• Haberler
  • Spor
  • 'Oyuncuların hepsini tebrik ediyorum' – Kocatepe Gazetesi

'Oyuncuların hepsini tebrik ediyorum' – Kocatepe Gazetesi

İscehisar'da Demmer Firması sponsorluğunda Dünya Köfte tesislerinde yapılan 5. İscehisar Kaymakamlığı Geleneksel Elo Satranç Turnuvası'na Afyonkarahisar ve diğer illerden 86 satranç sporcusunun katıldığını belirten İscehisar İlçe Kaymakamı Muhammet Öztabak 'Satranç, analitik düşünmeyi de destekler. Satranç çocukların akademik başarısının yanı sıra kişisel gelişimine de önemli katkıları olmaktadır. Özellikle içine kapanık, asosyal, ikili ilişkileri zayıf, arkadaş edinmekte [&hellip]

İscehisar’da Demmer Firması sponsorluğunda Dünya Köfte tesislerinde yapılan 5. İscehisar Kaymakamlığı Geleneksel Elo Satranç Turnuvası’na Afyonkarahisar ve diğer illerden 86 satranç sporcusunun katıldığını belirten İscehisar İlçe Kaymakamı Muhammet Öztabak “Satranç, analitik düşünmeyi de destekler. Satranç çocukların akademik başarısının yanı sıra kişisel gelişimine de önemli katkıları olmaktadır. Özellikle içine kapanık, asosyal, ikili ilişkileri zayıf, arkadaş edinmekte güçlük çeken, özgüveni geliştirmesi gereken çocuklara çok önemli katkıları olmaktadır. Buradan turnuvamıza katılım sağlayan bütün oyuncuların hepsini tebrik ediyorum. Onlar ilçemiz İscehisar’ın tanıtımına katkı sağlayacak gönül elçileridir” dedi.
“23 SPORCUYA 13 BİN
PARA VE ÇEŞİTLİ HEDİYELER”
Turnuvanın sonunda 23 sporcuya 13 bin lira para ve çeşitli ödüllüler verildiğini belirten Kaymakam Öztabak, “Turnuva İscehisar ilçesinde bulunan Dünya Et Köfte Tesislerinde gerçekleştirildi. Ödüllü Satranç Turnuvası’nda Afyonkarahisar ile birlikte birçok ilden toplam 86 satranç sporcusu yarıştı. A kategorisinde 1600 ELO / UKD üstü sporcular ve B kategorisinde 1600 elo/ukd altı sporcular ve yerel katılımcılar olmak üzere 3 kategoride dereceye giren 23 sporcuya; toplam 13 bin lira para ödülü ile madalya ve Afyonkarahisar mermerinden yapılan kupalar vererek, sporcularımızda turnuva ile ilgili güzel hatıralar bırakmak istedik” ifadesine yer verdi.
“GELECEK YILLARDA
 DAHA GÜZEL BİR TURNUVA HAZIRLAMAK İSTİYORUZ”
Önümüzdeki yıllarda da turnuvanın devam edeceği müjdesini veren İlçe kaymakamı Muhammet Öztabak, “İlçemiz İscehisar’ın tanıtımı için bu tür organizasyonların önemli olması açısından önümüzdeki yıllarda turnuvamızı daha güzel bir şekilde yapma amacı içinde olacağız. Turnuvamızın tanıtımı ve gelecek katılımcılar bizler için büyük önem arz etmekte olup, Önümüzdeki Satranç turnuvamıza bütün Satranç severleri şimdiden davet ediyorum” şeklinde konuştu.
EMEK VERENLERE TEŞEKKÜR
Emek ve destek verenlere teşekkür eden Öztabak, “Turnuvaya destek veren Demmer Şirketler grubu yöneticilerine, Dünya Köfte Tesis çalışanlarına, katılan misafir ve yerel satranç sporcularına, ödül töreninde bizleri yalnız bırakmayan Afyonkarahisar Milletvekilimiz Ali Özkaya’ya, İlçe Belediye Başkanı Mustafa Çibik ve siyasi parti temsilcilerimize teşekkür ederim” diye konuştu.

Bakmadan Geçme