Özdağ Afyon'a broşür dağıtmaya geliyor

Geçtiğimiz günlerde İmaret Camii’ndeki provokasyon girişimiyle gündeme gelen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ Afyonkarahisar’a gelip, Valilik tarafından izin verilmeyen “broşür dağıtımı” eylemini gerçekleştireceğini açıkladı. Afyon’da cami provokasyonu yapan, Vali ve Emniyet Müdürü’nü hedef tahtasına koyan, DP Genel Başkanı Uysal ile polemiğe giren Özdağ’ın Afyon’a olan ilgisi endişe uyandırıyor Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ [&hellip]

Geçtiğimiz günlerde İmaret Camii’ndeki provokasyon girişimiyle gündeme gelen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ Afyonkarahisar’a gelip, Valilik tarafından izin verilmeyen “broşür dağıtımı” eylemini gerçekleştireceğini açıkladı. Afyon’da cami provokasyonu yapan, Vali ve Emniyet Müdürü’nü hedef tahtasına koyan, DP Genel Başkanı Uysal ile polemiğe giren Özdağ’ın Afyon’a olan ilgisi endişe uyandırıyor

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ twitterden yaptığı paylaşımda şunları söyledi: “Afyon Valiliği Zafer Partisi’nin broşür dağıtması ve Suriyelilerin Vatanlarına dönmesi için 10 milyon imza kampanyasını hukuka aykırı şekilde yasaklamış. Gelecek hafta Afyon’da sokak sokak bu bildiriyi dağıtıp esnaftan imza toplayacağım.”
VALİLİK STANDA İZİN VERDİ BROŞÜR DAĞITIMINA İZİN VERMEDİ
Zafer Partisi’nin müracaatı üzerine Afyonkarahisar Valiliği’nin konuyu değerlendirdiği, Zafer Partisi’nin kendisini ifade etmesi için stand açmasına izin verildiği öğrenildi. Valilik tarafından Zafer Partisi’nin müracaatına verilen yanıtta şu ifadelere yer verildi:
“Valilik Makamı’na 1.9.2022 tarihinde yapmış olduğunuz müracaat incelenmiştir. Dilekçeniz ekinde talep edilen broşür dağıtımının ve başlatmayı planladığınız imza kampanyasının taraf olduğumuz İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmeleri hükümlerine, uluslararası eşitlik normlarına aykırılık teşkil edeceği, özellikle ilimizde bulunan geçici koruma kapsamındaki yabancılara karşı vatandaşımızı kin, nefret ve ayrımcılık duygularına sevk edebileceği, toplumun huzur, düzen ve refahını bozmaya yönelik eylemlere neden olabileceği değerlendirilmiştir.
Bu nedenle söz konusu stand açma talebiniz uygun görülmüş ancak, yukarıda belirtilen hususlar göz önünde bulundurularak 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11. maddesinin (a) ve (c) bentleri gereğince ayrımcılık ve nefret söylemi içeren el broşürü dağıtımı ve imza kampanyası talebiniz Valiliğimizce uygun görülmemiştir.”
ÖZDAĞ CUMA NAMAZINDA PROVOKASYONU DENEMİŞTİ
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve beraberindekiler Zafer Haftası kutlamaları için Afyonkarahisar’a gelmiş ve İmaret Camii’nde cuma namazı kılmışlardı. İmam Cuma hutbesini okurken Ümit Özdağ “Atatürk’ü anmayacak mıyız” diyerek sesini yükseltmiş, cami içerisinde vatandaşları galeyana getirmek istemişti. Bunun ardından Afyonkarahisar Müftülüğü’ne kadar yürüyüş yapmak isteyen Özdağ ve partililer Emniyet yürüyüşe izin vermeyince Anıtpark önünde basın açıklamasında bulunmuş, bu açıklamada da Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı ile Emniyet Müdürü Ali Temiz’e yönelik suçlamalarda bulunmuşlardı.
Tüm bu gelişmelerin ardından cami içerisindeki güvenlik kamera kayıtları ortaya çıkmış, Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı’nın cami içerisinde video kaydına başladığı ve Özdağ’ın kayıt başladıktan sonra bu tepkisini gösterdiği ortaya çıkmıştı. Cami içerisindeki çıkışının tamamen şov ve provakasyo namaçlı olduğu böylelikle anlaşılan Özdağ’a Afyonkarahisarlılar tepki göstermişti.
EN SON GÜLTEKİN UYSAL’A ÇATTI
Afyonkarahisar’a olan ilgisini sürdüren Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ bir kaç gün önce de Demokrat Parti Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal ile polemiğe girmişti. Uysal’ın Afganistanlı ev sahibi ile yaşadıklarını eleştiren Özdağ, Uysal’dan sert bir karşılık görmüştü. >> Burak AYDIN’ın Haberi

Haber

Bakmadan Geçme