• Haberler
  • Siyaset
  • Oylanacak olan yönetim değişikliği – Kocatepe Gazetesi

Oylanacak olan yönetim değişikliği – Kocatepe Gazetesi

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş Afyonkarahisar programı kapsamında Vali Aziz Yıldırım'ı makamında ziyaret etti. Kurtulmuş, ziyaretin anısına Valilik Özel defterini imzaladı.CUMHURİYET AFYON'DA VÜCUDA GELDİAfyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, şehir hakkında Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'a bilgiler verdi. Afyonkarahisar'ın kadim bir şehir olduğunu söyleyen Yıldırım 'Afyonkarahisar kadim bir şehir, tarihi bir şehir. Hepimizin bildiği gibi Büyük [&hellip]

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş Afyonkarahisar programı kapsamında Vali Aziz Yıldırım’ı makamında ziyaret etti. Kurtulmuş, ziyaretin anısına Valilik Özel defterini imzaladı.
CUMHURİYET AFYON’DA VÜCUDA GELDİ
Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, şehir hakkında Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’a bilgiler verdi. Afyonkarahisar’ın kadim bir şehir olduğunu söyleyen Yıldırım; “Afyonkarahisar kadim bir şehir, tarihi bir şehir. Hepimizin bildiği gibi Büyük Taarruzun başladığı, Kurtuluş Savaşı’nın bir anlamda başladığı topraklar. Bu toprakların her bir karışı şehit kanıyla yoğurulmuş, şehit ve gazi vererek bu topraklar tekrar kurtarılmıştır. Bir anlamda cumhuriyet tekrar bu topraklarda vücuda gelmiştir. Sayın Başbakan Yardımcımızı Afyonkarahisar’da görmekten büyük bir mutluluk duyduk. İlimiz bu yıl yapılan sayımla toplam 715 bin nüfusa ulaştı. İl merkezimiz de 225 bin nüfusa ulaştı. İl merkezimizin toplam il nüfusundan, bütün bir vilayetin nüfusundan yaklaşık üçte bir daha az olması. Bizim taşramız hakikaten güçlüdür. Tarım ve hayvancılık oldukça önemlidir” dedi.
BİNA 2014’DE
VALİLİK HİZMETİNDE
Afyonkarahisar Valiliği mevcut hizmet binasının 1937 yıında temelinin atıldığını 29 Ekim 1940 tarihinde Belediye Başkanlığı olarak hizmete girdiğini söyleyen Vali Yıldırım; “2012 yılında o dönemin Başbakanı olan Sayın Cumhurbaşkanımızın ilimize teşrifinde bu binanın Valiliğe bırakılıp, Belediyemizin kendisine daha büyük ve geniş bir yer yapmasını emretmişlerdir. Bina yapılan protokolle valiliğimize bırakılmıştır. İki yıllık bir restorasyon süreci sonunda da 29 Ekim 2014 tarihinde Cumhuriyet Bayramında Afyonkarahisar Valiliği olarak hizmete girmiştir. Sizleri ilimizde ve valiliğimizde ağırlamaktan büyük onur duyuyoruz” diye konuştu.
ŞEHİR DÖNÜM NOKTASI
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, valilik ziyaretinde, tarihi şehir Afyonkarahisar’da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Afyonkarahisar’ın, Anadolu’nun kurtuluşunun, milli mücadelenin dönüm noktalarından birisi olduğunu dile getiren Kurtulmuş, buradaki şahlanışın, Büyük Taarruzun başlaması, düşmanların bu topraklardan kovulmak üzere niyet edilerek yola çıkılmasının kurtuluş mücadelesinin önemli tarihi dönüm noktalarından birisi olduğunu belirtti.
AFYON’DA
AYRI BİR RUH VAR
Numan Kurtulmuş, kurtuluş mücadelesinin efsanevi kahramanlarına, şehitlere Allah’tan rahmet dileyerek, şöyle konuştu: “Ecdadımızın o gayretli çabaları olmasaydı bugün Türkiye topraklarında, Anadolu topraklarında özgür bir millet olarak yaşamamız mümkün olmayacak, belki emperyalizmin pençesi altında uzun yıllar kıvranan ıstırap çeken ülkelerden birisine benzeyecektik. Bundan dolayı Afyonkarahisar’da ayrı bir ruh var. Afyonkarahisar’da ayrı bir onur var. Burada olmaktan, bu havayı bir kere daha solumaktan büyük memnuniyet duyuyorum.”
