• Haberler
  • Genel
  • Özdilek Kavşağı'na çözüm bulundu – Kocatepe Gazetesi

Özdilek Kavşağı'na çözüm bulundu – Kocatepe Gazetesi

Kamuoyunda zaman zaman tartışmalara neden olan Özdilek Kavşağı ile ilgili hamle yapılacak. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Özdilek Kavşağı'na üst geçit, Kırkalıoğlu Beli'ne ise tünel yapılacağını belirtti Türkiye’nin yükü en ağır karayollarından birisi olan Afyonkarahisar-İzmir-Kütahya ayrımında trafik yükünü hafifletmek için Özdilek Kavşağı ve Çakır Köy Kavşağı’na üst geçit, Kırkalıoğlu Beli’ne ise tünel geçişi yapılacak.Konuyla ilgili [&hellip]

Özdilek Kavşağı’na çözüm bulundu

Kamuoyunda zaman zaman tartışmalara neden olan Özdilek Kavşağı ile ilgili hamle yapılacak.
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Özdilek Kavşağı’na üst geçit, Kırkalıoğlu Beli’ne ise tünel yapılacağını belirtti

Türkiye’nin yükü en ağır karayollarından birisi olan Afyonkarahisar-İzmir-Kütahya ayrımında trafik yükünü hafifletmek için Özdilek Kavşağı ve Çakır Köy Kavşağı’na üst geçit, Kırkalıoğlu Beli’ne ise tünel geçişi yapılacak.
Konuyla ilgili Belediye Meclis toplantısında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, üst geçit ve tünel geçiş ihalesinin 22 Şubat’ta Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nca yapılacağını açıkladı.
İHALE 22 ŞUBAT’TA
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın Afyonkarahisar’a yaptığı ziyarette kavşaklarla ilgili bir toplantı gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Burhanettin Çoban; “Ulaştırma Bakanımızın Afyon ziyaretinde Sayın Valimizin, İl Başkanımızın ve bizzat Sayın Bakanımız Veysel Bey’in bulunduğu bir toplantıda Ulaştırma Bakanımızdan kavşaklarla ilgili görüş alışverişinde bulunduk. 22 Şubat tarihinde hem Özdilek Kavşağı’nın ihalesi, hem Çakır Köyü’ne dönen kavşağın, birde Özdilek’ten itibaren Kırkalıoğlu Beli dediğimiz yerin tünel geçiş ihalesi var. Aslında biz beş kavşakta düzenleme yapılmasını istiyoruz. Beş kavşaktan ikisi ihale edildi. Organize Kavşağı, Otogar Kavşağı, Zeyland Kavşağının da bu yıl ya da en geç önümüzdeki yıl içinde ihalesi yapılması planlanıyor” dedi.
Öte yandan Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı’nın Şubat ayı olağan Meclis Toplantısında 41 gündem maddesi görüşüldü. Toplantıda, Kocatepe ve Tınaztepe Vergi Dairesi Müdürlüklerinde yapılan gayrimenkul satışları ile ilgili kurulacak olan Gayrimenkul Satış Komisyonuna M. Yaşar Öndüç’ün üyeliği oybirliği ile kabul edildi.
138 GEÇİCİ İŞÇİNİN
VİZELERİ YAPILACAK
Plan Bütçe komisyonu raporunda; itfaiye ve zabıta personeline fazla mesai ücretinin 291 TL, yemek ücretinin ise 9 TL olarak belirlenmesi oybirliği ile kabul edildi. Toptancı Hal Yönetmelik taslağının Plan Bütçe komisyonunda görüşülmesine karar verildi. Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere bir adet greyder, 2 adet kamyonuyla birlikte karbıçaklı tuz makinesi alımı teklifi oybirliği ile kabul edildi. Ek olarak karla mücadele ekipmanı alınması hususu da teklife eklendi. 2015 yılı için norm kadroya göre 138 geçici işçi vizelerinin yapılması teklifi kabul edildi. Geçici işlerle ilgili kararın her yıl alındığı kaydedildi. Belediye norm kadrosunda 2 tekniker bir mühendis kadrosunun ihdası oybirliği ile kabul edildi. Güvenevler Mahallesi’nde yapılan katlı pazaryerinin üç ay süre ile esnafa destek olunması amacıyla Esnaf Odalarına tahsis edilmesine karar verildi.
BODRUMU İLE 19 BİN METREKARE
Katlı pazar yeri ile ilgili değerlendirmede bulunan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Zabıta Müdürlüğü’nün araştırmasında mevcut katlı pazarın Türkiye’de kapalı pazar yeri olarak en büyük olduğunu açıkladı. Çoban; “Bursa, Ankara, Antalya, İstanbul’da bu büyüklükte bir pazar yeri yok. Biz daha büyük bir pazar yeri bulamadık. Eğer varsa beyanımızı düzeltiriz. Bodrumu ile katlı pazar yeri 19 bin metrekaredir. İnşallah 11 Şubat Çarşamba günü açılışı yapılacak. Çarşamba ve Cumartesi günleri olmak üzere hizmete açacağız. Bir eksiğimiz kalmadı.” dedi. Toplantı sırasında Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı cep telefonundan arayan Afyonkarahisar eski Valisi Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu selamlarını iletti. Vali Balkanlıoğlu ile telefonla görüşmek üzere toplantıdan kısa süre ayrılmak zorunda kalan Çoban’ın yerine Meclis Başkan Vekili Mustafa Albay vekalet etti.
PAZAR YERLERİ
YENİLENECEK
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, tüm pazaryerlerini kapalı hale getirme düşüncelerinin bulunduğunu söyledi. Bu noktada Harb-İş, Fatih, Karşıyaka semt pazarları için proje hazılandığını kaydeden Çoban; “Harb-İş, Fatih, Karşıyaka kapalı pazaryeri projesi için ihaleye çıkacağız. Uydukent’teki pazaryeri de çok kötü. Onu da yenileyeceğiz. Çalışması yürütülüyor inşallah Çavuşbaş pazarını da yerini değiştererek kapalı modern bir hale getireceğiz. Hepsi bu dönemde Allah’ın izni ile gerçekleşecek. Yer bulduğumuz her yere kapalı pazar yeri yapacağız. Keşke Ataköy pazar yerinde de yer bulup oraya da aynı şeyi yapabilsek. Mecidiye pazarı içinde Belediyemize ait bir arsa ya da başkaca bir yer yok.” diye konuştu.
TAKSİ ÇAĞRI MERKEZİ
TALEBİ REDDEDİLDİ
Trafik Komisyonu Başkanı M. Emin Birliktir, fakülte minibüsleri güzergahında değişiklik yapılmasını komisyonun uygun görmediğini belirtti. Komisyon raporu kabul edildi. Uydukent minibüsleri güzergahında değişiklik yapılması talebini ret eden komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi. S.S. 33 Nolu Termal minibüsleri ve Özdilek minibüslerinin Sosyal Bilimler Lisesine ücretsiz çalışmalarına dair güzergahın iptal edilmesini uygun gören komisyon raporu kabul edildi. İbrahim Akçer’in Taksi Çağrı Merkezi kurulması talebi ret edildi. Yüz milyarlık ciddi bir rakamla merkez kurma talebini değerlendirdiklerini belirten Birliktir, Türkiye’de bunun bir örneği olmadığını, tek örneğin İstanbul’da tüm taksileri kapsar şekilde olduğunu kaydetti. M. Emin Birliktir, komisyonun Akçer’in tek başına çağrı merkezi kurmasının adil olmayacağı nedeniyle bu kararın alındığını kaydetti. Kamu kurum ve kuruluşları ve vatandaşları tarafından talep edilen hız kesici ve durak taleplerine yönelik rapor oybirliği ile kabul edildi.
MÜRDÜBEK SULTAN
TÜRBESİ DÜZENLENECEK
Toplantıda Bayındırlık ve İmar komisyonu raporları da oylandı. 2015-2019 yıllarına ait 5 yıllık imar istimlak mesai programının tasdik edilmesini uygun gören komisyonu oybirliği ile kabul edildi. İl merkezinde Bedrik Mahallesi’nde mahalle fırını yapılmak üzere tapu sicili üzerinde mevcut şerh, takyidat ve icrai haciz kayıtları ile birlikte satın alımı ile ilgili Encümene yetki verilmesi uygun görüldü. Taşpınar Mahallesi civarında bulunan bu fırının 26 bin TL su borcu bulunduğu bu vesile ile bu alacağın da tahsil edileceğini söyleyen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, fırının yanında bulunan Mürdübek Sultan Türbesi’ni de düzenleyeceklerini kaydetti.
KURUMLARDAN GÖRÜŞ BEKLENİYOR
Sadıkbey Mahallesi’nde bir gayrimenkulün İl Özel İdaresi adına Maliye hazinesi ile ileride takas hakkı baki kalma şartıyla ilkokul, ortaokul yapılması için tahsisi uygun görüldü. Merkez Boyalı Köyü’nde mevzi imar planı yapılarak konut dışı kentsel çalışma alanına dönüştürülmesi talebi jeolejik etütlerin yapılıp kurum görüşlerinin alınması sonrası değerlendirilecek. Burhanettin Çoban, bu alana mobilya show room yapılmak istendiğini kaydetti. Örnekevler Mahallesi’nde Yumurta Tavukçuluğu Yetiştirme Tesisi yapımı için mevzi imar planı yapım talebi kurum görüşleri alındıktan sonra meclis gündemine gelecek. Çetinkaya Mahallesi’nde imar plan tadilatı yapılması talebi plan bütünlüğü içerisinde uygun görüldü. Gazlıgöl Caddesi Yüntaş A.Ş. yanındaki alanda iş merkezi olarak düzenlenecek.
BAHÇEŞEHİR KOLEJİ YAPILACAK
Sahipata Mahallesi’nde konut dışı kentsel çalışma alanından özel eğitim alanına dönüştürülmesine yönelik talep kabul edildi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Tekstil Camii köşesinde Abdullah Taş, Halit Özuktu ve Hüseyin Karaca’nın satın aldıkları bu alanda; Ana okulu, ilkokul, ortaokul ve liseye kadar öğrenim sürecini kapsayan Bahçeşehir Koleji’nin yapılacağını kaydetti.
PARKLAR YENİDEN DÜZENLENECEK
Çetinkaya Mahallesi’nde Akarçay reklarasyon projesi kapsamında vitrin konumunda olan bu yerde bazı parkların yeniden düzenlenmesi gerektiği bildirildi. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün bu yöndeki teklifi kabul edildi. Çetinkaya Mahallesi’nde ortaöğretim tesis alanından ilköğretim tesis alanına dönüşümü kapsayan imar plan tadilat talebi kabul edildi. Tüzel kişiliği vasfını kayberek mahalle haline gelen; Ataköy, Erenler, Akçin, Bayatçık, İsmailköy, Küçükçobanlı, Sadıkbey, Demirçevre, Çakırköy ve Kışlacık köylerinin köy tüzel kişiliğince satışı yapılan ve halen daha borcu devam eden taşınmazların kalan borçları tahsil edildikten sonra Belediye tarafıdan tapu tescillerinin yapılması teklifi kabul edildi. Sinanpaşa Mahallesi’nde Geleneksel Çarşı olarak kullanılmak üzere Kasaplar Çarşısı’nın tamamı ve Kadınlar Pazarı’nda kamulaştırmaya esas fonksiyonun sosyo-kültürel amaçlı çarşı olarak değiştirilmesi oybirliği ile kabul edildi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, tüm masalarda ses cihazının bulunduğu daha modern ve kullanışlı bir Belediye Meclis Salonu dizaynı ile salonun yenileceğini açıkladı.
>> Burcu Aydın’ın haberi.

