• Haberler
  • Genel
  • Oylamanın birincisi Solak – Kocatepe Gazetesi

Oylamanın birincisi Solak – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi rektör adayı belirleme seçimi yapıldı. Yapılan oylama sonucunda Prof. Dr. Mustafa Solak 135 oyla birinci olurken, Prof. Dr. Muhsin Konuk 67, Prof. Dr. Zakir Avşar 48, Prof. Dr. Yüksel Arıkan 38, Prof. Dr. Ali Altuntaş 34, Prof. Dr. İsmail Aydoğmuş 14, Prof. Dr. Halim Sözbilir 14, Prof. Dr. Eyüp Sabah 7 ve [&hellip]

Oylamanın birincisi Solak

Afyon Kocatepe Üniversitesi rektör adayı belirleme seçimi yapıldı.

Yapılan oylama sonucunda Prof. Dr. Mustafa Solak 135 oyla birinci olurken, Prof. Dr. Muhsin Konuk 67, Prof. Dr. Zakir Avşar 48, Prof. Dr. Yüksel Arıkan 38, Prof. Dr. Ali Altuntaş 34, Prof. Dr. İsmail Aydoğmuş 14, Prof. Dr. Halim Sözbilir 14, Prof. Dr. Eyüp Sabah 7 ve Prof. Dr. Ömer Akın da 3 oy aldılar. Oylamada 3 oyun boş çıktığı bildirildi.
Oylamada en çok oy alan 6 isim YÖK’e bildirilecek. YÖK bu isimleri 3’e indirerek Cumhurbaşkanı’na sunacak. Cumhurbaşkanı ise kendisine giden 3 isimden birisini AKÜ Rektörü olarak atayacak.
YÖK’e gidecek olan 6. isim konusunda belirsizlik var. Rektör adaylarından 14’er oy alan Prof. Dr. Halim Sözbilir ile Prof. Dr. İsmail Aydoğuş arasında yapılacak tercih ile YÖK’e gidecek 6. isim belirlenecek.

Bakmadan Geçme