• Haberler
  • Genel
  • Özal ailesinden Uysal’a teşekkür – Kocatepe Gazetesi

Özal ailesinden Uysal’a teşekkür – Kocatepe Gazetesi

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın naşının yeniden toprağa verildiği törene katıldı. Semra Özal ve Ahmet Özal DP Genel Başkanı Uysal'a Anıt Mezar'daki cenaze törenine katıldığı için teşekkür etti Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı hemşerimiz Gültekin Uysal, Genel Başkan Yardımcıları ile birlikte 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın naşının yeniden toprağa verildiği [&hellip]

Özal ailesinden Uysal'a teşekkür

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın naşının yeniden toprağa verildiği törene katıldı. Semra Özal ve Ahmet Özal DP Genel Başkanı Uysal’a Anıt Mezar’daki cenaze törenine katıldığı için teşekkür etti

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı hemşerimiz Gültekin Uysal, Genel Başkan Yardımcıları ile birlikte 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın naşının yeniden toprağa verildiği törene katıldı. Semra Özal ve Ahmet Özal DP Genel Başkanı Uysal’a Anıt Mezar’daki cenaze törenine katıldığı için teşekkür etti.
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın mezarının açılmasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Konu toplumun zihninde hiçbir şüphe noktası, soru işareti bırakmayacak, berrak bir şekilde ortaya dökülmeli” dedi.
Uysal bu konuda yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın mezarının açılmasıyla ilgili sürece devlet el koymuştur. Bunun sonucunun beklenmesi gerekir. Türkiye’de uzun geçmişi ciddi devlet yönetme birikimi olmasına rağmen üst düzey görev yapmış devlet adamlarının, siyaset adamlarının ölümleriyle ilgili çok spekülasyona açık birtakım alanları bırakarak maalesef süreçler işliyor. Topluma mal olmuş insanların hayatları ve ölümleriyle ilgili tasarruflar sadece ailelerinin inisiyatifinde olamaz. Konu toplumun zihninde hiçbir şüphe noktası, soru işareti bırakmayacak şekilde berrak bir şekilde ortaya dökülmeli.”
Öte yandan Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın naaşı, Adli Tıp Kurumu’ndaki incelemelerin ardından, yeniden toprağa verildi.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla mezardan çıkartılan 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın naaşı, “şüpheli ölüm” iddiaları nedeniyle Adli Tıp Kurumu’nda incelendi. İncelemenin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait araca konulan cenaze, saat 10.00’da yeniden toprağa verileceği Topkapı’daki anıt mezara götürüldü. Cenaze aracına polis araçları da eşlik etti. Naaş, İstanbul Valiliği’nin düzenlediği dini törenle mezarına konuldu.
Törene, Özal’ın eşi Semra Özal, çocukları Ahmet ve Zeynep Özal’ın yanı sıra, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman ve İstanbul Başsavcısı Turan Çolakkadı da katıldı.
Ahmet Özal, yaptığı açıklamada, ailenin isteği doğrultusunda, Özal’ın mezarının daha önce olduğu gibi mermerle kapatılmayacağını, toprakla örtülü bir mezar yapılacağını söyledi.
Adli Tıp Kurumu, Turgut Özal’ın cenazesiyle ilgili incelemesinin sonuçlarını 2 ay içinde raporlaştırarak, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunacak. Öte yandan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü’nün mezarın içinde tespit edilen suyu tahliye ettiği, su nedeniyle çürüyen tahtaları yenilediği öğrenildi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme