'Oyun 81 milyona karşı oynanıyor'

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuse-ven, dolarda ki yükselmeyi değerlendirdi.'AMAÇLARI EKONOMİK DARBE'AK Parti Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, dolar ve altın fiyatlarında ki aşırı yükseklikle ilgili olarak emperyalist güçlerin yüz yıl öncesinden bu tarafa iş başında olduğunu, 17-25 Aralık 2013 süreci, Gezi Parkı olayları, 15 Temmuz hain darbe kalkışması süreçlerine atıfta bulundu. [&hellip]

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuse-ven, dolarda ki yükselmeyi değerlendirdi.
“AMAÇLARI EKONOMİK DARBE”
AK Parti Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, dolar ve altın fiyatlarında ki aşırı yükseklikle ilgili olarak emperyalist güçlerin yüz yıl öncesinden bu tarafa iş başında olduğunu, 17-25 Aralık 2013 süreci, Gezi Parkı olayları, 15 Temmuz hain darbe kalkışması süreçlerine atıfta bulundu. Yurdunuseven, “Özellikle 17-25 Aralık’ta bilindiği üzere yargı üzerinden hainler bir darbe yapmaya çalıştı. Elhamdülillah bunu başaramadılar. Akabinde 15 Temmuz 2016 tarihinde asker üzerinden bir darbe yapmaya teşebbüs ettiler. Elhamdülillah Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde milletimizin püskürtmesiyle başaramadılar. 10 Ağustos 2018 tarihi itibariyle de bir ekonomik darbe yapmaya çalışıyorlar. Döviz sadece Türkiye de artmıyor. Tüm dünya konjektöründe ekonomik bir sistem çöküşü var. Tüm dünya ülkelerinde dolar artıyor. Ama Türkiye de farklı bir oyunla doları arttırmaya çalışıyorlar.” dedi.
“HALKIN YÜZDE 90’I BU OYUNA GELMEDİ”
Türkiye üzerinde oyun oynamaya kalkışanların farklı bir senaryo yazmaya çalıştığına değinen Yurdunuseven, “Farklı bir senaryo yazmaya çalışıyorlar. Ama bunu başaramayacaklarını çok iyi biliyoruz. Bizden istenilen 15 yıllık ekonomik çalışma kapsamında ki ekonomik istikrarımız. Şu anda dünya da yapılan on büyük projenin 6’sı ülkemizde yapılıyor. Bu önemli bir şey çok büyük yatırımlar yapıyoruz. Çalışmadan sömürgeleri olmamızı istiyorlar. Faiz lobisini para ile beslememizi istiyorlar. Ama öyle bir hükümet karşılarında yok. Böyle bir millet karşılarında yok. Elhamdülillah Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderimiz var. Hep birlikte inşallah başaracağız. Toplumda bir algı yönetimi var. Dövizi olmayanlar bile döviz takibindeler. Döviz artıyor Türkiye batıyor algısı oluşturmaya çalışıyorlar. Hayır, döviz ticaret erbabı ve dövizle borçlananlar için önemlidir. Biraz daha tasarruflu, biraz daha sıkı mali politika ile sorunu aşacağız. Elhamdülillah vatandaşlarımızın yüzde 90’ı bu oyuna gelmedi. Bu oyun Recep Tayyip Erdoğan’a, AK Parti’ye karşı bir oyun değil. Bu 81 milyona karşı oynanmış bir oyundur.” diye konuştu.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme