Özbay kaptanlığa yükseldi

Hes İlaç Afyonspor’un altyapısından yetişerek Afyonspor a takıma yükselen Muhammed Mustafa Özbay takım kaptanı olarak Somaspor maçına çıktı. Özbay, altyapıdan yetişerek kaptanlığa çıkan ilk isimlerden oldu. TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta sezonun son maçıyla ligi tamamlayan Afyonspor, sezon içinde sportif anlamda çok büyük başarılara imza atmasa da sezonda yetişen altyapı oyuncuları ile birlikte çok büyük [&hellip]

Hes İlaç Afyonspor’un altyapısından yetişerek Afyonspor a takıma yükselen Muhammed Mustafa Özbay takım kaptanı olarak Somaspor maçına çıktı. Özbay, altyapıdan yetişerek kaptanlığa çıkan ilk isimlerden oldu.

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta sezonun son maçıyla ligi tamamlayan Afyonspor, sezon içinde sportif anlamda çok büyük başarılara imza atmasa da sezonda yetişen altyapı oyuncuları ile birlikte çok büyük bir özkaynak kullanımına imza attı. 23 yıl sonra Afyonspor’un altyapısından çıkan ve 18 yaşında kaptan olan Muhammed Mustafa Özbay, profesyonel olarak kaptanlığa kadar yükseldi. 23 yıl önce ise şuan takımda Sportif Direktör olarak görev yapan Ramazan Altıntepe, altyapıdan mecburi olarak a takıma yükseltilerek profesyonel olmuştu. Altıntepe o zamanlar Süper Lige kadar yükselme başarısı gösteren bir oyuncu oldu. Bu sezon ise Afyonspor altyapısından takıma kazandırdığı Muhammed Mustafa Özbay (18), Emir Aktürk (18), Sefa Öz (18), Mustafa Erkasap (20), Hüseyin İçlek (20), Furkan Şahin (21) ve Enes Karakaş da (19) maçlarda forma giyerek takıma katkı sağladı.

Afyonspor’un transfer ederek büyük paralar harcamasının önüne geçen özkaynak projesi bu sezon 7 oyuncuyla tamamlandı. Gelecek sezonlarda da bu uygulamanın devam etmesi Afyonkarahisar’ın sporuna çok büyük katkılar sağlayacak.

ALKIŞLAR AFYONSPOR’A

Ayrıca sosyal medyada yayın yapan alt.ligler grubu ise sayfasına Hes İlaç Afyonspor’u taşıdı. Sayfada yayınlanan haberde, “Afyonspor, gençlere verdiği önemle alkışları topladı. TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta mütevazı kadrosuyla ligi 10. sırada bitiren Afyonspor, bu sezon gençlere verdiği önemle ön plana çıkmayı başardı. Afyon ekibininde ligin son maçında altyapıdan 7 oyuncu maç kadrosunda yer alırken 6 futbolcu ilk 11 oynadı. Bunun yanı sıra 18 yaşındaki Mustafa Özbay kaptan olarak sahaya çıktı. Ülke futbolu için gençlerimize şans veren Afyonspor yönetimi ve teknik ekibine canı gönülden teşekkür ediyoruz.” ifadelerine yer verildi. >> Meral GÜNAY’ın Haberi

Bakmadan Geçme