Özcan Belen kimdir?

Özcan Belen Kimdir? Belen & Partners Mimarlık ofisinin kurucusu olan Özcan Belen, Türkiye'nin önde gelen mimarlarından biri. Özcan Belen, 2023 yılında AK Parti Keçiören Belediye Başkan aday adayı oldu. Seçilmesi halinde Keçiören'i 'Sonsuz Yeşil' ile çevreleyeceğini açıklayan Özcan Belen, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakın isimlerden biri olarak biliniyor. Belen & Partners Mimarlık, Sudan'da da faaliyet gösteren bir [&hellip]

Haber

Özcan Belen Kimdir?
Belen & Partners Mimarlık ofisinin kurucusu olan Özcan Belen, Türkiye’nin önde gelen mimarlarından biri.

Özcan Belen, 2023 yılında AK Parti Keçiören Belediye Başkan aday adayı oldu. Seçilmesi halinde Keçiören’i “Sonsuz Yeşil” ile çevreleyeceğini açıklayan Özcan Belen, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakın isimlerden biri olarak biliniyor. Belen & Partners Mimarlık, Sudan’da da faaliyet gösteren bir firma olarak biliniyor.

Özcan Belen’in sahibi olduğu Belen & Partners Mimarlık, kentsel tasarım, restorasyon, konut, kültürel, sanayi, spor, alışveriş ve kamu yapıları gibi geniş bir yelpazede projeler üretiyor. Özcan Belen, ICF Depreme Dayanıklı Hızlı Konut Sistemleri (Stroton) ürün ve projesi ile Dünya Mimarlar Birliği tarafından verilen Altın Çekül Ödülü’ne layık görülmüştü.
Özcan Belen’in yaptığı projeler arasında millet bahçeleri, spor yapıları, röleve restorasyon projeleri ve kentsel tasarım projeleri yer alıyor. Özcan Belen, ekibi ile geliştirdiği Stroton ürün ve projesi ile depreme dayanıklı, hızlı ve ekonomik konutlar inşa etmiştir. Belen, hâlihazırda çalışmalarında, turizm projeleri ve ülke çapında Teknoloji Üsleri kurulması konularına ağırlık veriyor.

Bakmadan Geçme