Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Burcu Aydın
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Özde ve sözde samimiyet – Kocatepe Gazetesi

Burcu Aydın 15 Nisan 2016 Cuma 14:24:36
 

Özle söz bir olmayıp, kıvrak şeytani zekayı kötülüğe kullananlara karşılık vermek de kötülüğün devamını getirdi, halen de getiriyor.
İyilikleri, güzellikleri, erdemi, inancı, mangalda külü kimseye bırakmayanlar iş icraata gelince aynı performansı gösteremiyor. Kınamakla, telin etmekle çirkinliklerin, ahlak yoksunluğunun üzerinin örtülmeyeceğini halen anlamamakta ısrar edenler var.
Müslüman, mümin ve mümine olma iddiaları sadece iddia olarak var. Devlete vatandaş bağı ile bağlı olmakta böyle. Yasalara uyan iyi vatandaş olma iddiası da sıraladıklarımızdan farklı değil. Teori zehir gibi pratik sallanıyor. Kur’an-ı Kerimi yüzünden okumanın yetmediği, bilinenle, ifade edilenle amel etmekten men olunduğu sürece neyin peşindeyiz?
Cuma günleri başta olmak üzere; Mübarek gün ve gece mesajlarında hatırladığımız kadar Allah’ın emir ve yasaklarına riayet etmeyi hangi bahara bıraktık? Devleti, yasal düzeni, yönetmelikleri sadece kişisel menfaatlerde hatırladığımız da ortaya çıkanları görmezden gelemeyiz.
“Aman şahit yazmasınlar.” “Neme lazım” kafasından kaçıncı yüzyılda çıkacağız? Bu dünyanın sonu gelmeyecek ve ölümsüzmüşüz gibi yaşayamayacağımız gerçeğini niye kabullenemiyoruz?
Tüm bu soruları samimiyetle cevaplandırıp özde ve sözde samimi olabilmeyi topluca başardığımız gün bireysel ve toplumsal selameti yakalamış olacağız.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER