Özdilek kavşağında açılan yol gözleniyor

Özdilek kavşağına açılan yolun durumuna yönelik soruları cevaplandıran Karayolları 3. Bölge Müdür Yardımcısı Ahmet Yönder, gözlem çalışması yürütüldüğünü açıkladı. Yönder, bu yola ağır vasıta araçların yönlendirilebileceğini belirtti BU YOLDAN KİMSENİN HABERİ YOKATSO Başkanı Hüsnü Serteser, Karayolları tarafından Özdilek kavşağına gelişte sağda açılan yoldan kimsenin haberi olmadığını söyledi. Bu tasarruf uygulanırken şehrin ilgili ve yetkili çevrelerine [&hellip]

Özdilek kavşağında açılan yol gözleniyor

Özdilek kavşağına açılan yolun durumuna yönelik soruları cevaplandıran Karayolları 3. Bölge Müdür Yardımcısı Ahmet Yönder, gözlem çalışması yürütüldüğünü açıkladı. Yönder, bu yola ağır vasıta araçların yönlendirilebileceğini belirtti

BU YOLDAN KİMSENİN HABERİ YOK
ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, Karayolları tarafından Özdilek kavşağına gelişte sağda açılan yoldan kimsenin haberi olmadığını söyledi. Bu tasarruf uygulanırken şehrin ilgili ve yetkili çevrelerine bilgi verilmediğini belirten Serteser, ekonomik kayıp olup olmadığının sorulması gerektiğini kaydetti. Açılan bu yolun çıktığı rampa göz önüne alındığında karayolları kurallarına uygun olup olmadığının sorgulanması gerektiğini söyleyen Hüsnü Serteser; “Açılan kavşak buradaki şube şefliğine bildirilmiyor. Biz çok enteresan karşıladık. Bunun sebebinin ne olduğunu, niçin yapıldığını öğrenmek istiyoruz.” diye sordu.
YÖNDER SORULARI CEVAPLANDIRDI
Vali İrfan Balkanlıoğlu’da Özdilek kavşağına köprülü bir kavşak yapımı planlandığını hatırlattı. Balkanlıoğlu, oradaki esnafa zarar vermeyecek şekilde geçitler ya da yan yollar yapılması beklentisinin de bulunduğunu kaydetti. Konya Karayolları 3. Bölge Müdür Yardımcısı Ahmet Yönder, ATSO Başkanı Hüsnü Serteser ve Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun sorularını cevaplandırdı.
GÖZLEM DEVAM EDİYOR
Kütahya yolu gelişinden; Uşak-İzmir- Antalya tarafından inen yolun şu anda bir tarafının bağlandığını belirten Yönder; “Şu anda Genel Müdürlüğümüzün bilgisi dâhilin de bu yol sadece Özdilek kavşağındaki trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla yapılmıştır. Biz şu anda orada bir gözetleme yapıyoruz. Gelen araç sayısının ne kadar gidiyor, ne kadarı dönüyor, hangi araçlar gidiyor diye gözlüyoruz. Birkaç günlük gözlemde trafiğin oraya gelmediğini, trafiğin Özdilek kavşağından şehir merkezine geldiğini tespit ettik. Oraya sayma aracı da koyacağız. Buradaki temel problem özellikle belli günlerde Özdilek kavşağında yoğun trafik oluşumudur. Orada uzun süreli beklemeler oluyor. Biz bunun önüne geçebilir miyiz amacıyla yaptık. Buradaki esas düşüncemiz ağır vasıta trafikleri oraya yönlendirmektir.” diye konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme