve Eskişehir’e böyle bir Kültür Merkezi kazandırmaktan gurur duyduğunu ifade etti. Özdilek A.Ş’nin desteği ile hayata geçen yeni proje ile kentin gizemli kalmış bir noktasını halkın kullanımına sundu.

Bakmadan Geçme