BÜYÜK BİR SOSYO-KÜLTÜREL ALAN

Çetinkaya Mahallesi’nde sosyo-kültürel alan ve spor alanı yapımı için imar plan değişikliği yapımı oybirliği kabul edildi. Makine İkmal Müdürlüğü’nün arkasında bulunan özel eğitim alanı olan arsada imar plan değişikliği oybirliği ile kabul edildi. Burhanettin Çoban, sosyo-kültürel alan olarak yapılacak imar değişikliği ile buraya termal su getirileceğini, jeotermal kadın ve erkek hamamlarını, Belediye Konservatuarı’nın, Erkekler Lokali’nin, Şükrü Demirayak Müzesi’nin yanı sıra tiyatro yapılacağını belirtti. Çoban, hem Afyonkarahisar’a hem de Türkiye’ye büyük hizmetlerde bulunduğunu vurguladığı İsmet Attila’nın ismini meclisin uygun görmesi halinde çok amaçlı tesise verilerek, tesis isminin İsmet Attila Park Kültür Sosyal ve Spor Alanı olacağını söyledi. Burası toplam 44 bin metrekare yeşil alan olacak. Erenler Mahallesi’nde imar plan değişikliği talebi görüşüldü. Yapılaşma ihtiyacı göz önüne alınarak plan değişikliği uygun görüldü.

KARLA MÜCADELE ELEŞTİRİLDİ

Toplantı sonunda MHP Belediye Meclis üyesi Bekir Özerdem tarafından yoğun kar yağışı mücadelesine yönelik eleştirilerde bulunuldu. Özerdem, meteorolojik uyarılara rağmen Belediye’nin Afyon halkını kara teslim ettiğini üzülerek söylediğini ifade etti. Görüş ve düşüncelere saygılı olduğunu belirten Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon halkına eziyet ve zulüm edildiği, halkın kara teslim edildiği düşünce ve ifadelerine katılmadığını kaydetti. Çoban, son kar yağışında Afyon’da ilk defa solüsyon kullanıldığını, yağış öncesi Belediye’nin ilgili birimleriyle kar toplantısı yaptıklarını, ana arterlerin sürekli açık olduğunu ifade etti. MHP’li üye Recep Avşar, kar yağışı öncesi vatandaşın bilinç-lendirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Bakmadan Geçme