YSK KARARI HAYIRLI OLSUN
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Afyonkarahisar’ın son dönemlerde büyük bir atılım gerçekleştirdiğini söyledi. Kurtulmuş, kentin bundan sonraki süreçte de bu performansını artırarak devam ettireceğine inandığını aktardı. Türkiye’nin önünde önemli dönemeçlerden birisinin olduğunu anımsatan Kurtulmuş, “Sayın Cumhurbaşkanımızın anayasa değişiklik teklifini onaylamasıyla birlikte bundan sonra gözler, Yüksek Seçim Kurulu’ndadır. Yüksek Seçim Kurulu, muhtemelen 16 Nisan tarihini uygun görerek, 60 gün içerisinde seçim yapılmasıyla ilgili kararını önümüzdeki günlerde verecektir. Hayırlı uğurlu olsun.” açıklamasında bulundu.
“KARAR VE
YETKİ MİLLETTE”
Anayasa değişiklik paketinin TBMM’den 339 oy alarak milletin vekilleri vasıtasıyla onaylanmasından sonra şimdi sıranın doğrudan doğruya millette olduğuna vurgu yapan Kurtulmuş, “Söz de karar da yetki de millettedir. Millet ne derse başımız gözümüz üstüne. Bundan sonra anayasa halk oylamasında çıkacak sonuç, herkes tarafından büyük bir olgunlukla karşılanmak mecburiyetindedir.” dedi. Kurtulmuş, anayasa değişiklik paketinin halk oyuna sunulmasının bile Türkiye’de demokrasinin geldiği noktayı, olgunluğunu göstermesi bakımından önemli olduğunu belirtti.
“SÜREKLİ KAZANAN MİLLET”
“Eğer Türkiye, çevremizdeki ülkelerden, Ortadoğu’daki, maalesef, büyük kaoslar ve krizler yaşayan ülkelerden birisi olmadıysa bundaki en önemli nedenlerin başında herhalde sandığın ortada bulunması geliyor” diyen Kurtulmuş, şöyle devam etti: “Türkiye, darbeler yaşadı, başbakanlar idam edildi, siyasi partiler kapatıldı, işbaşındaki iktidarlar işbaşından alaşağı edildi. Ama ne olursa olsun sonuçta sandık ortada olduğu için sürekli olarak millet kazandı, sürekli olarak sandıkta milletin dediği oldu. Türkiye’de en zor değişimler bile sandık vasıtasıyla gerçekleştirildi. Dolayısıyla biz sandığın gücüne inanırız. Sandığın gücü, milletin iradesinin yegane hakim olması anlamına geliyor” ifadelerine yer verdi.
“ÜLKE YÖNETİMİ ETKİNLEŞECEK”
16 Nisan tarihinde olacağı hesaplanan halkoylamasıyla birlikte, egemenliğin tam manasıyla kayıtsız şartsız milletin olacağını aktaran Kurtulmuş şu ifadeleri kullandı: “Bu süreçte millet görüşünü, reyini kararını sandıkta ortaya koyacaktır. Ümit ederim ki bu seçim kampanyası aynı şekilde Türkiye demokrasisinin olgunluğuna yakışır bir şekilde sürdürülecektir. “Evet” diyenler “Hayır” diyenler herkes görüşlerini ortaya koyacak, herkes özgür, açık bir seçim kampanyasının parçası olacak, tarafı olacak. Nihayetinde bu kampanya bir siyasi parti kampanyası değildir. Herhangi bir referandum paketidir, anayasa değişiklik paketidir. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin onaylanmasıyla ilgili bir değişiklik önerisidir. Biz bu öneriyle milletimizin büyük oranda “Evet” diyeceğine inanıyoruz. Böylece Türkiye’de daha etkin bir yönetimin sağlanacağı, siyasi ve ekonomik istikrarın tam manasıyla sağlanacağı bir yönetim modeline Türkiye’nin geçeceğine yürekten inanıyorum.”
“REJİM BELLİ
CUMHURİYET”
Anayasa değişiklik paketiyle ilgili oylamanın rejimin mahiyetiyle ilgili bir oylama olmadığının altını çizen Kurtulmuş, bu konuda yanlış anlaşılmaların ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi. Kurtulmuş, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin rejimi bellidir. Cumhuriyet’tir. Cumhuriyet konusunda, Cumhuriyet’in nitelikleri konusunda ise en ufak bir tartışma söz konusu değildir. Böyle bir teklif söz konusu değildir. Şu andaki halkın önüne gelecek olan bu anayasa değişiklik paketinde de rejimin mahiyetiyle ilgili en ufak bir şey ne teklif edilmiştir ne ne ihsas edilmiştir. Dolayısıyla burada sadece ve sadece bir yönetim sistemi değişikliğine gidilecek. Bununla ilgili bir düzenleme yapılacak. Halkımızın da bu konuda oy vereceği, karar vereceği kanaatindeyiz” ifadelerine yer verdi.
DEMOKRASİ SINAVI VERİLECEK
Seçim kampanyasının bir şenlik havasında geçmesi temennisinde bulunan Kurtulmuş, “Seçim kampanyasında herkes istediğini rahatça ortaya koysun, konuşsun, karşı taraftaki ötekileştirmeden hakaret etmeden insanlara gruplara farklı siyasi partilere haddini aşan, maksadını aşan sözler söylemeden bu kampanyayı inşallah yürütelim ve Türkiye demokrasisinin önemli bir sınavını daha başarıyla vermiş olalım. İnşallah 16 Nisan akşamında da Türkiye, yeni bir dönemin başlangıcını yapacaktır. Yeni bir yönetim sistemiyle etkin ve hızlı bir yürütme mekanizmasına kavuşacaktır.” değerlendirmesinde bulundu.
ANA AMAÇ TEHDİDİN YOK EDİLMESİ
Bir gazetecinin, El Bab’da Rus savaş uçaklarının Türk askerlerinin bulunduğu binayı vurması ile şehitlerin verildiğini hatırlatması üzerine Kurtulmuş şöyle konuştu: “Fırat Kalkanı Operasyonu, Türkiye’nin ulusal güvenliğinin ana unsurlarından birisidir. Türkiye, laf olsun diye Suriye’de herhangi bir yerde toprak elde etmek için bu operasyonu yapmıyor. Operasyon öncesinde Kilis’e ve diğer şehirlere sürekli Suriye’den bombalar, füzeler atıllıyordu. DEAŞ ve PYD-PKK unsurları Türkiye’nin ulusal güvenliğine karşı tehdit oluşturuyor. Operasyonun ana amacı ortaya çıkan bu tehdidin tamamıyla yok edilmesidir.”
“OLAY BÜTÜNÜYLE BİR KAZA”
“Ne yazık ki sahada çok yoğun bir mücadele veriyor askerlerimiz. Burada şehit olan bütün askerlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” diyen Kurtulmuş şunları söyledi: “El Bab’da şehit olanlarla Afyonkarahisar’da, Dumlupınar’da, Sakarya’da, İnönü Meydan Muharebesinde şehit olanlar arasında bir fark yoktur. Ya da Cizre’de, bir başka yerde şehit olan kardeşlerimiz, evlatlarımız arasında fark yoktur. Her birisi vatan savunması için şehit düşmüş mübarek insanlardır, mübarek kardeşlerimizdir. Allah makamlarını ali eylesin, cennetle mükafatlandırsın. Dünkü olay, tamamen, Rusların da teyit ettiği gibi tamamen bir kaza sonucu ortaya çıkmış bir olaydır. Sayın Putin’in, Sayın Cumhurbaşkanı’mızı arayıp taziyelerini bildirmesi ve olayın kazaen vuku bulduğunu ifade etmiş olması, bu konuda Rusların yaklaşımını ortaya koyması bakımından önemlidir. Bizim açımızdan olay, bütünüyle aydınlatılmaya çalışılıyor, araştırılıyor. İlk bilgiler, koordine yanlışlığı, yanlış bir koordinasyon. Herhangi bir şekilde maalesef istem dışı medyana gelmiş bir olaydır. Bütünüyle bir kazadır, ilk bilgilere göre. Ama bunun nasıl vuku bulduğu, bu aradaki koordinasyon meselesinin nasıl bu kadar atlandığı da ortaya konulacaktır.”
KONUYA HASSASİYETLE YAKLAŞILMALI
El Bab’da verilen mücadelede çok daha yakın bir koordinasyona ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Kurtulmuş, gerek ittifak güçleriyle gerek Rusya ile diğer güçlerle Türkiye’nin, bundan sonraki operasyonlarda çok daha yakın bir koordinasyon içerisinde çalışması gerektiğini belirtti. Kurtulmuş; “Türk ordusu orada sahada Özgür Suriye Ordusu’na destek verirken de başta Rusya ve koalisyon güçleri olmak üzere bütün ülkelerin de hassasiyetle konuya yaklaşmaları, orada var olan Türk unsurlarına en ufak bir zarar vermeyecek şekilde onların da yüksek bir koordinasyonla çalışmaları şarttır. Ümit ediyorum, en kısa zamanda El Bab operasyonu başarıyla sonuçlanacak. Fırat Kalkanı Operasyonu’nda Türkiye, planladığı hedeflerine tamamına ulaşmış olarak operasyonun da en kısa zamanda bitmesini temenni ediyoruz. Bir kere daha şehitlerimize Allah’tan rahmet, TSK’ya üstün başarılar diliyorum. Oradaki unsurlarımıza başarılar diliyorum. İnşallah TSK üzerlerine düşen sorumluluğu kahramanca yerine getirecek ve en kısa süre içerisinde başarıyla bu operasyonu sonuçlandıracaktır.”  
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme