• Haberler
  • Genel
  • Özdemir: Siyasiler başarısızlıklarını gazetecilerden biliyor

Özdemir: Siyasiler başarısızlıklarını gazetecilerden biliyor

Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir, gazetecilerin herkese eşit mesafede durması ve siyasallaşmadan tarafsızlığını koruması gerektiğini söyledi. Özdemir, siyasilerin başarısızlıklarını gazetecilere yıkmaya çalıştığını ileri sürdü Gazeteciler Konfederasyonu Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir, hafta sonu yapılan genel kurulda tekrar başkanlığa seçilen Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Abdioğulları'nı ziyaret etti. Basın mensuplarının sorularını [&hellip]

Özdemir: Siyasiler başarısızlıklarını gazetecilerden biliyor

Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir, gazetecilerin herkese eşit
mesafede durması ve siyasallaşmadan tarafsızlığını koruması gerektiğini söyledi.
Özdemir, siyasilerin başarısızlıklarını gazetecilere yıkmaya çalıştığını ileri sürdü

Gazeteciler Konfederasyonu Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir, hafta sonu yapılan genel kurulda tekrar başkanlığa seçilen Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Abdioğulları’nı ziyaret etti. Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Özdemir, basın örgütlerinin çokluğundan yakındı. Basın camiasında olan kişilerin siyasi düşüncelerinin olmasının çok doğal olduğunu belirten Özdemir, mesleki kurum içinde siyasi çalışma yapmalarını kabul etmediklerini söyledi. Özdemir, “Basın camiasının içinde bulunduğu sorunların çözümü için bir iki kişinin veya bir iki örgütün mücadele etmesi yetmiyor. Türkiye gibi çok parçalı bir örgütlülüğün olduğu ülkemizde birden fazla örgüt var. Çok fazla örgütlülük olması gücümüzü zayıflatıyor” dedi.
Türkiye’de basının özgür olmadığını belirten Özdemir, basının iktidar tarafından baskı altına alınmaya çalışıldığını söyledi. Özdemir, gazetecilerin zor şartlar altında çalıştıklarını ifade ederek, “Basın özgünlüğü her zaman tartışılan ve meslektaşlarımızı ve bizi üzen bir durumdur. Son dönemde mesleğimizle ilgili bazı sıkıntılar yaşadığımız ortadadır. Bazı medya kuruluşlarının belirli bir kesimin eline geçmesi, yine bazı basın kuruluşlarının karşı durumda görünmesinin oluşturduğu ortamda birde 17-25 aralık sürecinden sonra Cemaat medyası çıktı. Bizim bu süreçte çok dikkatli davranmamız gerekiyor, önümüzde bir seçim var. 7 haziran genel seçimlerinin ülkemizin geleceği için çok önemli olduğuna bizlerde inanıyoruz. Bu süreçte tarafsız hareket edebilmemiz lazım. Gördüğümüzü objektif olarak yansıtabilmemiz lazım. Ama maalesef çoğu zaman bu böyle olmuyor. Yani iktidar yöneticileri tarafından çoğu zaman kendi işlerine gelmediği zaman arkadaşlarımız üzerinde baskıcı, üzerinde olumsuz etkiler yaratabilecek davranışlarda bulunuyorlar. Seçim sürecinde bu davranışların artarak devam etmemesini diliyoruz. Siyasiler kendileri ile ilgili olumsuz bir durum olduğunda ilk olarak gazetecilerden biliyor. Yaptıkları yanlışın hesabını bize sormaya kalkıyor. Başarısızlıklarının faturasını bize çıkarma gayretine giriyorlar. Biz bunları doğru bulmuyoruz. Bizim derdimiz A veya B partisi değil. Bizim derdimiz mesleğimiz ve ekmek paramız” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme