• Haberler
  • Genel
  • 'Özdağ, hakkında suç duyurusunda bulunacağız'

'Özdağ, hakkında suç duyurusunda bulunacağız'

Sağlık-Sen Şube Başkanı Abdülkadir Hız, Sandıklı Devlet Hastanesi Başhekimi Abdul Fettah Nur'la ilgili ırkçı söylemlerde bulunduğu gerekçesiyle Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan özür dilemesini beklediklerini belirtti. Hız, 'Irkçı yaklaşımından ve nefret ifadeleri nedeniyle Ümit Özdağ, hakkında suç duyurusunda bulunacağız' dedi   Sağlık-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Abdülkadir Hız, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, tarafından [&hellip]

Sağlık-Sen Şube Başkanı Abdülkadir Hız, Sandıklı Devlet Hastanesi Başhekimi Abdul Fettah Nur’la ilgili ırkçı söylemlerde bulunduğu gerekçesiyle Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’dan özür dilemesini beklediklerini belirtti. Hız, “Irkçı yaklaşımından ve nefret ifadeleri nedeniyle Ümit Özdağ, hakkında suç duyurusunda bulunacağız” dedi

Sağlık-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Abdülkadir Hız, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, tarafından hedef alınan Afyonkarahisar Sandıklı Devlet Hastanesi Başhekimi Abdul Fettah Nur ile ilgili, açıklama yaptı.
“DR. NUR TÜRKMEN KÖKENLİ BİR AİLENİN ÇOCUĞUDUR”
Abdülkadir Hız, Ümit Özdağ’ın ifadelerini katı ırkçı bir anlayış ve siyasi körlük olarak nitelendirdi. Hız açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Afyonkarahisar Sandıklı Devlet Hastanesi Başhekimi Abdul Fettah Nur’un katı ırkçı bir anlayışla hedef alınmasını şiddetle kınıyoruz. Başhekimimiz uzun yıllardır Türkiye’de yaşamış, eğitimini Türkiye’de almıştır. Sırf gündem olmak için popilist bir yaklaşımla Başhekimimizin hedef alınması siyasi körlükten başka bir şey değildir. Başhekim arkadaşımız Abdul Fettah Nur, Türkmen kökenli bir ailenin çocuğu olarak Afganistan’ın Mezar-ı Şerif şehrinde dünyaya gelmiştir. Türkiye Cumhuriyeti Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı’nın bursunu kazanarak 2004 yılında ülkemize eğitim için gelmiştir. 2015 yılında tıp eğitimini Ondokuz Mayıs Üniversitesinde tamamladıktan sonra Samsun’da özel hastanede hekimlik ve yöneticilik yapmıştır. 2018 yılında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık hakkını kazandıktan sonra Afyonkarahisar Sandıklı Devlet Hastanesinde 2 yıl hekimlik yapmış, ardından 2020 yılında Başhekim Yardımcılığı görevine atanmıştır. Başhekim yardımcılığı görevi sırasında birçok başarıya imza atan Dr. Nur, 15 Aralık 2022 itibariyle Sandıklı Devlet Hastanesi Başhekimi olarak görev yapmaktadır.”
“GÜZEL HİZMETLER YAPTI, ÖZDAĞ’DAN ÖZÜR BEKLİYORUZ”
Hız, sözlerini şöyle tamamladı: “Sandıklı Devlet Hastanesi Başhekimi Abdul Fettah Nur, hem hekimliği sırasında güzel hizmetler yapmış, hem de kısa bir süre olmasına rağmen Başhekimliği döneminde güzel işler yapmıştır. Başarılı çalışmaları neticesinde Sandıklı halkının ve hastane çalışanlarının sevgisinin kazanmıştır. Eğer Ümit Özdağ bize inanmıyorsa kendisini Sandıklıya davet ediyoruz. Başhekimimizi gelip Sandıklı halkına sorabilir. Tabii sosyal medya silahşörlüğünden fırsat bulabilirse. Olay bu kadar netken milletimizi yanıltan Özdağ’dan bir özür bekliyoruz. Irkçı yaklaşımından ve nefret ifadeleri nedeniyle Ümit Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunacağımızın bilinmesini istiyorum.”
>> Hayriye CANER’in Haberi

Bakmadan Geçme